Socialrätt för arbetsledare

Marie Cederschiöld högskola Uppdragsutbildning, i Stockholm (+1 orter)
Längd
1 termin
Pris
18 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Enligt överenskommelse med kund (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Företagsanpassad utbildning
Längd
1 termin
Pris
18 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Enligt överenskommelse med kund (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Företagsanpassad utbildning
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

Socialrätt arbetsledare

Socialrätt arbetsledare

Att vara arbetsledare inom äldreomsorg, individ och familjeomsorgen och i omsorgen om personer med funktionsnedsättning är både utmanande och kravfyllt. Enligt Socialstyrelsens riktlinjer för verksamheter som bedrivs enligt socialtjänstlagen (SoL) och lagen om särskilt stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) skall personer som förestår verksamheten ha adekvat högskoleutbildning och tillräcklig kunskap för att bl a ansvara för att verksamheten kännetecknas av god etik och ett respektfullt bemötande, att verksamheten utvecklas i takt med ny lagstiftning samt att beprövade metoder och erfarenheter används bl a för att skapa förutsättningar för uppföljning och utvärdering av arbetet.

Vare sig verksamheten bedrivs i offentlig regi inom den kommunala socialtjänsten, i vård- och omsorgsföretag eller inom frivilligorganisationer ställs kompetenskrav på den personal som förestår verksamheten.

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 kursstarter

Våren 2024

  • Öppen utbildning
  • Stockholm

Enligt överenskommelse med kund

  • Företagsanpassad utbildning
  • Sverige

Målgrupp

Arbetsledare, som i kommunal socialtjänst, i vårdföretag eller i frivilligorganisationer, leder det dagliga arbetet i utförande social omsorg? Utbildningen riktar sig till personer med allmän behörighet för högskolestudier.

Kursinnehåll

Lagstiftning, rättspraxis och dess tillämpning i uppdraget som chef/arbetsledare i det dagliga arbetet inom äldreomsorg, individ och familjeomsorg och personer med funktionsnedsättning. Den huvudsakliga lagstiftningen är socialtjänstlagen (SoL) och lag om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS), men även annan relevant lagstiftning berörs. Kursen behandlar frågor om rättssäkerhet i beslut och beviljade insatser, planering och genomförande av beslut, dokumentationskrav, samband mellan rättssäkerhet och kvalitet, ansvar och befogenheter i ledarskapet, socialt synsätt, värdegrunder, etik och bemötande.

Upplägg

Kursen ges med tre fysiska kursträffar under hösten 2023.

7 september, kl. 9-16
25 oktober, kl 9-16
13 december, kl 9-ca 14

Investering

Utbildningens pris: 18 900 kr (exkl. moms).
Litteraturkostnader tillkommer.

Kursledare

Lupita Svensson, fil dr i socialt arbete med

Lupita Svenssoninriktning juridik.

Lupita Svensson disputerade 2006 vid Stockholms universitet och har varit verksam som lärare och forskare vid Stockholms universitet, Lunds universitet, Marie Cederschiöld högskola och Malmö högskola. Lupita Svensson har även varit enhetschef för socialt arbete vid Malmö högskola och teamledare inom socialtjänsten.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Socialrätt för arbetsledare, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Marie Cederschiöld högskola Uppdragsutbildning
Stigbergsgatan 30
100 61 Stockholm

Marie Cederschiöld högskola

(tidigare Ersta Sköndal Bräcke högskola)Vidareutbildning och kompetensutveckling med akademisk inriktning inom socialvetenskap, vårdvetenskap, psykoterapi, teologi och kyrkomusik. För anställda inom företag, myndigheter och organisationer samt yrkesverksamma inom vård- och omsorgsområdet. Våra utbildningar är arbetsgivarfinansierade och vänder sig till människovårdande yrkesutövare från...

Läs mer om Marie Cederschiöld högskola Uppdragsutbildning och visa alla utbildningar.

Highlights