Visa utbildning.se som: Mobil

Vård och omsorg vid demenssjukdom

Lernia
Kort om utbildningen
Nästa tillfälle: Löpande, kontakta oss - Sverige
Företagsanpassad utbildning
   
Rikstäckande

Kursbeskrivning

I kursen Vård och omsorg vid demenssjuk lär du dig om de olika delarna av demenssjukdomar, hur de uppstår och hur man med hjälp av olika verktyg kan arbeta på ett pedagogiskt, empatiskt och respektfullt sätt.

Om utbildningen

Olika delar av demenssjukdom

I kursen Vård och omsorg vid demenssjukdom lär du dig om demenssjukdomens olika faser och vilka specifika hjälpbehov som kan uppstå i samband med dem. Exempel på områden vi tar upp under kursen är bland annat:

  • demenssjukdomar,
  • utredning,
  • bedömning av minnesfunktioner,
  • intellektuella och motoriska funktioner,
  • specifik vård och omsorg
  • samt läkemedelsanvändning vid demenssjukdom. 

Dokumentation och levnadsberättelse

Vi läser om funktionsbevarande vård och hur man kan arbeta med kognitiva hjälpmedel vid demenssjukdom,till exempel hur dokumentation fungerar och vad en levnadsberättelse är. Vi går även igenom kost, nutrition och måltidsmiljö, kroppsnära omsorg och munhälsa. En viktig del berör hur man förebygger fallolyckor specifikt för de som drabbats av demenssjukdom.

Integritet, värdighet och autonomi

En central del av kursen handlar om att reflektera över hur man kan bibehålla den äldres integritet, värdighet, autonomi och delaktighet vid demenssjukdom. Olika etiska dilemman kan uppstå vid vård av demenssjuka och vi diskuterar hur man kan hantera dessa.

Kommunikation i svårare samtal

Vi behandlar hur man kan kommunicera i svårare samtal och vilka pedagogiska verktyg man kan använda sig av. Vi pratar om ett pedagogiskt, empatiskt och etiskt förhållningssätt. Bemötande och samarbete med andra är en central del av kursen såväl som närståendestöd. Slutligen går vi igenom lagar och andra bestämmelser inom området.

Utbildningen på distans

Alla våra kurser sker på distans och finns tillgängliga i vår digitala lärportal. Du som kursdeltagare lämnar in bedömningsuppgifter som sedan rättas av din lärare. Tack vare distansupplägget går kursen till exempel utmärkt att kombinera med andra studier eller jobb.

Intyg och betyg

Som privatperson kommer du att få ett intyg efter godkänd kurs. För att få ett betyg behöver du som privatperson kontakta din hemkommuns vuxenutbildning och be om att få göra en prövning. Genom att göra en prövning hos kommunen kan du få ett betyg på din kurs. 

För vem?

Kursen vänder sig till dig som vill arbeta inom vården men saknar Vård och omsorg vid demenssjukdom.

Förkunskaper

Du behöver ha betyg i svenska eller svenska som andraspråk på grundskolenivå. Datorvana och förmåga att arbeta självständigt är också en förutsättning för att klara att läsa på distans.

Kursstart och få mer information

För aktuella kursstarter, kontakt Lernia Tech via en intressanmälan

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Vård och omsorg vid demenssjukdom, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Lernia

Lernia


Företagsutbildning med oss på Lernia

Näringslivet i Sverige verkar idag på en mycket konkurrensutsatt marknad där det hela tiden pågår förändringar som man som företag måste lära sig att anpassa sig till. Det är mycket man ska förhålla sig till, både som chef och som...


Läs mer om Lernia och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Lernia

Instrumentvägen 31
126 53 Stockholm Örnsberg

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Vård och omsorg vid demenssjukdom!

Arrangörsrecensioner
(4,3)
Baseras på 6 recensioner.
Alla recensioner för arrangören