Inga recensioner än

Energieffektivisering genom samordning, återvinning och optimering av ventilationssystem (kort utbildning)

Lernia, i Piteå
Längd
16 veckor
Längd
16 veckor
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

Energieffektivisering genom samordning, återvinning och optimering av ventilationssystem (kort utbildning)

Vill du fortsätta att arbeta inom fastighet men samtidigt stärka både miljön och din egen position på arbetsmarknaden? Vill du kunna räkna fram effektivare energianvändning i fastigheters ventilationssystem? Då är vår korta Yh-utbildning helt rätt för dig.

Om utbildningen

En viktig del av klimatmålen är att energieffektivisera byggnader och deras ventilationssystem. Ändå råder brist på rätt kunskaper i branschen – en brist som väntas öka i takt med att kraven på energiprestanda skärps.

Det behövs mer arbetskraft med fördjupade kunskaper om styr- och reglersystem (installation, drift och underhåll) och om nya tekniker för att driva ett allt mer efterfrågat förändringsarbete inom energioptimering.

För att hjälpa anläggningsägare att spara energi och minska miljöpåverkan behöver branschen snabbt förstärkas med personal som har kompetens för just detta.

Utbildningen syftar till att ge specialistkunskaper inom detta viktiga område.

Utbildningen har en tydlig koppling till arbetslivet, bland annat genom att delar av utbildningen sker ute på företagen och är framtagen i direkt kontakt med en mängd olika företag i branschen.

Utbildningen går på distans, halvfart för att kunna kombineras med arbete. Föreläsningar spelas in. Därmed finns de och övningar med mera tillgängliga under hela dygnet, alla dagar i veckan. Många övningar genomförs på den egna eller blivande arbetsplatsen.

Efter utbildningen

Efter kursen kan du göra analyser och beräkningar för att skapa en effektivare energianvändning. Du har lärt dig olika tekniker för energieffektivisering och vet hur ventilationsanläggningar optimeras på bästa sätt. Du känner till föreskrifter och regelverk såsom PBL, BFS, BBR, BED, miljöbalken, kulturminnes- och arbetsmiljölagen samt EU-direktiv om byggnaders energiprestanda. Du är insatt i de certifieringskrav som gäller och kan beräkna energiförbrukningen ur både miljömässigt och ekonomiskt perspektiv samt se sambanden mellan dessa.

Målgrupp

Vilka förkunskaper behöver du ha?

  1. Ladda upp dina betygsdokument från gymnasieskolan eller kommunal vuxenutbildning och/eller betyg från folkhögskola och/eller utländskt betyg motsvarande svensk gymnasieexamen. Samtliga betyg ska vara en kopia av originalet och en skärmdump/kopia från antagning.se räknas INTE. Du behöver och bör bara skicka in det som efterfrågas. Tänk på att namn och personnummer syns.
  2. Du ska ha minst tre års yrkeserfarenhet som fastighetstekniker eller arbete med inre fastighetsskötsel

    Ladda upp arbetslivsintyg som styrker din yrkeserfarenhet: minst 3 års arbetslivserfarenhet. Ditt intyg ska vara skrivet av arbetsgivaren och uppdaterat inom närtid för att styrka att du uppnår efterfrågad tidsperiod på arbetslivserfarenhet. OBS Endast CV godkänns ej.

Utbildningen bedrivs helt eller delvis på engelska.

Kursinnehåll

Energieffektivisering genom samordning, återvinning och optimering av ventilationssystem, 80 p

Du lär dig installera och underhålla ventilationsanläggningar, föreslå åtgärder för energieffektivisering och sköta enklare styr- och regleringsteknisk programmering.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Energieffektivisering genom samordning, återvinning och optimering av ventilationssystem (kort utbildning), direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!
Lernia
Instrumentvägen 31
126 53 Stockholm Örnsberg


Vidareutbilda dig och personalen med Lernias företagsutbildningar. Tack vare vår spetskompetens inom industri, tillverkning, lager och logistik kan vi hjälpa dig med allt från dagskurser till valideringar. Boka en kurs direkt eller kontakta oss om du söker en utbildning anpassad...

Läs mer om Lernia och visa alla utbildningar.

Highlights