Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Diplomutbildning: HR-sassistent

Medborgarskolan Syd
Kort om utbildningen
101 timmar
12 796 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2020-09-14 - Helsingborg
Distans, Helsingborg
Kommande starter
Helsingborg
12 796 SEK
2020-09-14

Distans
12 796 SEK
2020-09-16

Kursbeskrivning

Diplomerad HR- assistent

Som HR-assistent är du eftertraktad på arbetsmarknaden. Denna utbildning är för dig som är intresserad av kommunikation och kontakten med människor. Du behöver också ha ett intresse för lagar och regler inom arbetsmarknadsområdet.

I rollen som HR-assistent stödjer du personalchefen på din arbetsplats och du har ofta varierande arbetsuppgifter som till exempel rekryteringsarbete, arbetsmiljöarbete och lönefrågor.

Efter avslutad diplomutbildning till HR-assistent ska du kunna arbeta med och ha kunskap om grunderna för hur man genomför en effektiv rekryteringsprocess med hög validitet i varje beslut. Du får kunskaper om arbetsrättsliga lagar t.ex. vad som gäller vid frånvaro, sjuklön och uthyrning samt kunskapen om arbetsmiljölagen.Vidare ska du kunna arbeta med personalfrågor när det gäller anställning, arbetstider, löneförhandling och avgång. Du lär dig även grunderna för en effektiv kommunikation, coachning, samtalsmetodik, handledning och att förstå hur man kan ta ”det svåra samtalet” och att arbeta med konflikthantering.

Utbildningen erbjuds både som fysisk utbildning och som distans i realtid (se mer på hemsidan).

Ansökan 

Du söker via utbildningens hemsida. Vi förbehåller oss rätten att ställa in en utbildning vid för få anmälda och korta den vid färre än fem deltagare. Anmälan är bindande! Avgift på 10% av utbildningskostnaden kommer faktureras vid avbokning senare än 14 dagar före utbildningsstart!

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om utbildningen påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Du behöver inte ha några tidigare erfarenheter då utbildningen är anpassad för dig som är nybörjare och inte tidigare arbetat med rekrytering och personal.

Kursinnehåll

Detta ingår i utbildningen:

  • Effektiv kommunikation
  • Coachning
  • Arbetsrätt
  • Effektiv Search - Kompetens – Talangrekrytering
  • LinkedIn recruiter
  • Personalfrågor

Fortsatta studier

Diplomutbildningarna Personal- och löneadministratör eller Ekonomi- och redovisningsassistent.

Upplägg

Utbildningen innefattar 101 studietimmar (88 lärarledda och 13 som strukturerade självstudier med redovisning) fördelat på 12 sammankomster. Se mer på hemsidan för exakta dagar och tider. Distansutbildningen har samma upplägg och vi jobbar i distansverktyget Zoom.

Efter sista utbildningsdag får man hemtenta som ska göras inom en vecka.

För att erhålla ett diplom krävs minst 80% närvaro och att du blivit godkänd på examinationen.

Investering

Utbildningsmaterial

Litteraturen ingår i avgiften och delas ut under utbildningen.

Våga föra din talan, Övningsbok av Mikael Andersson
ISBN: 9789187905650

Tag använder din egen pc att jobba i. Om du inte har en egen kan du låna av Medborgarskolan under lektionstid (gäller inte distansutbildningen). Meddela detta vid anmälan.

Kursledare

-Mikael Andersson utbildare, författare.
Mikael Mikael har under många år arbetat med att utbilda inom området kommunikation. Medarbetarsamtalet, handledning, det svåra samtalet, ledarskapsutveckling och mentorskap för unga ledare är det som han har fokuserat mest på. Under de senaste åren har Mikael även arbetat med att utveckla rekryteringsprocesser i organisationer.
Alla våra ledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Diplomutbildning: HR-sassistent, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan Syd

Välkommen till Medborgarskolan Syd!

Funderar du på en nystart i livet? Medborgarskolan Syd erbjuder ett antal utbildningar för dig som antingen vill förbereda dig för högre studier, påbörja en ny yrkesbana, utveckla dig på jobbet eller helt enkelt söker ny energi i tillvaron. Medborgarskolan...


Läs mer om Medborgarskolan Syd och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Medborgarskolan Syd

Västergatan 17
24131 elsöv

 Visa telefonnummer

Recensioner
Bli den första att recensera Diplomutbildning: HR-sassistent!

Liknande utbildningar