Visa utbildning.se som: Mobil

Att undervisa om våld mot barn i universitets- och högskolans utbildningar

Linköpings universitet
   
Distans

Kursbeskrivning

En kurs för dig som ska utbilda universitets-/högskolestudenter i det nya examensmålet – att visa kunskap om mäns våld mot kvinnor och våld i nära relationer.

Kursen är ett stöd för dig som behöver öka din kunskap inom området våld mot barn och funderar över hur ni ska genomföra undervisningen på ditt lärosäte. Kursen ges på uppdrag av Jämställdhetsmyndigheten som ett stöd till universitet och högskolor i implementeringen av utbildningsmoment inom det nya examensmålet. 

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Kursen vänder sig till universitets- och högskolelärare (lärare, studierektorer, programstudierektorer eller motsvarande) på följande utbildningar: fysioterapeut, jurist, läkare, psykolog, sjuksköterska, socionom, tandläkare och tandhygienist.

Det här är en uppdragsutbildning som ges vid Linköpings Universitet, det innebär att du ej kan delta som privatperson. Det är din arbetsgivare som betalar kursavgiften samt avgör om du får söka och genomföra utbildningen.

Kursinnehåll

Under kursen kommer du som deltagare bland annat att få stöd i att identifiera lärandemål, välja pedagogisk metod, och att planera undervisning om våld mot barn.

Kursen innehåller både tematiska föreläsningar och diskussioner och arbete i grupp där du som deltagare får diskutera över dilemman, utmaningar och vägval i undervisningen tillsammans med kollegor från andra lärosäten.

Upplägg

Kursen är en uppdragsutbildning. Privatpersoner eller enskild firma kan inte köpa uppdragsutbildning - det måste vara en juridisk person som skriver på avtalet. Antagning sker löpande under ansökningstiden och följer inte Linköping universitets ordinarie ansökningsomgångar.

Kursen ges av Barnafrid - nationellt kunskapscentrum/Linköpings universitet.

Tid & plats

Kursen är en webbaserad utbildning som ges hösten 2020 och pågår totalt tre heldagar.

  • 22 oktober kl 9.00-1600
  • 23 oktober kl 9.00-16.00
  • 20 november kl 9.00-16.00

Investering

Kursen genomförs på uppdrag av Jämställdhetsmyndigheten och vänder sig enbart till nedan specificerad målgrupp. Kursen är avgiftsfri för deltagarna.

Kursledare

Frida Fröberg, universitetslektor Linköpings universitet

Examen, diplom m.m.

3 hp

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Att undervisa om våld mot barn i universitets- och högskolans utbildningar, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Linköpings universitet

LiU – ett lärosäte för världsledande forskning

Linköpings universitet (LiU) bedriver världsledande, gränsöverskridande forskning och utbildning av hög kvalitet. Genom uppdragsutbildning, som vilar på vetenskaplig grund, bidrar LiU till människors möjligheter till livslångt lärande och kompetensutveckling. Du som väljer att gå våra uppdragsutbildningar får tillgång till den...


Läs mer om Linköpings universitet och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Linköpings universitet

Studenthuset, plan 7, Campus Valla
581 83

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Att undervisa om våld mot barn i universitets- och högskolans utbildningar!

Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 5 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Att undervisa om våld mot barn i universitets- och högskolans utbildningar från Linköpings universitet, fyll i dina uppgifter:

Liknande utbildningar