Visa utbildning.se som: Mobil

Internationell svetsspecialist, IWS

Lernia
Kort om utbildningen
Nästa tillfälle: Löpande, kontakta oss - Sverige
Företagsanpassad utbildning
   
Rikstäckande

Kursbeskrivning

Lernias utbildning till Internationell svetsspecialist (International Welding Specialist, IWS) är framtagen och kvalitetssäkrad av International Institute of Welding (IIW) och European Welding Federation och kontrollerad av Svetskommissionen som är de huvudansvariga för Sveriges deltagande i IIW/EWF. Utbildningen sker till stor del på distans.

Om utbildningen

Ökad global konkurrens och högre ställda krav från kunder och myndigheter gör det allt viktigare att ha kontroll på sin produktion. Att göra rätt saker vid rätt tillfälle kan ha stor påverkan på ett företags lönsamhet samt en produkts kvalitet och säkerhet.

Detta gäller särskilt inom svetsområdet där en felaktigt utförd svets kan medföra stora kostnader, risker och besvär för både kund och tillverkare. Allt fler kunder och tillverkare ställer därför krav på kvalitetssäkring av produktionen. Detta medför att behovet av svetskoordinatorer med dokumenterad kompetens ökar starkt i hela världen. Företag som vill ligga långt fram och vara med i utvecklingen innehar därför svetsansvarig personal med IWS kompetens.

Om utbildningen

Utbildningen omfattar följande avsnitt:

  • Svetsprocesser 53 timmar
  • Materiallära och metallurgi 56 timmar
  • Konstruktion 24 timmar
  • Produktion 56 timmar
  • Praktisk del 60 timmar

Totalt ligger undervisningen på 249 timmar. Cirka 60% av kursinnehållet sker som klassundervisning. Övrigt sker på distans.

Första träffen

IWS – kursen inleds med en träff med klassundervisning och varar 5 dagar. Dessa dagar innehåller förutom introduktion, 2 dagar med avsnittet svetsmetoder och 2 dagar med svetskonstruktion samt en dag med svetslaboration.

Andra träffen

Andra träffen sker efter ca 4 veckor och varar i 5 dagar. Dag 1 börjar med tentamen i avsnitten svetsmetoder och svetskonstruktion. De resterande dagarna innefattar avsnittet materiallära, materiallaboration samt praktiska demonstrationer.

Tredje träffen

Sker efter ytterligare ca 4 veckor och inleds med en tentamen i materiallära. Resterande delen av denna sista kursvecka ägnas till svetsproduktion och avslutas med tentamen i svetsproduktion. Mellanliggande tid sker studierna via hemuppgifter som skall redovisas före träffarna.

Om utbildningen

För vem?

Kursen vänder sig till företag och personer som är intresserade av att bredda och fördjupa sina kunskaper inom svetsteknologin samt vill vara i framkant i utvecklingen inom kvalitetssäkring av svetsproduktion.

Vilka förkunskaper krävs?

Det finns två möjligheter att kvalificera sig till att få läsa utbildningen.

Om utbildningen

Antagningsväg 1

Du har en tvåårig verkstadsteknisk utbildning med inriktning plåt och svets eller har studerat tre år på industriprogrammet med inriktning svets. Alternativt har du dokumenterad yrkeserfarenhet av svetsrelaterat arbete i minst tre år.

Antagningsväg 2

Du har en dokumenterad yrkeserfarenhet av svetsrelaterat arbete i minst fem år samt har en avslutad grundskoleutbildning och godkänd teoretisk tentamen utfärdad av Svetskommissionen.

Den teoretiska tentamen görs hos Lernia och vid godkänd tentamen är man behörig att söka in på IWS-utbildningen. Vid underkänd tentamen erbjuder Lernia en preparandutbildning framtagen i samarbete med Svetskommissionen.

Kursstart och få mer information

För aktuella kursstarter, kontakt Lernia Tech via en intressanmälan

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Internationell svetsspecialist, IWS, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Lernia

Lernia


Företagsutbildning med oss på Lernia

Näringslivet i Sverige verkar idag på en mycket konkurrensutsatt marknad där det hela tiden pågår förändringar som man som företag måste lära sig att anpassa sig till. Det är mycket man ska förhålla sig till, både som chef och som...


Läs mer om Lernia och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Lernia

Instrumentvägen 31
126 53 Stockholm Örnsberg

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Internationell svetsspecialist, IWS!

Arrangörsrecensioner
(4,3)
Baseras på 6 recensioner.
Alla recensioner för arrangören