Visa utbildning.se som: Mobil

Ekonomi för administratörer

Mercuri Kongress
Kort om utbildningen
2 dagar
10 900 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: Startar våren 2021 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm

Beskrivning av: Ekonomi för administratörer

Är det här du?

Du arbetar idag med administration eller isolerade områden inom ekonomiavdelningen och vill få en ökad förståelse för ekonomiarbetet – såväl kameralt som affärsmässigt. Du saknar en ekonomisk utbildning och du vill skapa en kunskapsplattform för att kunna ta nya steg i karriären.

Gör en intresseanmälan för våren 2021 idag!

I kursen Ekonomi för administratörer får du föjande:

  • En övergripande basutbildning om syfte och mål med ekonomifunktionen och hur den hänger ihop med företagets/organisationens affärsmässighet.
  • Övergripande kunskap om ekonomins grunder och specifika terminologi.
  • Kunskap om de olika flöden som tillsammans bildar bokföring. Guidning i ”italiensk” bokföring d v s dubbelbokföring.
  • Genomgång av lagar och förordningar.
  • Insikt om en traditionell ekonomifunktions uppbyggnad.
  • Översikt och genomgång av de olika rapporter som används för ekonomisk styrning.
  • Förklaringar om hur man tar fram en årsredovisning.
  • Inblick i budgetarbetet.
  • Övergripande genomgång av hur man kan analysera ovanstående punkter.
  • Två intensiva, roliga och sprängfyllda dagar med mycket användbar kunskap.

Tidigare röster

"På en 10 gradig skala är kursen en 10! Kursen var mycket mer än jag förväntat mig. Väldigt bra kursledare som gjorde det väldigt begripligt och roligt! Mercuri Kongress var den enda kursarrangör jag kunde hitta som hade något att erbjuda mig som administratör som ville lära sig lite mer om ekonomin i företaget utan att för den sakens skull behöva bli proffs. Och jag skulle gärna se en fortsättning på kursen.Jag är mycket positivt överraskad så jag har faktiskt inga förbättringsförslag! Tack för en mycket bra upplevelse!"

Mia Berntsdotter, Stavdal AB


"Alla tänkta delar i kursprogrammet hanns med utan att det kändes ”stressigt”. Fick en bra genomgång av hur ”företagets”ekonomi fungerar och förståelse för ekonomisk rapportering. Genomgången av hur en budget arbetas fram var mycket bra. Kursledaren var kunnig och tydlig. Bra på att förklara. Mest nytta kommer jag ha av att jag förstår budgetarbetet nu. Vi var få deltagare på kursen, vilket jag tyckte var mycket bra."

Ingela Wigervall, Forsmarks Kraftgrupp AB

Ekonomi för administratörer

Efter kursen har du:

 • En övergripande förståelse för ekonomifunktionen
 • Fått en ökad förståelse för varför du ska göra vissa saker
 • Lättare att prioritera dina arbetsuppgifter eftersom du förstår helheten
 • En ökad säkerhet i att utföra olika ekonomiska arbetsuppgifter
 • Möjlighet att ta på dig mer avancerade arbetsuppgifter
 • Roligare, då du fått många grundbegrepp förklarade

Kursledare:

Ekonomi för administratörerKursledare är Peter Rooslien.

”Jag har arbetat som controller, ekonomichef och VD i små, medelstora och stora företag i Sverige. Dessutom har jag en arbetsperiod från Skattemyndigheten, numera Skatteverket, som kommer väl till pass från gång till annan. Idag arbetar jag som konsult i Rooslien Ekonomikonsult AB och för Mercuri Kongress. Uppdragen består till huvudsaklig del av management- och ekonomistyrningsfrågor.

Som ekonom har jag insett betydelsen av en hög kvalité på redovisning och rapportering. En högkvalitativ rapportering utgör en bra grund för de beslut som skall fattas inom ramen för ekonomisk styrning i företag/organisationer. Utbildning och utbildningstillfällen är energikällor såväl kompetensmässigt som socialt och kontaktnätsskapande. Att utbyte kunskap och erfarenhet är ett välkommet avbrott i den dagliga verksamheten.

För mig som kursledare är detta ett ovärderligt tillfälle att dela med mig av de erfarenheter, både positiva och negativa, jag har samlat på mig under åren. Dessutom får jag ta del av de erfarenheter och frågeställningar som kursdeltagarna tar med sig. Super!"

Varmt välkommen till två roliga och intensiva dagar!

Investering

10 800 SEK exkl. moms.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Ekonomi för administratörer, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Mercuri Kongress

Specialister på administration och kundservice!

Letar du efter kompetensutveckling inom administration eller kundservice? Mercuri Kongress är specialiserade inom administration och kundservice! Vi erbjuder utbildning inom säljande kundbemötande, kommunikation, personlig kompetensutveckling och faktakurser för kundservice, administratörer/koordinatorer, assistenter, sekreterare, projektledare och gruppchefer. Välj mellan öppna utbildningar, skräddarsydda...


Läs mer om Mercuri Kongress och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter till Mercuri Kongress

Mercuri Kongress

Orrspelsvägen 13
167 66 Bromma

 Visa telefonnummer

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 2 recensioner.

Sara, Stavdal AB
(5)
Över för väntan. För första gången i mitt liv jag deltagit i ubildning med siffror (mattelektion i skolan inräknat) som jag fick känna att jag är inte dum utan ganska smart. Jag kommer framöver vara betydligt mer involverad i budgeten och vet att jag kommer få nytta av det mesta från kursen. Stor eloge till Peter för ett jätte bra engagemang och...
Visa mer
Ingela Wigervall, Forsmarks Kraftgrupp AB
(5)
Alla tänkta delar i kursprogrammet hanns med utan att det kändes ”stressigt”. Fick en bra genomgång av hur ”företagets” ekonomi fungerar och förståelse för ekonomisk rapportering. Genomgången av hur en budget arbetas fram var mycket bra. Kursledaren var kunnig och tydlig. Bra på att förklara. Mest nytta kommer jag ha av att jag förstår budgetarb...
Visa mer
Recensioner
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 2 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,9)
Baseras på 17 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Ekonomi för administratörer från Mercuri Kongress, fyll i dina uppgifter: