EMCC-ackrediterad coachutbildning på Practitioner nivå - Diplomutbildning i coaching och karriärcoaching

Life & Career AB, i Stockholm
Längd
1,5 månader
Längd
1,5 månader
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

Diplomutbildning  i coaching  och karriärcoaching ackrediterad på Practitioner-nivå av EMCC

– Sveriges enda EMCC ackrediterade coach&karriärcoachutbildning

Utbildningen ges både on-line och fysiskt och kan även göras individuellt

EMCC-ackrediterad coachutbildning på Practitioner nivåUtbildningen är ackrediterad av EMCC (European Mentoring and Coaching Council   och uppfyller forskningsbaserade kvalitetskrav som EMCC har.  Utbildningen genomförs av leg.psykologen Lena Mangell som själv har coachat ca 2500 personer under de senaste 20 åren. Lena Mangell har skrivit två böcker  om livs och karriärutveckling och det personliga ledarskapet  och tagit fram ett verktyg  för karriärcoaching  i arbetsboken "Life&Career Map". Under utbildningen lär du dig både coachingtekniker och förhållningssätt och en metod för strukturerad karriärcoaching och ett evrktyg för det personliga ledarskapet. Metoden bygger på positiv psykologi, KBT teknik och ACT metoden.

Våra utbildningar anses ha hög kvalitet och är mycket uppskattad av  VD,chefer,HR, personalfunktioner,projektledare, rekryterare,coacher,mentorer och konsulter.

Diplomutbildningen på Practitionernivå ger en internationell ackreditering av EMCC  och är till för dig som vill ha grunderna i  coaching och karriärcoaching men som inte behöver en certifiering. Certifiering kan väljas vid ett senare tillfälle om man önskar det. Under utbildningen får du både verktyg för coachande förhållningssätt, chefscoaching samt en kvalitetssäkrad metod för livs och karriärutveckling- Life&Career Map metoden. Life&Career Map är en arbetsbok med reflektionsövningar som  fokuspersonen får som hemuppgift mallan coachträffarna.

Innehåll: Intervju innan kursstart, 5 utbildningsdagar, Rollspel och feedback under kursen, individuell coaching.

Antal dagar: 5 dagar uppdelat på 2+2+1 dag

Totalt omfattar kursen ca 70 timmar med självstudier och egna arbeten.

 • Arbeta med olika problemlösande coachingtekniker
 • Insikt om livs- och karriärplaneringsmodellen Life&career Map
 • Arbeta konsultativt med att skapa kontrakt i coachingen
 • Coach-kundrelationen
 • Ha ett coachande och konsultativt förhållningssätt
 • Kunna kommunicera och coacha med hjälp av effektiva frågor
 • Kunna lyssna aktivt i en dialog
 • Ha ett partnerskap med kunden
 • Förstå rollen som coach
 • Arbeta utifrån en helhetssyn på människan
 • Kunna arbeta med visioner, mål och skapa handlingsplaner tillsammans med kunden
 • Psykologiska teorier bla positiv psykologi, KBT, ACT
 • Etiska frågor
 • Träning och övningar

I kursen ingår att deltagarna får göra en egen livs- och karriärplanering och att få egen coaching. Kursen är mycket uppskattad och får högsta betyg av tidigare deltagare!

Kursledare:

Kursledare är Lena Mangell. Lena är chefscoach, livs- och karriärcoach, mentor, leg.psykolog med inriktning på organisation och arbetsliv samt organisationskonsult.

Lena har lång erfarenhet av karriärcoaching (mer än 20 år) och förändringsarbete. Hon har skrivit två böcker inom karriärplanering och coaching. Lena har utbildat många av Sveriges karriärcoacher både internt i företag och externa coacher. Lena har utvecklat modellen för livs- och karriärplanering i Sverige redan 1992 och beskrivit modellen i böckerna "Karriärplanering för alla" och "Life&Career Map".

Lena arbetar med ledarutveckling, ledningsgrupputveckling, teamcoaching, executive coaching och har lång erfarenhet av att arbeta med företag och organisationer.

Vad är karriärcoaching?

Life&Career har anordnat kariärcoachutbildningar sedan 1992 och har utbildat många av Sveriges karriärcoacher som idag arbetar med livs och karriärplanering och karriärcoaching. Karriärcoaching är en speciell gren av coaching som innebär att man går igenom en strukturerad modell för att få självinsikt, hitta sina drivkrafter och formulera mål för sin framtida utveckling. Modellen innebär att man fokuserar på sina styrkor och tar fram sin motivation och sina drivkrafter för att komma vidare i sin utveckling.

Vi arbetar utifrån Life&Career modellen, som är en speciell modell för karriärcoaching där helhetssyn på människan är grunden. Life&Career Map är ett verktyg för karriärutveckling som används i våra karriärcoachutbildningar och som vi säljer till karriärcoacher.

Internationella krav och kvalitet

Våra utbildningar bygger på EMCC;s internationella kvalitetskrav. EMCC  har utifrån forskning tagit fram en Quality Award för hur innehållet i coachutbildningar ska vara. Våra karriärcoachutbildningar är ackrediterade av EMCC och har erhållit två EQA (European Quality Awards).

Certifieringskursen är ackrediterad på SENIOR PRACTIONER NIVÅ och Diplomutbildningen är ackrediterad på PRACTITIONER NIVÅ AV EMCC (European Mentoring and Coaching Council).

Vilka olika nivåer finns inom QA?
Man har i EMCC under två år tagit fram Compentence standards för coaching . Detta arbete har resulterat i en kategorisering i fyra olika nivåer: 1. Foundation, 2. Practioner, 3. Senior Practioner, 4. Master Practitioner.

Om EMCC och EAQ Quality Award
EMCC (European Mentoring and Coaching Council) är en pan-europeisk förening för alla som verkar inom mentorskap och coaching inom hela Europa. Föreningen verkar för att föra fram det professionella utövandet av mentorskap och coaching. EMCC konstaterar att det finns åtskilliga definitioner av begreppen coaching och mentoring på marknaden. Med ett inkluderande förhållningssätt vill EMCC referera till dessa aktiviteter som coach/mentoring.

Målgrupp

Kursen vänder sig till HR, personalchefer, chefer, coacher, mentorer, rekryteringskonsulter, vägledare,psykologer, konsulter, projektledare, kompetensutvecklare, fackliga ombudsmän, personalkonsulenter.

Investering

27.500 ( alla måltider ingår samt 2 tester och Life&Career Map boken.)

 

Examen, diplom m.m.

Du får  en diplomering i coaching och karriärcoaching och utbildningen är ackredietrad av EMCC på Practitioner nivå.

Du kan  köpa Life&Career Map  boken till dina klienter efter avslutad utbildning.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om EMCC-ackrediterad coachutbildning på Practitioner nivå - Diplomutbildning i coaching och karriärcoaching , direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
5/5
Lisa Ahlstrand
15 sep 2013

En gedigen och inspirerande utbildning som är direkt användbar i mitt arbete som psykolog. Utbildningen gav en grundlig teoretisk genomgång samtidigt som den var praktiskt inrik...

Visa mer
Life & Career AB
Sköldungagatan 7
10041 Stockholm

erbjuder  LEDARUTVECKLING    COACHING &MENTORSKAP     COACH&MENTORUTBILDNING         WEBBKURSER     KBT- STRESSHANTERING          OUTPLACEMENT Life & Career är ett psykolog och utbildningsföretag med inriktning på ledarskap, coaching, ledningsgrupputveckling, mentorskap, utbildning för individer, grupper...

Läs mer om Life & Career AB och visa alla utbildningar.

Highlights