Inga recensioner än

Kommunikation och bemötande av barn och unga i behov av stöd

MedLearn, Distans
Längd
8 timmar
Nästa kurstillfälle
Kontakta oss för mer information se detaljer
Utbildningsform
Företagsanpassad utbildning
Längd
8 timmar
Nästa kurstillfälle
Kontakta oss för mer information se detaljer
Utbildningsform
Företagsanpassad utbildning
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

Utbildning i kommunikation och bemötande av barn och unga med diagnoser och funktionsnedsättningar

En digital kurs där deltagaren får fördjupad kunskap om kommunikation och bemötande av barn och unga med neuropsykiatriska och psykiatriska diagnoser och funktionsnedsättningar. 

Kursen innehåller information om lämpliga strategier för kommunikation och bemötande av barn och unga med vanliga neuropsykiatriska och psykiatriska diagnoser.

Kursen innehåller en rad case och reflektionsfrågor för deltagaren att fundera vidare på utifrån sitt respektive uppdrag.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Kontakta oss för mer information

  • Företagsanpassad utbildning
  • Distans

Information om kursstart

Bra att veta är att utbildningen endast startar vid minst 10 antal deltagare. Du är varmt välkommen att göra en intresseanmälan, så kontaktar vi dig för mer infomration kring utbildningsstart.

Målgrupp

Kursen riktar sig till personer som arbetar med barn och unga med utmaningar i form av neuropsykiatriska och neuropsykiatriska diagnoser och funktionsnedsättningar. Kursen kan också fungera som ett stöd för internt förbättringsarbete av berörda verksamheter såsom skola, socialtjänst, HVB, LSS, föreningsliv etc.

Kursinnehåll

Utbildningen är uppbyggd i moduler och framtagen av legitimerade lärare, sjuksköterskor och specialpedagoger på Medlearn i samarbete med en privat vårdgivare som bedriver verksamhet inom HVB och familjehemsplacering. Utbildningen genomförs i ett lättnavigerat och tilltalande verktyg anpassat för både smartphone, läsplatta och desktop.

Kursmaterialet är byggt på aktuell forskning och tillgängligt dygnet runt. Deltagaren kan studera när och var det passar den bäst! Modulerna har ett varierat innehåll i form av textavsnitt, filmer, korta föreläsningar fallbeskrivningar, bilder etc. Varje modul avslutas med ett antal kunskapsfrågor för att säkerställa att deltagaren tagit till sig innehållet.

När deltagaren är godkänd på modulen kan man gå vidare till nästa modul. Efter genomgången utbildning erhåller deltagaren ett diplom.

Upplägg

Önskas stöd från vår personal att introducera utbildningsinsatsen, kompletterande material för fortsatt internt arbete med innehållet i egen regi alternativt efterföljande workshops så bistår vi förstås även med det.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Kommunikation och bemötande av barn och unga i behov av stöd , direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!
MedLearn
Lövholmsvägen 18
117 43 Stockholm

Medlearn – utbildning inom hälsa, vård och omsorg 

Medlearn utbildar varje år tusentals personer på olika nivåer till yrken inom hälsa, vård och omsorg och finns idag på flera platser i Sverige.  Beroende på var du läser erbjuder Medlearn olika studieupplägg så att arbete och studier kan kombineras....

Läs mer om MedLearn och visa alla utbildningar.

Highlights