Utbildning i strålbehandling

Nästa kurstillfälle
Vecka 44 2023 se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Nästa kurstillfälle
Vecka 44 2023 se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

Avdelningen för onkologi, Lunds universitet erbjuder ett utbildningspaket för sjuksköterskor och röntgensjuksköterskor som vill arbeta på en strålbehandlingsavdelning. Paketet består av tre delkurser: Allmän onkologi, 7.5 hp, Organspecifik onkologi, 7.5 hp och Specifik onkologisk omvårdnad vid strålbehandling, 30 hp. Den sistnämnda delkursen innehåller förutom teori även 15 hp verksamhetsförlagd utbildning (10 veckor). Totalt är det alltså ett sammanhållet utbildningspaket om 45 hp.

Som sjuksköterska eller röntgensjuksköterska på en strålbehandlingsavdelning ställs särskilda krav på dig. Du arbetar nära cancerpatienten som genomgår en viktig, livsavgörande i många fall, behandling. Just detta gör arbetet så spännande och intressant. Strålbehandlingsområdet är också ett område som utvecklas stort och det kommer hela tiden nya behandlingsmetoder och tekniker.

Arbetet kräver stor känsla för patienten och goda omvårdnadskunskaper men även kunskaper i teknik och fysik. Du bör ha ett intresse för teknik, matematik och fysik för att uppskatta utbildningen och yrket.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Vecka 44 2023

  • Onlineutbildning
  • Distans

Målgrupp

Behörighet

  • Leg. sjuksköterska
  • Leg. röntgensjuksköterska

Till anmälan ska du bifoga följande handlingar:

  • Examensbevis, alt legitimationsbevis

Upplägg

Kursen startar vid fyra tidpunkter under året och tar 30 veckor på heltid att genomföra. Utbildningen sker via distans med regelbundna sammankomster, varav en på plats i Lund. Den verksamhetsförlagda utbildningen (VFU) sker vid kursdeltagarens hemklinik.

För dig som redan läst allmän onkologi, eller motsvarande (exempelvis har specialistutbildning i onkologi) behöver inte läsa allmän onkologi utan kan i så fall börja 5 veckor senare än de angivna tiderna till höger

Utbildningen ges som uppdragsutbildning och följer inte normala terminstider för att mininmera sommaruppehållet. Det startar fyra grupper per år vid olika tider. Se tider för respektive grupp i spalten till höger.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Utbildning i strålbehandling, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Lunds universitet
Scheeletorget 1, Lund

Lunds universitet är ett av Europas ledande forskningsuniversitet, rankat som nummer ett i Sverige och bland de hundra bästa universiteten i världen. Det betyder att våra uppdragsutbildningar förmedlar kunskap som ligger i absolut framkant. Vi har lång erfarenhet av att...

Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar.

Highlights