Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Projektledning för administratörer

Mercuri Kongress
Kort om utbildningen
2 dagar
10 900 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2020-10-21 09:00 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm

Beskrivning av: Projektledning för administratörer

Kurs i projektledning för dig som administratör 

Känner du igen dig själv?

 • Du vill kunna använda projektarbetsformen när du ser utvecklings- och förändringsmöjligheter på din arbetsplats/alt. får i uppdrag att leda ett nytt projekt.

 • Du är villig att driva och ta på dig ansvaret som projektledare.

 • Du vill ha kunskap och verktyg när det gäller struktur och projektorganisation.

 • Du vill veta mer om gruppdynamik, få tips, råd och idéer kring hur du får folk med dig respektive skapar ett kreativt arbetsklimat.

 • Du vill få en ökad säkerhet och inspiration att ta ett nytt steg!

Under två intensiva och lärorika heldagar får du lära dig hur man leder projekt framgångsrikt och vad som krävs/förväntas av dig som projektledare. Du kommer att få användbara modeller och verktyg som gör att du kan driva och leda (administrativa) projekt inom din egen arbetsplats. Vi varvar kortare teoripass med övningar såväl individuellt som i grupp. 

Innehåll

Det här får du under dag 1

 • Kunskap och kompetens kring vad ett projekt är, hur det drivs och vad som är viktigt att tänka på när det gäller arbetsform och organisation.
 • Genomgång av vilka faktorer som är viktiga för ett framgångsrikt projekt och vilka fallgropar du ska se upp med.
 • En praktisk och konkret arbetsmodell för hur du formulerar mål, projektplan samt tid- och resursplan.
 • Vi går igenom din roll som projektledare och tydliggör vilket ansvar du har för olika delar i projektet.
 • När i ett projekt kan du ha användning för olika analysinstrument? Genomgång av några modeller och exempel på situationer i projektet, då du kan ha användning för dem!
 • Att avsluta och följa upp projektet är viktigt för att säkerställa resultat – en checklista över vad du som projektledare bör tänka på.
 • Det reflekterande ledarskapet

Det här får du under dag 2

 • Riktlinjer för vad som är viktigt att tänka på när du ska leda människor och förhoppningsvis få dem att tycka att det är spännande och roligt med förändringsarbete och nytänkande.
 • En modell för vad som händer med människor i förändring och vad du kan göra för att lättare ta dig förbi motstånd och förvirring.
 • En viktig byggsten i projektarbete är delaktighet – idéer om hur man gör för att människor ska känna sig delaktiga.
 • Redskap för feedback, styrning och stöttning; t ex hur gör man med personer som inte följer givna riktlinjer, hur peppar man någon som misslyckats.
 • Vi arbetar med en teoretisk modell som du kan använda för att bättre förstå vad som händer i arbetsgruppen under olika faser.
 • Tankar och konkreta råd kring hur du kan förebygga och hantera konflikter som ev. uppstår.
 • Möjlighet att reflektera över olika personligheter och vad som är viktigt att tänka på i mötet med olika människor.

Sagt om kursen

"Kursen överensstämmer helt med programbeskrivningen och får en tia på en 10 gradig skala!
Väldigt intressant och lärorikt! Med kursen ”planering och samordning för administratörer” i ryggsäcken vet jag att Mercuris kurser levererar bra teoripass blandat med intressanta diskussioner tillsammans med övriga kursdeltagare. Man får även tips som är direkt applicerbara i arbetet, inget krångligt utan väldigt enkelt.

Det finns inga ursäkter till att gå ifrån kursen och INTE förändra/förbättra något i sitt arbete. Man går från kursen väldigt inspirerad. Toppen med så få kursdeltagare, det blir mer bekvämt och man känner sig mer peppad till att bidra i diskussionerna än när det är många på kursen.

Kursledningen är fantastiskt! Carita är en underhållande, mycket kunnig person. Det är inga konstigheter utan hon är rak på sak och kommer med många bra funderingar och även erfarenheter, både utifrån sig själv men också från andra som har berättat för henne.

Jag kommer att ha mest nytta av Projektmodellen. Jag har inte studerat projektledning tidigare så det här var nyttigt för mig och jag fick även en bekräftelse på tidigare projekt man har arbetat med, att man inte är så fel ute i sitt tänk utan att man har varit på rätt spår. Nu fick man ännu tydligare vägledning om hur man på bästa sätt genomför ett projekt."

Lisa Swensson Falck Företag: SAAB Dynamics AB

Kursen var fantastisk! Mycket lärorik och mycket tänkvärt att ta med sig hem. Carita var både underhållande, proffsig och ytterst kunnig. Jag kommer att rekommendera den här kursen för mina assistentkollegor samt eventuellt komma att anlita Carita för ett seminarie. Tack för 2 riktigt bra dagar.

Åsa Wester, Executive Assistant , Ovako AB

Investering

10 800 SEK exkl. moms.

Kursledare

projektledning för administratörer Carita Af Ekenstam

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Projektledning för administratörer, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Mercuri Kongress

Mercuri Kongress

Specialister på administration och kundservice!

Letar du efter kompetensutveckling inom administration eller kundservice? Mercuri Kongress är specialiserade inom administration och kundservice! Vi erbjuder utbildning inom säljande kundbemötande, kommunikation, personlig kompetensutveckling och faktakurser för kundservice, administratörer/koordinatorer, assistenter, sekreterare, projektledare och gruppchefer. Välj mellan öppna utbildningar, skräddarsydda...


Läs mer om Mercuri Kongress och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter till Mercuri Kongress

Mercuri Kongress

Orrspelsvägen 13
167 66 Bromma

 Visa telefonnummer

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

May Rognefall, Smaland Airport AB
(5)
Överensstämmelse: Bra, fick tips om strukturer, arbetsmodeller, kommunikation mellan människor m.m Helhetsupplevelse: Inspirerande, bra teoripass, intressanta ”input” från övriga deltagare med bra diskussioner. Bra med max 10 deltagare Kompetens: Bra, märker att erfarenheten finns, bra blandning mellan allvar och humor Mest nytta av: Fått tips p...
Visa mer
Recensioner
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,9)
Baseras på 16 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar