Visa utbildning.se som: Mobil

Varför uppfinna hjulet varje gång vid ett nytt projekt?

Arbetar ni i projekt men saknar kontroll och struktur? Ledarskap och Projekthantering i Sverige AB arbetar och strävar efter att alla medarbetare, oavsett nivå, ska kunna hantera olika typer av projekt. Det ultimata målet är alltid att projektutbildningen ska generera struktur och kontroll i arbetet. Ambitionsnivån sätter ni som kund, Ledarskap och Projekthantering i Sverige AB bistår sedan med stöd i allt från utbildning av projektledare, medarbetare, styrgrupper och beställare,till att implementera en komplett projektportfölj. 

Projektledning – ett stundtals diffust begrepp

Varför uppfinna hjulet varje gång vid ett nytt projekt?Ledarskap och Projekthantering i Sverige AB är ett relativt nytt företag som startade 2014. Däremot har lärare och ledare i företaget en otrolig kunskap och gedigen erfarenhet från att ha varit verksamma inom området i andra organisationer.

– Vi vill att alla som väljer oss som utbildningsleverantör inom projektledning ska känna hur det verkligen är då ett projekt fungerar, säger Anders Johnsson, utbildningsansvarig och VD för verksamheten.

Projektledning kan ses på många olika sätt och företag behöver vidare kunskap i hur det operativa arbetet faktiskt ska gå till. En utbildning inom projektledning ger deltagarna värdefulla verktyg genom både praktisk och teoretisk undervisning under utbildningen.

Här diskuteras även hur verktygen ska implementeras i organisation och projekt för att kunna användas till sin fulla kapacitet. Verksamheten arbetar långsiktigt med sina deltagare och finns, efter avslutad utbildning, tillhands för rådfrågning och hjälp under det fortsatta arbetslivet.

Grundutbildning i projektledning

Under grundutbildningen i projektledning arbetar utbildare både teoretiskt och praktiskt med att implementera de verktyg som behövs för att bli en professionell projektledare. Grundutbildningen är generisk i bemärkelsen att den är applicerbar i alla typer av verksamheter och projekt och utgår därför från en standardiserad projektmodell. Här bearbetas ämnen som projektintegration, målstyrning, planering och kommunikation samt mänskligt beteende och situationsanpassat ledarskap. Efter avslutad grundutbildning erhåller deltagarna ett utbildningsintyg och har därefter har deltagarna möjlighet att gå vidare till en internationell certifiering IPMA B, C och D.

Utbildningen som omfattar totalt 11 heldagar, varav 6 heldagar projektkunskap och 5 heldagar ledarskap,  genomföres både som öppen och kundanpassad utbildning. Parallellt med utbildningen arbetar kursdeltagarna med ett eget projekt för att omsätta teorierna i sin dagliga verksamhet. Då utbildningen genomföres som en process som pågår ca 3-4 månader ges tillfälle till reflektion och eftertanke, vilket medför att många frågeställningar, som du kan ta upp med din lärare, uppstår under utbildningens gång.

Ledarskap och Projekthantering i Sverige AB genomför även kundanpassad utbildning både vad gäller projektledare,-ägare och -medarbetare, MS Projectledarskap samt i konflikthantering och teambuilding. Både med projekt och ledarskap från ett verksamhetsperspektiv.

Över 1200 certifierade och nöjda deltagare

Totalt har lärarna tillsammans utbildat mer än 1000 kursdeltagare som gått vidare till certifiering enligt IPMA. Deltagarna har lämnat goda referenser, en deltagare säger ”Suverän utbildning! Alla som arbetar i projekt borde gå den”.

"Projektledarutbildning i världsklass!"

En otroligt bra projektledarutbildning med en hel del fokus på ledarskap, vilket var otroligt inspirerande, lärarna delar med sig med mycket erfarenheter, då de jobbar dagligen med projektledning och ledarskap dvs man är inte bara utbildare. Allt man behöver finns i utbildningen för att lyckas som projektledare.
– Henrik Nyström, Försvarsmakten  |   2015-04-13  | 

Läs alla recensioner

Kommande kursstarter öppna grupper

Grundutbildning
Projektledning 3 dagar
Intensivutbildning Projektledning
MS Project
UGL-utbildning

Läs mer om alla utbildningar
Läs mer om Ledarskap & Projekthantering i Sverige AB

Beställ mer information


Fyll i formuläret om du vill komma i kontakt med Ledarskap & Projekthantering i Sverige AB och veta mer om deras utbildningar.

Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!