Visa utbildning.se som: Mobil

Förändringsledning med coaching som verktyg; diplomerad ledarskapscoach

Lumenova AB
Kort om utbildningen
Längd: 9 dagar, under 6 månader
Pris: 45 900 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2019-04-25 - Stockholm
Utbildare: Lumenova AB plus
Typ: Öppen utbildning
Snittbetyg: (6 Recensioner)
   
Ort: Stockholm

Kursbeskrivning

Du blir diplomerad ledarskapcoach och en effektivt coachande ledare

Du vill utvecklas i ditt ledarskap för att effektivt skapa förändring som leder till bättre resultat eller vill jobba med individuell förändringsledning som professionell 

ledarskapscoach. 

Efter avslutad utbildning kan du utöva ett coachande ledarskap som leder till mer effektiva medarbetare och du är också en affärsmässig ledarskapscoach som yrkesmässigt kan stötta näringsliv och organisationer med förändringscoaching, blir Diplomerad Ledarsskapscoach.

Utbildningen leds av två erfarna ledarskapscoacher och organisationskonsulter, Ann Bakke och Cecilia von Schantz, med lång egen chefserfarenhet. Utbildningsgruppen är aldrig fler än 10 deltagare. Lärartätheten och gruppantalet leder till dynamiska och fokuserade pass med mycket övning där du får löpande feedback genom hela utbildningen. Pedagogiken är dynamisk, interaktiv och fokuserad. Vi varvar pass kring teori, verktyg och modeller, mycket praktisk träning.

Målgrupp

Coachutbildningen vänder sig till dig som har flera års erfarenhet av att vara chef eller ledare.

Kursinnehåll

 • ICFs (International Coach Federation) kärnkompetenser och etiska riktlinjer
 • Coachfärdigheter (Sätta tydliga mål, tala/ kommunicera, frågeteknik, aktivt lyssnande, aktiviteter som leder mot målet)
 • Struktur för coachande samtal
 • Lumenovas modell för coachserier
 • Grunderna i teamcoaching
 • Effektivt ledarskap
  • Forskning om hjärnan och dess implikationer för det goda ledarskapet.
  • Effektiva och produktiva team, baserat på Susan Wheelan´s forskning och GDQ-modell.
  • Modell för att beskriva, förstå och förutse vårt eget och andras beteenden baserat på forskning kring beteende- och kommunikationsmönster.
  • Utvecklande och effektiv feedback
  • Stresshantering

Efter avslutad utbildning – syftet med utbildningen

 • kan du utöva ett coachande ledarskap som leder till mer effektiva medarbetare
 • är du en affärsmässig ledarskapscoach som yrkesmässigt kan stötta näringsliv och organisationer med förändringscoaching, blir Diplomerad Ledarsskapscoach
 • är du en effektivare och mer insiktsfull ledare; bygger självinsikt
 • har du ett värdefullt nätverk, fått inspiration och personlig utveckling

Upplägg

Undervisningen sker i 9 dagar uppdelat på 5 tillfällen i våra centrala lokaler på Nybrogatan 6. (Just bakom Dramaten). Mellan undervisningstillfällena övningscoachar du en utbildningsdeltagare och blir själv coachad av en annan. Du coachar en extern fokusperson eller någon på din arbetsplats. Dessutom krävs viss inläsning och förberedelse.

Datum:

25-26 april

23-24 maj

13-14 juni

29-30 aug

19 sep

Kursledare

Ann Bakke. Partner i Lumenova, diplomerad ledarskapscoach, diplomerad organisationskonsult, civ.ek. från Handelshögskolan i Stocholm, utbildad HR-chef. Dessförinnan 15 års erfarenhet som chef inom marknad och kommunikation. Ann har ingått i flera ledningsgrupper. Längst erfarenhet från näringslivet, dessutom erfarenhet från statlig myndighet samt medlems- och insamlingsorganisation. Certifierad i GDQ (verktyg för kartläggning av gruppers effektivitet), certifierad i Extended DISC samt licensierad i den beteendeanalysen Plus Management (bygger på managementforskning). 

Cecilia von Schantz. Partner i Lumenova, diplomerad ledarskapscoach, diplomerad organisationskonsult.  Dessförinnan mer än 20 års erfarenhet av olika positioner inom kommunikation, marknad och verksamhetsutveckling. Mångårig erfarenhet som projektledare och chef inom offentlig sektor samt styrelsearbete. Certifierad i GDQ (verktyg för kartläggning av gruppers effektivitet).

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Förändringsledning med coaching som verktyg; diplomerad ledarskapscoach , direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Annika, kommunikationschef inom fastighetsbrans...   |   2018-06-01
Av alla ledarskapsutbildningar jag gått så är det här den som fått mig att bli en bättre ledare på riktigt.
          (5)
Olof, chef inom finansbranschen   |   2018-06-01
Praktisk kurs som ger ett verkligt verktyg till mitt jobb som chef och ledare, inte bara en pärm med ”slides” som glöms i hyllan.
          (4)
Björn, Chef vid statlig myndighet   |   2017-06-01
En utvecklande utbildning som ger konkreta verktyg för att coacha andra men som också ger insikter om dig själv och ditt sätt att vara.
          (5)

Lumenova AB

Lumenova AB

Sedan 2010 har Lumenova utbildat och utvecklat ledare, ledningsgrupper, och organisationer.

Vi tror på människans inneboende potential.  Vår målsättning är att bidra till att våra uppdragsgivare har en välfungerande och hälsosam arbetskultur, effektiva arbetsgrupper och ledare samt motiverade medarbetare som verkar för lönsamhet och kvalitet. Vi utvärderar, coachar och handleder chefer, ledningsgrupper,...


Läs mer om Lumenova AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Lumenova AB

Nybrogatan 6
10240 stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Förändringsledning med coaching som verktyg; diplomerad ledarskapscoach
Kursrecensioner
          (4,6)
Baseras på 6 recensioner
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
          (4,6)
Baseras på 6 recensioner
Alla recensioner för arrangören