Visar 1-22 av 22 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-22 av 22 träffar

Rekrytering är processen att söka, attrahera och anställa människor till en tjänst.

Från att ha skött det mesta av rekryteringsarbetet manuellt har personalavdelningar börjat hantera allt fler processer elektroniskt. I dag finns det till exempel webbtjänster för annonsering och CV-hantering. Dessutom används ofta olika digitala personalsystem internt hos företag och organisationer för att hantera kandidater på ett systematiskt vis.

Innehåll i en kurs där du lär dig rekrytering

  • Att ta fram rätt kravprofil
  • Förbereda specifika frågor - kopplade till kravprofilen
  • Intervjumetodik
  • Personlighetsbedömning
  • Kroppsspråk
  • Etik & moral
  • Utvärdering av intervjuformat
  • Attrahera rätt person
  • Lagstiftning
  • Intervjufrågor

Intervjuteknik

Som intervjuare är det viktigt att använda sig av rätt intervjuteknik för att kunna bedöma om kandidaten matchar kravprofilen. Målet är att försöka få kandidaten att slappna av och visa sitt rätta jag. Hur man ställer frågorna är därför mycket viktigt för att kandidaten inte ska bli osäker och visa upp en sida som egentligen inte är representativ. Som stöd för detta arbete finns olika psykologiska modeller, inte minst för att få hjälp med att hitta trygghet i sin roll som intervjuare. Det gäller att veta vilka verktyg man ska använda för att nå framgång i sina intervjuer.

Rekryteringsföretag

För att hitta rätt medarbetare krävs det mycket arbete och det finns i dag många företag som arbetar särskilt med rekrytering åt andra företag. Rekryteringsföretagen arbetar med annonsering och headhunting för att hjälpa andra företag med att hitta rätta medarbetare. Rekryteringsföretaget hjälper till med att ta fram kandidater till en tjänst och företagen slipper på sätt göra allt arbete själva med att läsa igenom ansökningar och kalla personer till de första intervjuerna. Då rekryteringsföretagen har personal med stor erfarenhet är det även lättare för dem att göra en bedömning av vilka kandidater som passar för en tjänst.

Det finns idag även ett stort utbud av bemanningsföretag. Dessa arbetar också med att rekryttera men även med att hyra ut medarbetare.

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Jämför utbildningar
Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨
Reportage
De nya kunskaperna stärker henne...

Åse Larsen, säkerhetsansvarig och dataskyddsombud på Affärsverken, om sin diplomutbildning som hon avslutade i januari 2021.

Läs mer
Vad säger kursdeltagarna?
Advantum Kompetens

Advantum Kompetens har under årens lopp arbetat i snart sagt alla branscher och företag samt inom kommuner, landsting och statliga verk. Kursdeltagarna ger i snitt utbildningen 4,6 i helhetsomdöme på en 5-gradig skala! Vad säger då kursdeltagarna?

Läs mer
"En utbildning helt rätt i tiden"

Kurssamordnare Lars Zetterström om varför du ska gå en diplomutbildning i krisledning på Företagsuniversitetet.

Läs mer
"Förändringen går snabbt och vi ...

Åsa Liedgren, Executive Assistant på Sustainable Banking på SEB, berättar om sina erfarenheter av utbildningen ”Executive Assistant 2025” under hösten 2020.

Läs mer