Visa utbildning.se som: Mobil

Diplomerad HR-strateg

Lexa HR
Kort om utbildningen
1 år
87 000 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2019-09-03 - Göteborg
Sista ansökan: 2019-07-02
Öppen utbildning
   
Göteborg

Kursbeskrivning

Bli diplomerad HR-strateg

Arbetar du med HR-frågor men saknar formell utbildning?

Då är detta utbildningen för dig! Under ett år lär du dig det viktigaste inom HR. Vi fokuserar på de lagar och regler du behöver ha koll på för att kunna utföra ditt arbete korrekt, men också det du behöver kunna för att ta en strategisk ledarroll samt leda HR-projekt.

Denna utbildning ger dig kunskap som gör att du kan arbeta strategiskt med HR-frågor samt ta ett övergripande ansvar för personalarbetet på din arbetsplats. Vi ger dig också de verktyg du behöver ha för att kunna hantera de dagliga personaladministrativa frågorna du kommer att stöta på i ditt arbete. Vi tycker att det är viktigt att du lär dig förstå HR-funktionens roll, de viktigaste begreppen och hur du kan tillämpa dina nya kunskaper i ditt dagliga arbete.

Vi har god kunskap om den senaste forskningen, teorierna och lagstiftningen och ser till att du får det också.

Mål
Efter avslutad utbildning kommer du att ha en generalistkompetens inom HR-frågor. Du förstår och kan tillämpa teorier och modeller för strategiska och operativa beslut inom HR. Du behärskar de viktigaste processerna för HR-arbete och du känner dig trygg i din roll som HR-strateg.

Målgrupp

Denna utbildning riktar sig till dig som arbetar, eller ska/vill börja arbeta med HR-frågor i en organisation samt till dig som är chef med personalansvar. 

Förkunskaper

För att kunna tillgodogöra dig utbildningen bör du ha gymnasiekompetens eller motsvarande, samt minst ett års arbetslivserfarenhet. 

Kursinnehåll

Utbildningen innehåller följande avsnitt:

  • HR i praktiken
  • Arbetsrätt
  • Arbetsmiljö och rehabilitering
  • Lön och belöning
  • Att leda HR-projekt
  • Kommunikation
  • Personalekonomi
  • Strategisk kompetensförsörjning och organisationsutveckling
  • Fördjupad strategisk HR

Kontakta oss för ett detaljerat utbildningsprogram.

Upplägg

Utbildningen omfattar 203 studietimmar, under ett år-självstudier tillkommer. Vi träffas ungefär två heldagar varannan vecka, däremellan arbetar du med hemuppgifter. Utbildningens upplägg gör att du kan arbeta och studera parallellt.

Föreläsningar varvas med diskussioner, grupparbeten, rollspel och andra praktiska övningar. Varje moment avslutas med reflektionsövning och personlig feedback. 

Tid & plats

Kurslokal

Vi arbetar med små grupper för att säkerställa att det ges tillräckligt med utrymme för individuell handledning, feedback och diskussioner. Utbildningen genomförs i våra lokaler på Järntorget i Göteborg.

Anmälan fram till 8 veckor före utbildningsstart. 

Kursledare

Samtliga kursledare har såväl mångårig teoretisk utbildning som arbetslivserfarenhet. De är verksamma inom området och har goda kunskaper om yrkets förutsättningar.

Examen, diplom m.m.

Efter avslutad utbildning, med godkända närvarokrav samt tentamina, erhåller du diplom. Du kommer även få möjlighet att delta i vårt nätverk för diplomerade HR-strateger där vi kontinuerligt håller dig uppdaterad om förändringar inom HR, delar med oss av våra erfarenheter och kunskaper från olika branscher.  

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Diplomerad HR-strateg, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Lexa HR

Lexa HR

Vi tar avstamp i de lagar och avtal som arbetsgivare har att förhålla sig till inom personalområdet, och omvandlar dem till praktisk nytta för dig.  Våra föreläsare bär på gedigen kunskap inom HR och har både teoretisk utbildning och praktisk...


Läs mer om Lexa HR och visa alla utbildningar.
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Diplomerad HR-strateg!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 273 recensioner.
Alla recensioner för arrangören