Visa utbildning.se som: Mobil

Programmeringsaktiviteter i undervisningen (fortsättningskurs)

Linköpings universitet
Kort om utbildningen
2,5 hp
0 SEK exkl. moms
Uppdragsutbildning
   
Distans

Kursbeskrivning

Kursen vänder sig till dig som har gått någon av Skolverkets tidigare högskolekurser inom programmering  eller har motsvarande kunskaper. Kursen syftar till att utveckla didaktiska kunskaper kopplat till programmering genom att med handledning genomföra programmeringsaktiviteter med elever, samt reflektera och utvärdera aktiviteterna tillsammans med andra deltagare.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Kursen vänder sig främst till dig som är verksam som tekniklärare (i grundskolans årskurs 7–9 eller specialskolans årskurs 8–10) eller matematiklärare (i grundskolans årskurs 7–9, specialskolans årskurs 8-10, gymnasieskolan eller i kommunal vuxenutbildning på grundläggande eller gymnasial nivå).

Kursen är öppen för lärare i andra ämnen eller skolformer i mån av plats. Du behöver inte vara behörig för att läsa kursen, men du behöver godkännande från din rektor.

---

Det här är en uppdragsutbildning som ges vid Linköpings Universitet, det innebär att du ej kan delta som privatperson. Det är din arbetsgivare som avgör om du får söka och genomföra utbildningen.

Kursinnehåll

Generellt innehåll 

  • Planera och genomföra programmeringsaktiviteter med elever utifrån relevanta kurs- och ämnesplaner.
  • Diskutera egna och andra deltagares erfarenheter av genomförda programmeringsaktiviteter i undervisningen.

Programmeringsinnehåll

  • Vidareutveckla användandet av begrepp och byggstenar inom programmering, i relation till undervisningsaktiviteternas innehåll.
  • Fortsatta övningar i att skapa, testa, felsöka och förbättra visuell eller textbaserad programkod med anknytning till aktiviteterna.

Didaktiskt innehåll

  • Didaktiska strategier och verktyg kopplat till undervisning om, i och med programmering, med koppling till relevant forskning.
  • Formativ bedömning av programmeringsaktiviteter.

Upplägg

Föreläsningar och seminarier sker på distans med stöd i en lärplattform.Det kommer att arrangeras två digitala kursträffar för samtliga deltagare, däremellan läser du litteratur och genomför praktiska moment på egen hand.  

Investering

Skolverket bekostar utbildningen.

Examen, diplom m.m.

2,5 hp

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Programmeringsaktiviteter i undervisningen (fortsättningskurs), direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Linköpings universitet

LiU – ett lärosäte för världsledande forskning

Linköpings universitet (LiU) bedriver världsledande, gränsöverskridande forskning och utbildning av hög kvalitet. Genom uppdragsutbildning, som vilar på vetenskaplig grund, bidrar LiU till människors möjligheter till livslångt lärande och kompetensutveckling. Du som väljer att gå våra uppdragsutbildningar får tillgång till den...


Läs mer om Linköpings universitet och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Linköpings universitet

Studenthuset, plan 7, Campus Valla
581 83

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Programmeringsaktiviteter i undervisningen (fortsättningskurs)!

Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 5 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Programmeringsaktiviteter i undervisningen (fortsättningskurs) från Linköpings universitet, fyll i dina uppgifter:

Mer inom området