Programmering i tidigare åldrar

Linköpings universitet
Kort om utbildningen
4 tillfällen
0 SEK exkl. moms
Distans

Kursbeskrivning

En workshopserie för dig som vill lära dig mer om hur du kan arbeta med programmering, främst i förskola till årskurs 6.

I denna workshopserie får du som är lärare för tidigare åldrar lära dig hur du kan integrera programmering i din undervisning. Vi utgår ifrån Skolverkets webbkurs ”Om programmering” som du tar del av mellan träffarna. Under träffarna behandlar vi innehållet tillsammans och gör praktiska övningar.

Målgrupp

Workshopsserien riktar sig i första hand till

  • förskolelärare lärare som undervisar i åk F–3 eller specialskolans åk F-4
  • lärare i fritidshem
  • lärare i matematik eller teknik i årskurserna 4-6 eller specialskolans åk 5-7
  • lärare som undervisar i grundsärskolan åk 1-6. I andra hand även lärare som undervisar i andra ämnen, årskurser eller skolformer.

Deltagarna ska vara verksamma lärare, men behöver inte vara behöriga. Du behöver din huvudmans godkännande. Inga förkunskaper i programmering krävs.

Kursinnehåll

Lärandemålen för workshopserien är samma som för webbkursen ”Om programmering”, vilket innebär att deltagaren ska utveckla kunskaper

  • I hur programmering påverkar barn/elever och samhället
  • Om skrivningarna i läroplanerna gällande digital kompetens och programmering.
  • Om programmering och om programmering som ett verktyg i undervisningen.

Upplägg

Kursen ges under fyra online-träffar som täcker upp det innehåll som ingår i kursmaterialet för "Om programmering”. Mellan de fyra kurstillfällena får deltagarna arbeta på egen hand med möjlighet till handledning vid behov.

Alla träffar följer samma upplägg:

  • Frågor och svar sedan senast.
  • Introduktion till dagens tema och arbete med uppgifter under handledning. Uppgifterna kan vara dels de som finns i materialet, dels sådana som kursledaren introducerar.
  • Diskussion kring hur man kan ta in det nya i arbetet med eleverna.

Tid & plats

Höstterminen 2022. Digital utbildning.

Investering

Kostnadsfritt att delta

Skolverket bekostar utbildningen. Huvudmannen ansvarar för att deltagarna får tid avsatt för genomförandet av kompetensutvecklingen. Huvudmannen ansvarar även för att deltagaren har tillgång till digital enhet och annan utrustning som krävs för att följa kursen.

Examen, diplom m.m.

Att genomföra hela webbkursen ”Om programmering” tar 16 timmar. Därutöver tillkommer workshops och kursuppgifter, så totalt får man räkna med att lägga ca 25 timmar på denna utbildningsinsats. Redan under den första träffen introduceras den avslutande kursuppgiften. Målsättningen med uppgiften är du som deltagare ska få pröva på programmering med dina elever och reflektera över denna erfarenhet.  Lärosätet ger ut ett kursintyg till de deltagare som har klarat sitt spår, redovisat tillhörande kursuppgift samt har haft en närvaro på 75% eller mer på workshopsträffarna. 

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Programmering i tidigare åldrar, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Linköpings universitet

LiU – ett lärosäte för världsledande forskning

Linköpings universitet (LiU) bedriver världsledande, gränsöverskridande forskning och utbildning av hög kvalitet. Genom uppdragsutbildning, som vilar på vetenskaplig grund, bidrar LiU till människors möjligheter till livslångt lärande och kompetensutveckling. Du som väljer att gå våra uppdragsutbildningar får tillgång till den...


Läs mer om Linköpings universitet och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Linköpings universitet

Studenthuset, plan 7, Campus Valla
581 83

Tel: 013-28 13 03

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Programmering i tidigare åldrar!

Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 5 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Programmering i tidigare åldrar från Linköpings universitet, fyll i dina uppgifter:

Mer inom området