Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

IT & automation ITU Bas

Lernia
Kort om utbildningen
Nästa tillfälle: Löpande, kontakta oss - Sverige
Företagsanpassad utbildning
   
Rikstäckande

Kursbeskrivning

E-kursen IT & automation ger dig kunskapen du behöver för att använda datorn och dess olika system som arbetsredskap, enligt kraven inom Industriteknik Bas. Bland annat lär du dig informationssäkerhet och hur en händelse triggas och styrs i automatiserade processer inom industriell produktion.

Om utbildningen

Den här företagsutbildningen ger dig kunskap om begrepp, metoder, teknik, administrativa system och utrustning som används inom datorstyrd industriell produktion, automation. Du får grundläggande kunskap om datorns verktyg och lär dig även om datasäkerhet för att kunna skydda dator och innehåll från intrång.

Styra processer med datorn

Målet är att du i din roll som operatör ska förstå automation, hur IT-miljön fungerar och vad som påverkar ett händelseförlopp i olika automatiska system. Under utbildningen får du kunskap om hur utrustning samverkar i en produktionscell och ska veta hur du hanterar styrsystem.

Du lär dig:

 • IT-säkerhet och brandvägg
 • Internet och HTTPS-anslutning
 • Hårdvara
 • Backup
 • IP-adress
 • Routerns uppgift
 • Vad är CAD
 • Word och Excel
 • Affärssystem
 • Vad är en produktionscell
 • Automatiserade lösningar
 • Process- och styrsystem

Hur går utbildningen till?

IT & automation ITU Bas är en helt digital utbildning på Lernias lärportal. Vid bokningen får du kontaktuppgifter till din kursledare, så att ni gemensamt kan bestämma när du vill starta din kurs. Du går själv igenom utbildningens teoretiska moduler i lärportalen, när det passar dig. Här finns texter, filmer och övningsfrågor. Du kan pausa mellan kursens olika moduler och återkomma senare om du behöver. Din yrkeskunniga kursledare guidar dig på distans och svarar även på dina frågor via mejl och telefon. Kursledaren säger till om det är delar du eventuellt behöver repetera för att kunna uppfylla kraven för en framtida validering inom Industriteknik Bas. E-kursen avslutas med ett digitalt kunskapstest.

För vem?

E-kursen IT & automation ITU Bas vänder sig till dig som behöver grundläggande kunskaper i datorstyrd industriell produktion i din roll som operatör. Utbildningen ger dig en av de tio kompetenser som krävs för validering inom Industriteknik Bas.

Vilka förkunskaper krävs?

Du behöver behärska svenska. Inga andra förkunskaper krävs för att gå den här företagsutbildningen.

Fungerar e-kursen på både dator och läsplatta?

Vi rekommenderar att du går kursen på dator, PC eller Mac. Kursen fungerar bäst på Google Chrome eller Firefox.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om utbildningen påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Kursstart och få mer information

För aktuella kursstarter, kontakt Lernia Tech via en intressanmälan

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om IT & automation ITU Bas, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Lernia

Lernia


Företagsutbildning med oss på Lernia

Näringslivet i Sverige verkar idag på en mycket konkurrensutsatt marknad där det hela tiden pågår förändringar som man som företag måste lära sig att anpassa sig till. Det är mycket man ska förhålla sig till, både som chef och som...


Läs mer om Lernia och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Lernia

Instrumentvägen 31
126 53 Stockholm Örnsberg

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera IT & automation ITU Bas!

Arrangörsrecensioner
(4,3)
Baseras på 6 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar