Visa utbildning.se som: Mobil

EMCC-ackrediterad coachutbildning på Senior Practitioner nivå -Certifierad coach/ karriärcoach

Life & Career AB
Kort om utbildningen
8 månader
38 500 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2022-08-25 - Stockholm
Stockholm
Öppen utbildning
Kommande starter
Stockholm
38 500 SEK
2022-08-25

Stockholm
38 500 SEK
2022-11-17

Kursbeskrivning

Certifierad coach& karriärcoach EMCC-ackrediterad på Senior Practitioner nivå

– Sveriges enda EMCC-ackrediterade coach- och karriärcoachutbildning

Utbildningen ges både online och fysiskt

Sker även individuellt

EMCC ackrediterad coachutbildning på Senior Practitioner nivå -Certifierad coach/ karriärcoachUtbildningen är ackrediterad av EMCC (European Mentoring and Coaching Council) och uppfyller forskningsbaserade kvalitetskrav som EMCC har. Utbildningen genomförs av leg.psykologen Lena Mangell som själv har coachat ca 4000 personer under de senaste 20 åren.

Lena Mangell har skrivit två böcker  om livs och karriärutveckling och det personliga ledarskapet och tagit fram en metod och ett verktyg för karriärcoaching  i arbetsboken "Life&Career Map".

Under utbildningen lär du dig både coachingtekniker och förhållningssätt och Life&Career Map metoden. Life&Career Map-metoden är en strukturerad process för karriärcoaching och även ett verktyg för det personliga ledarskapet.

Metoden bygger på KBT teknik och ACT metoden samt positiv psykologi. Vi fokuserar på människors styrkor i coachingen.

Våra utbildningar anses ha hög kvalitet och är mycket uppskattad av VD, HR, personalfunktioner, chefer, projektledare, rekryterare, coacher, mentorer och konsulter.

Efter genomgången utbildning blir du certifierad karriärcoach enligt Life & Career Map-metoden och får en internationellt EMCC ackrediterad coachingutbildning på Senior Practitioner-nivå. Du kan därefter arbeta som coach och karriärcoach med livs- och karriärcoaching, jobbcoach, mentor eller som konsult. Du får handledning och stöd hur du kan införa karriärutvecklingssystem i organisationen.

Du får lära dig en kvalitetssäkrad metod för coaching och karriärcoaching och får riktiga tillfällen att träna dig i rollen som coach och mentor. Utbildningen är en parallellprocess där både den personliga utvecklingen och självinsikten är viktig, liksom  utvecklingen av den professionella rollen som karriärcoach

Målgrupp

HR, personalchefer, chefer, coacher, mentorer, rekryteringskonsulter, vägledare, psykologer, konsulter, projektledare, kompetensutvecklare, fackliga ombudsmän, personalkonsulenter, jobbcoacher.

Förkunskapskrav:
Beteendevetenskaplig utbildning av något slag  eller motsvarande erfarenheter samt erfarenhet av att arbeta med människor i professionella samtal. Bedömningen av förkunskaper sker i en intervju. Att ha arbetat som chef/ledare  innebär att man har kunskaper för att delta i utbildningen.

Kursledare:

Kursledare är Lena Mangell. Lena är chefscoach, karriärcoach, mentor, leg.psykolog  och organisationskonsult med inriktning på organisation och arbetsliv.

Lena har lång erfarenhet av executive coaching ,karriärcoaching (mer än 20 år) och förändringsarbete. Hon har skrivit två böcker inom karriärplanering och coaching. Lena har utbildat många av Sveriges karriärcoacher både internt i företag och externa coacher. Lena har utvecklat modellen för livs- och karriärplanering i Sverige redan 1992 och beskrivit modellen i böckerna "Karriärplanering för alla" och "Life&Career Map". 

Lena arbetar med ledarutveckling, ledningsgrupputveckling,teamcoaching, outplacement och karriärcoaching, assessment/second opinion på alla nivåer.

Vad är karriärcoaching?

Life&Career har anordnat kariärcoachutbildningar sedan 1992 och har utbildat många av Sveriges karriärcoacher som idag arbetar med livs och karriärplanering och karriärcoaching. Livs och karriärcoaching är en speciell gren av coaching som innebär att man går igenom en strukturerad modell för att få självinsikt, hitta sina drivkrafter och formulera mål för sin framtida utveckling. Modellen innebär att man fokuserar på sina styrkor och tar fram sin motivation och sina drivkrafter för att komma vidare i sin utveckling. Metoden ger  en struktur för att utveckla ett personligt ledarskap och kan användas i de flesta samtal.

Vi arbetar utifrån Life&Career modellen, som är en speciell modell för livs och -karriärcoaching där helhetssyn på människan är grunden. Life&Career Map är ett verktyg för karriärutveckling som används i våra karriärcoachutbildningar och som vi säljer till karriärcoacher.

Internationella krav och kvalitet

Våra utbildningar bygger på EMCC;s internationella kvalitetskrav. EMCC  har utifrån forskning tagit fram en Quality Award för hur innehållet i coachutbildningar ska vara.
Våra karriärcoachutbildningar är ackrediterade av EMCC och har erhållit två EQA (European Quality Awards).

Certifieringskursen är ackrediterad på SENIOR PRACTITIONER NIVÅ och Diplomutbildningen är ackrediterad på PRACTITIONER NIVÅ.

Vilka olika nivåer finns inom QA?
Man har i EMCC under två år tagit fram Compentence standards för coaching . Detta arbete har resulterat i en kategorisering i fyra olika nivåer: 1. Foundation, 2. Practitioner, 3. Senior Practitioner, 4. Master Practitioner.

Om EMCC och EAQ Quality Award
EMCC (European Mentoring and Coaching Council) är en pan-europeisk förening för alla som verkar inom mentorskap och coaching inom hela Europa. Föreningen verkar för att föra fram det professionella utövandet av mentorskap och coaching. EMCC konstaterar att det finns åtskilliga definitioner av begreppen coaching och mentoring på marknaden. Med ett inkluderande förhållningssätt vill EMCC referera till dessa aktiviteter som coach-/mentoring.

Kursinnehåll

Exempel på innehåll:

 •  Bakgrund och historik
 •  Etiska frågor
 •  Kontrakt och coachens verktygslåda 
 •  Självinsikt och personlig utveckling
 • Arbeta med olika problemlösande coachingtekniker
 • Behärska livs- och karriärplaneringsmodellen Life&Career Map
 • Psykologiska teorier bakom coaching och karriärplanering,bla KBT 
 • Coach-kundrelationen
 • Ha ett coachande och konsultativt förhållningssätt
 • Kunna lyssna aktivt i en dialog
 • Förstå rollen som coach
 • Arbeta utifrån en helhetssyn på människan
 • Kunna arbeta med visioner, mål och skapa handlingsplaner tillsammans med kunden
 • Träning och övningar
 • Personlig utveckling och en egen handlingsplan  med mål för livs och karriärutvecklingen

Upplägg

Coachingutbildningen pågår under ca 9-12 månader och omfattar:

Intervju innan kursstart, 8 utbildningsdagar, två egna coachuppdrag under handledning, litteraturstudier omfattande ca 1200 sidor, muntlig och skriftlig examination. Personlighetstester ingår i utbildningen.Totalt omfattar kursen ca 500 timmar med självstudier och egna arbeten.

Investering

38.500,00 ex moms ( inkl måltider, material, tester och två böcker)

Det tillkommer ca 1000:- för resterande litteratur.

Examen, diplom m.m.

Du får en certifiering till coach och karriärcoach som är ackrediterad av EMCC på Senior Practitioner nivå.

 Du även köpa arbetsboken Life&Career Map som finns både på engelska och svenska efter avslutad utbildning.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om EMCC-ackrediterad coachutbildning på Senior Practitioner nivå -Certifierad coach/ karriärcoach , direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,9

Baseras på 11 recensioner.

Arvid
Kursen har en bra blandning av teori och praktik. Det var utmanande och inte alltid lätt, vilket jag gillar. Kursledaren är kompetent och lär ut på ett lugnt och proffsigt sätt. Jag rekommenderar!
Ann Bäckman
Lena är en fantastisk, duktig coach, som på ett pedagogiskt sätt hjälper oss igenom kursen. Hon har stor erfarenhet som hon generöst delar med sig av.
Susanne Carlsson
Ett koncept med en tydlig process som verkligen fungerar. Att kursen är uppbyggd enligt två steg: först uppleva materialet själv och sedan ledan en annan person igenom det samma, är genialiskt. Insikter och praktiserande ger verkliga kunskaper som blir en naturlig det av deltagarens egna verktygslåda. Life&Career modellen med dess begripliga ske...
Visa mer

Life & Career AB

erbjuder  LEDARUTVECKLING    COACHING &MENTORSKAP     COACH&MENTORUTBILDNING         WEBBKURSER     KBT- STRESSHANTERING          OUTPLACEMENT Life & Career är ett psykolog och utbildningsföretag med inriktning på ledarskap, coaching, ledningsgrupputveckling, mentorskap, utbildning för individer, grupper...


Läs mer om Life & Career AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Life & Career AB

Sköldungagatan 7
10041 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(4,9)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 15 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen EMCC-ackrediterad coachutbildning på Senior Practitioner nivå -Certifierad coach/ karriärcoach från Life & Career AB, fyll i dina uppgifter: