Projektledarutbildning. För de som vill ha det bästa?

Ledarskap & Projekthantering i Sverige AB, i Göteborg (+3 orter)
Längd
11 dagar
Pris
42 750 - 49 950 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
22 mars, 2023 (+6 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning
Längd
11 dagar
Pris
42 750 - 49 950 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
22 mars, 2023 (+6 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning
Från 42 750 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Ledarskap & Projektledning

Vi är inte störst, men förmodligen bäst i Sverige på projektledarutbildningar.

Detta grundar vi på ett medelbetyg på 4.8 av 5 möjliga, från 589 kursdeltagare som gått våra utbildningar. Vår lärarkonstellation har tillsammans utbildat över 5000 projektledare. Kursdeltagarna kommer från ALLA branscher och yrkesgrupper.

Att leda andra människor utan att vara formell chef över gruppen, innebär du måste förstå hur grupper fungerar och hur du ska förhålla ditt ledarskap till individer och gruppen. Detta lägger vi stort fokus på i vår utbildning. En utbildning som genomförs med samma gruppkursdeltagare innebär också en resa i den gruppdynamiska processen. Det är en av anledningarna till våra höga betyg av tidigare kursdeltagare.

Vi har nu re-registrerat vårt långa program hos IPMA.
Vi firar detta med att lämna 10% rabatt vårens kursstarter vid bokning 1 - 24 december 2022.

Fördelar med att välja ett  IPMA registrerat program:

 • En IPMA-registrerad utbildning innebär att kursinnehållet är validerat mot IPMA´s kompetensmodell av Svenskt Projektforum.
 • Professionell utveckling av individer
 • Logga att använda på t ex LinkedIn, mailsignatur
 • Utökad den professionell kompetensen 
 • Förbättring av  arbetsprestationer 
 • Förberedelse för IPMA certifiering / recertifiering
 • Intyg med IPMA-logga

METODIK

Vi har tagit fram en specialutbildning där ledarskap och projektmetodik vävs samman på ett unikt sätt. Vår utbildning riktar sig till alla som vill lära sig de metoder och verktyg som alla projektledare måste kunna, för att lyckosamt arbeta med projekt. Vi skiljer på "riktiga" projektledare och de som kallar sig projektledare, den senare gruppen finns det alldeles för många av tycker vi. Efter gått vår utbildning, (som för övrigt är IPMA-registrerad, en varudeklaration att den innehåller det som en projektledarutbildning ska innehålla). Blir du en "riktig" projektledare.

PEDAGOGIK

Utbildning genomförs med samma deltagare varje gång. Det långa programmet är på 11 dagar utspritt över 3 månader. Intensivutbildningen är 5 dagar i ett sträck och är verkligen intensiv. Välj den som du anser passa dig bäst. Deltagarna skaffar sig ett nätverk med vänner i flera branscher som träffas och skapar egna grupper på sociala media.

VI ÄR UNIKA

Vi ger dig också livslång fri lärarsupport, som du kan använda om du behöver hjälp. Skicka in din intresseanmälan och vi välkomnar dig till en ny enklare värld inom projekt.

VÄLKOMNA

Kommande kursstarter

Välj mellan 6 kursstarter

22 mars, 2023

 • Öppen utbildning
 • Göteborg

3 april, 2023

 • Öppen utbildning
 • Malmö

13 september, 2023

 • Öppen utbildning
 • Stockholm

26 september, 2023

 • Öppen utbildning
 • Kalmar

3 oktober, 2023

 • Öppen utbildning
 • Malmö

14 november, 2023

 • Öppen utbildning
 • Göteborg

Målgrupp

Vår projektledarutbildning riktar sig till ALLA som arbetar eller vill arbeta som projektledare, inom ALLA yrkesområden och branscher. Vi är erfarna lärare både inom projektdelen och ledaskapsdelen, alla är specialister och handplockade till oss och vår ut.

Oavsett projekt, projektmodell, organisation är målsättningen med vår utbildning att skapa rätt förutsättningar, för att använda projekt som arbetsform på ett framgångsrikt sätt.

Deltagarna får med sig kunskaper som utgör grunden för att kunna sätta upp ett projekt som säkerställer framgång i alla typer av organisationer. Vi lär ut hur du ska ta dig an alla typer av projekt, allt från Bygg och anläggning till IT–Projekt, plus alla projekt där emellan.

Vår projektledarutbildning är till för dig som vill veta hur det egentligen fungerar att arbeta  som projektledare på ett riktigt sätt så att du erhåller optimal utdelning.

Utbildningen vänder sig till alla både om du vill certifiera dig enligt IPMA, PMI eller inte certifiera dig alls.

Välkomna och testa oss.

Ytterligare information hittar du på vår hemsida 

Kursinnehåll

Projektledning – sex dagar

Vi utgår från en vattenfallsmodell och bygger på den med olika verktyg beroende på typ av projekt. Vi utgår från de nio kunskapsområden en projektledare måste kunna hantera:

Projektintegration
Målstyrning
Kvalitetsstyrning
Planering och tidsstyrning
Ekonomistyrning
Ledarskap
Kommunikation
Osäkerhetshantering
Resursupphandling och inköp

Innehåll i projektdelen:

Varför projekt – Hur ser en projektmodell ut – Ansvar och befogenheter – Samarbete – Konflikter – Faserna i projektinledning, Planering, Osäkerhetshantering, både risker och möjligheter, Kvalitetsplan, Genomförande, Projekt på rätt kurs, och Avslut – Olika verktyg och metoder i alla faser – Effektiva möte – Kravhantering - Genomförande av projekt – Överlämning – Reflektion och lärande.

Ledarskap – fem dagar

Innehåll i ledarskapsdelen:

Vem är jag och hur leder jag andra – Kommunikation, Feedback, Att bygga kultur, Motivationsteorier – Konflikthantering – De svara samtalen – Situationsanpassat ledarskap – Stresshantering – Det moderna ledarskapet – Grupper utveckling – Övningar – Rollspel – Dialoger och reflektioner.

Eget projektarbete

Cirka 80 timmar eget projekt som drivs i den egna organisationen, detta för att erhålla ett lärande och för att omsätta teorier i praktik. Vanligtvis finns det en arbetsuppgift eller ett projekt som passar att ha som projekt.

Upplägg

Utbildningen startar upp med internat de två första dagarna. Därefter läser vi enligt lagt schema 2 dagar ca varannan vecka.

Kontakta oss för schema

Tid & plats

Öppna utbildningar på följande orter: Stockholm, Göteborg, Malmö, Kalmar och Karlskrona.

Vi genomför denna utbildning som kundanpassad utbildning  i hela Sverige där  kund så önskar!

Vi ut bildar även projektmedarbetare och projektägare.

Läs mer och anmäl dig till någon av våra utbildningar här.

Investering

Utbildningen kostar i Stockholm och Göteborg 49 950, Malmö  44350 och Kalmar 430350.

I priset ingår internat i enkelrum  de två första dagarna, lunch och fika övriga dagar samt kurslitteratur och gemensam middag kvällen dag 10.

Vid anmälan av två deltagare till en och samma grupp lämnar vi 10% rabatt på deltagare 2.
Vid anmälan av tre deltagare till en och samma grupp lämnar vi 10% rabatt på deltagare 2 och 15% rabatt på deltagare 3.

Vid anmälan av fyra deltagare till en och samma grupp betalar man för tre.

Vi har avtal med Trygghetsrådet.

Mat & logi

Internat de två första dagarna ingår i priset.

Övriga kurstillfällen ingår lunch och fika.

Erbjudande

Kursledare

Vi använder oss av spetskompetens både inom ledarskap och projektkunskap.Våra projektlutbildare är certifierade enligt den europeiska standarden IPMA och oerhört erfarna projektledare som är verksamma eller har varit verksamma i olika företag och organisationer. De har gedigna erfarenheter av att arbeta med olika typer av projekt. Många exempel från de projekt de har arbetet med och hur de har löst problem som dykt upp där kommer att ges under utbildningen.

Information om våra lärare hittar du på vår hemsida 

Examen, diplom m.m.

När du går vårt elvadagarsprogram erhåller du intyg med IPMA-logga

CPD innebär att utbildningen ger poäng i form av CPD. Dessa poäng kan användas för t ex kompetensutveckling i en recertifiering.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Projektledarutbildning. För de som vill ha det bästa?, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,8

Baseras på 275 recensioner.
Skriv en recension
5/5
Johanna
16 dec 2022

Kursen gav mig nya insikter, praktisk kunskap och ökat självförtroende som projektledare. Kan varmt rekommendera denna för alla som vill ta sin projektledning till en ny nivå.

5/5
Krister Eriksson Epiroc
14 nov 2022
En mycket givande utbildning

Det är väldigt intressant att få lära sig vilken typ av ledare man är och hur man får en grupp att fungera och projekthantering hur viktigt det är med en bra planering.

5/5
Ulrika Dahl, Folktandvården Kalmar
11 nov 2022
Rekommenderas

Mycket bra både ledarskap- och projektledarutbildning. Upplevelsebaserad inlärning när den är som bäst.

Ledarskap & Projekthantering i Sverige AB
Almvägen 13
372 53 Kallinge

Metodik

Vi är inte störst, men förmodligen bäst i Sverige på projektledarutbildningar. Detta grundar vi på ett medelbetyg på 4.8 av 5 möjliga, från de 447 kursdeltagare som gått våra utbildningar. Vår lärarkonstellation har tillsammans utbildat över 5000 projektledare. Kursdeltagarna kommer...

Läs mer om Ledarskap & Projekthantering i Sverige AB och visa alla utbildningar.

Highlights