Visa utbildning.se som: Mobil

Missa inte Upskill & Reskill den 25 januari 2023 – ett digitalt och kostnadsfritt event! Anmäl dig idag 

Automation PLC inom energiproduktion (kort utbildning)

Lernia
Kort om utbildningen
10 veckor
Piteå

Kursbeskrivning

Automation PLC inom energiproduktion (kort utbildning)

Vill du arbeta med automation och digital utveckling inom energiproduktion? Letar du specialkompetenser som skiljer ut dig på arbetsmarknaden? Nyfiken på PLC-system och sekvensprogrammering? Då är Automation PLC inom energiproduktion kursen för dig!

Om utbildningen

Idag finns inte tillräckligt med medarbetare med rätt kompetens inom energiproducerande anläggningar. Därför är utbildningen av stort intresse för företagen.

Att kompetensbehovet tillgodoses är mycket viktigt. Rätt kompetens är avgörande för den nödvändiga uppbyggnaden av förnybar energi och därmed Sveriges klimatmål. Det ligger i hela samhällets intresse att inga leveransbrister och långvariga driftstopp uppstår i energiproduktionen. Därför behövs utbildningen.

Utbildningen till Automation PLC inom energiproduktion har en tydlig koppling till arbetslivet, bland annat genom att delar av utbildningen sker ute på företagen, så kallat arbetsplatsförlagt lärande. På så sätt integreras det praktiska lärandet på arbetsplatsen med det formella lärandet under utbildningen.

Utbildningen går på distans, halvfart för att kunna kombineras med arbete. Föreläsningar spelas in. Därmed finns de och övningar med mera tillgängliga under hela dygnet, alla dagar i veckan. Många övningar genomförs på den egna eller blivande arbetsplatsen.

Efter utbildningen

Efter utbildningen kan du aktivt delta i utvecklingsarbete och driftsätta digitaliserade rutiner. Du kan beskriva PLC-system och dess kopplingar, förstå hur olika givare inom industrin fungerar och hur de kommunicerar med PLC:et. Du förstår också vad som händer med signalen från givare till PLC, och vidare till aktuator. Efter utbildningen har du kompetens att skriva program med logiska funktioner och användning av funktionsblock, använda programspråk som ladder och sekvensprogrammering, använda samt designa och implementera ett PLC-system.

Målgrupp

Vilka förkunskaper behöver du ha?

  1. Ladda upp dina betygsdokument från gymnasieskolan eller kommunal vuxenutbildning och/eller betyg från folkhögskola och/eller utländskt betyg motsvarande svensk gymnasieexamen. Samtliga betyg ska vara en kopia av originalet och en skärmdump/kopia från antagning.se räknas INTE. Du behöver och bör bara skicka in det som efterfrågas. Tänk på att namn och personnummer syns.
  2. Du ska ha minst två års yrkeserfarenhet av elanläggning inom industri eller energiproduktion, eller annat arbete med koppling till elanläggningar

    Ladda upp arbetslivsintyg som styrker din yrkeserfarenhet: minst 2 års arbetslivserfarenhet. Ditt intyg ska vara skrivet av arbetsgivaren och uppdaterat inom närtid för att styrka att du uppnår efterfrågad tidsperiod på arbetslivserfarenhet. OBS Endast CV godkänns ej.

Utbildningen bedrivs helt eller delvis på engelska.

Kursinnehåll

Automation PLC inom energiproduktion, 50 p

  • Digital arkitektur och logik
  • PLC-system, dess möjligheter och begränsningar
  • IEC-standard för PLC programmeringsspråken i IEC 61131 3 främst ladder
  • Instruktionslista och funktionslista för GRASCET

Du lär dig mer om digital och analog programmering, binära, decimala, oktala och hexadecimala talsystem, PLC-systemets digitala arkitekturer och grundläggande logik, PLC-systemets digitala komponenter, standardens språk och strukturverktyg med mera.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Automation PLC inom energiproduktion (kort utbildning), direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Lernia


Företagsutbildningar på Lernia

Vidareutbilda dig och personalen med Lernias företagsutbildningar. Tack vare vår spetskompetens inom industri, tillverkning, lager och logistik kan vi hjälpa dig med allt från dagskurser till valideringar. Boka en kurs direkt eller kontakta oss om du söker en utbildning anpassad...


Läs mer om Lernia och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Lernia

Instrumentvägen 31
126 53 Stockholm Örnsberg

 Visa telefonnummer
www.lernia.se

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Automation PLC inom energiproduktion (kort utbildning)!

Arrangörsrecensioner
(4,3)
Baseras på 6 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Automation PLC inom energiproduktion (kort utbildning) från Lernia, fyll i dina uppgifter: