Visa utbildning.se som: Mobil

Att undervisa om våld mot barn i universitets- och högskolans utbildningar

Linköpings universitet
Kort om utbildningen
3 dagar
Nästa tillfälle: 2 februari 2022 - Linköping
Sista ansökan: 2021-12-15
Uppdragsutbildning
   
Linköping
böcker och pennor.

Kursbeskrivning

En utbildning för dig som ska utbilda universitets-/högskolestudenter i det nya examensmålet – att visa kunskap om mäns våld mot kvinnor och våld i nära relationer med fokus på våld mot barn och unga.

Målgrupp

Kursen vänder sig till universitets- och högskolelärare (lärare, studierektorer, programstudierektorer eller motsvarande) på följande utbildningar: fysioterapeut, jurist, läkare, psykolog, sjuksköterska, socionom, tandläkare och tandhygienist.

Kursen syftar till att vara ett stöd för dig som planerar/genomför utbildningsmoment om mäns våld mot kvinnor och våld i nära relationer med fokus på barns våldsutsatthet.

Kursinnehåll

Kursen innehåller föreläsningar men  bygger till största delen på ett kollegialt lärande där du som deltagare får diskutera över dilemman, utmaningar och vägval i undervisningen tillsammans med kollegor från andra lärosäten samt innehåller tematiska föreläsningar. 

Kursen inkluderar:

  • Teorigenomgångar om området våld mot barn (t.ex. förekomst och konsekvenser), barns rättigheter, etik, juridik och myndighetssamverkan.
  • Pedagogiska verktyg för att planera och genomföra utbildningsmoment.
  • Diskussion och reflektioner kring attityder och värderingar inom området våld mot barn.

Upplägg

Sedan 2018 är examensordningen i högskoleförordningen ändrad för följande åtta utbildningar: fysioterapeut, jurist, läkare, psykolog, sjuksköterska, socionom, tandläkare och tandhygienist. Kursen ges på uppdrag av Jämställdhetsmyndigheten som ett stöd till universitet och högskolor i implementeringen av utbildningsmoment inom det nya examensmålet. 

Kursen är en webbaserad utbildning som omfattar två heldagar och en halvdag (examination). 

De första två dagarna innefattar aktivt deltagande via webben i olika läraraktiviteter. Därefter skriver kursdeltagarna individuella examinationsuppgifter som presenteras och diskuteras vid ett examinationstillfälle.

Tid & plats

Kursen är en webbaserad utbildning som ges våren 2022 och pågår totalt 2,5 dagar. Tiden är 9:00-15:00

  • 2 februari
  • 3 februari
  • 2 mars.

Investering

Kursen genomförs på uppdrag av Jämställdhetsmyndigheten och vänder sig enbart till nedan specificerad målgrupp. Kursen är avgiftsfri för deltagarna.

Kursledare

Frida Fröberg, universitetslektor Linköpings universitet

Examen, diplom m.m.

Kursen ger 3 hp. Examinationsuppgiften fokuserar på att planera ett eget undervisningsmoment i examensmålet eller bearbeta en frågeställning som är relevant för din undervisning.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Att undervisa om våld mot barn i universitets- och högskolans utbildningar, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Linköpings universitet

LiU – ett lärosäte för världsledande forskning

Linköpings universitet (LiU) bedriver världsledande, gränsöverskridande forskning och utbildning av hög kvalitet. Genom uppdragsutbildning, som vilar på vetenskaplig grund, bidrar LiU till människors möjligheter till livslångt lärande och kompetensutveckling. Du som väljer att gå våra uppdragsutbildningar får tillgång till den...


Läs mer om Linköpings universitet och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Linköpings universitet

Studenthuset, plan 7, Campus Valla
581 83

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Att undervisa om våld mot barn i universitets- och högskolans utbildningar!

Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 5 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Att undervisa om våld mot barn i universitets- och högskolans utbildningar från Linköpings universitet, fyll i dina uppgifter:

Mer inom området