Visa utbildning.se som: Mobil

Projektledarutbildning - intensiv

Ledarskap & Projekthantering i Sverige AB
Kort om utbildningen
5 dagar
22 900 - 29 250 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: V 21 2019 - Ronneby
Sista ansökan: inkl. internat
Malmö, Ronneby, Stockholm, Umeå
Filipino, Franska
Öppen utbildning
Kommande starter
Malmö
Fem dagar 14 o 15 maj, 3 - 6 juni  
22 900 SEK
V 50 2019  
22 900 SEK
Ronneby
V 21 2019  
29 250 SEK
V48 2019  
29 250 SEK
Stockholm
V 19 2019  
23 500 SEK
v 45 2019  
23 500 SEK

Kursbeskrivning

Intensiv projektledarutbildning

Känner du ibland en osäkerhet då du ska arbeta i projekt? Följande scenarier är inte helt ovanligt:

Din närmsta chef kommer in i ditt rum och berättar att ni har fått ett projekt och att du ska vara projektledare. Detta är ett väldigt viktigt projekt och du får inte misslyckas. Det ska vara klart om tre månader och du ska leverera enligt kontaktet du får av din chef. 

Följande frågeställning är ganska vanliga:

 • Vad gör jag nu? Tre månader är ju ganska snart och det är påsk med tillhörande ledighet
 • Hur startar jag projektet?
 • Vilka är mina medarbetare och vad ska vi leverera?
 • Hur ska jag angripa denna arbetsuppgift?

Under utbildningen ger Ledar & Projekthantering Sverige dig svaren på alla dessa och många andra frågor. Du kommer att lära dig att hantera alla tänkbara situationer som uppstår. 

Utbildningsmetod

Utbildningen sker i internatform under en vecka. Tre dagar arbetar vi med projektmetoder och verktyg. Två av dagarna är det upplevelsebaserad inlärning i ledarskap. Utbildningen fokuserar på de allra viktigaste delarna i både projekt och ledarskap för att under fem dagar ge deltagarna all den kunskap de behöver för att snabbt komma igång med att arbeta som projektledare och att kunna klara en certifiering enligt IPMA:s krav. 

Internat ger fördelar inom gruppdynamiken vilket ger en större insikt hur gruppen utvecklas och vad situationanpassat ledarnskap innebär samt hur man som ledare ska förhålla sig till grupper. 

Special

Ledar & Projekthantering i Sverige genomför även denna utbildningsform i internat utomlands på förfrågan, där vi varvar utbildning med ledighet allt enligt ett välprövat koncept. 

Läs mer och anmäl dig till någon av våra utbildningar här.

Målgrupp

Vår utbildning är till för dig som veta hur det egentligen fungerar att arbeta i projekt på ett riktigt sätt. I utbildningen satsar vi på lika delar projektmetod och ledarskap. Vi har erfarenhet från alla typer av projekt. Våra lärare är certifierade och aktiva som projektledare och har sammantaget utbildat över 1000 projektledare som certifierat sig enligt IPMA.

Vi har avtal med Trygghetsrådet.

Ronneby inkl. internat

Stockholm lunch, fika och kurdokumnetation

Malmö ingår lunch, fika och kursdokumentation.

Välkomna och testa oss.

Kursinnehåll

Projektledning - tre dagar

Utbildningen utgår från en vattenfallsmodell och bygger på den med olika verktyg beroende på typ av projekt. Den utgår från de nio kunskapsområden en projektledare måste kunna hantera:

 • Projektintegration
 • Målstyrning
 • Kvalitetsstyrning
 • Planering och tidsstyrning
 • Ekonomistyrning
 • Ledarskap
 • Kommunikation
 • Osäkerhetshantering
 • Resursupphandling och inköp

Ledarskap - två dagar 

 • Gruppens utveckling och individens roll i denna
 • Motivationsfaktorer och dess betydelse för arbetsresultatet
 • Situationsanpassat ledarskap 
 • Effektivare kommunikation
 • Samband mellan samarbete, beslutsfattning och resultat

Tid & plats

I Ronneby på Ronneby Brunn. Kursen genomförs även inom hela Sverige om kund så önskar, på Mallorva i Spanien eller på Jersey som är en av kanalöarna utanför Normandies. 

Kursledare

Ledar & Projekthantering i Sverige:s lärare är certifierade enligt den europeiska standarden, IPMA. De är väldigt erfarna projektledare som är verksamma, eller har varit verksamma i olika företag och organisationer. De har gedigna erfarenheter av att arbeta med olika typer av projekt och har många exempel på hur de har löst de problem som dyker upp. 

Examen, diplom m.m.

Du erhåller också ett värdebevis under utbildningen som ger dig fri support från dina lärare under och efter utbildningen både inom ledarskap eller projekt.

Certifikat

ipma

IPMA

Som projektledare kan du bli IPMA-certifierad. Certifieringen sker på olika nivåer beroende på kunskap och erfarenhet. Certifieringen sker utifrån IPMA:s ramverk – en internationell och ideell organisation som arbetar för att främja projekt som arbetsform.

Läs mer om IPMA

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Projektledarutbildning - intensiv, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Beatrice Berglund, Vaxholms stad
(5)
Jag och två kollegor deltog på utbildningen våren 2019 och är väldigt nöjda. Utbildarna är mycket engagerade och berättar om egna erfarenheter och exempel. Kursen bygger på många bra övningar att ta med sig och göra med den egna projektgruppen. Utbildningen är väl anpassad för projekt både i privat och offentlig sektor. ¨ Några veckor har gåt...
Visa mer
Erica Sjöholm, Region Skåne
(5)
Kursen gav värdefull insikt i hur jag som person agerar i grupp och hur jag ska förhålla mitt ledarskap till detta. Teoretiska kunskaper om när i ett projekt vilka kompetenser i mitt ledarskap behövs samt praktiska övningar som faktiskt påvisade det jag lärt mig. Bra blandning av teori och praktik med värdefulla verktyg som gjort mig mer själv...
Visa mer
Liang Tong, Epiroc
(5)
Bra upplägg med teori och hands-on övning, det gör att man kommer ihåg och förtår bättre teori. Så många verktyg som jag har nytta i arbetsliv och privatliv. Intensiv och givande vecka! super nöjd:)

Ledarskap & Projekthantering i Sverige AB

Ledarskap & Projekthantering i Sverige AB

Vi är inte störst, men förmodligen bäst i Sverige på projektledarutbildningar.

Detta grundar vi på ett medelbetyg på 4.8 av 5 möjliga, av de 377 kursdeltagare som våra utbildningar. Vår lärarkonstellation har tillsammans utbildat över 2000 projektledare. Kursdeltagarna kommer från ALLA branscher. Det är viktigt att poängtera, att du lär dig...


Läs mer om Ledarskap & Projekthantering i Sverige AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Ledarskap & Projekthantering i Sverige AB

Almvägen 13
372 53 Kallinge

Recensioner
Kursrecensioner
(4,7)
Baseras på 108 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 377 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Reportage
Varför uppfinna hjulet varje gån...

Arbetar ni i projekt men saknar kontroll och struktur? Ledarskap och Projekthantering i Sverige AB strävar efter att alla medarbetare, oavsett nivå, ska kunna hantera olika typer av projekt. Ledarskap och Projekthantering i Sverige AB är ett relativt nytt företag som startade 2014. Däremot har lärare och ledare i företaget en otrolig kunskap och gedigen erfarenhet från att ha varit verksamma inom området i andra organisationer.

Läs mer