Visa utbildning.se som: Mobil

Har covid-19 påverkat dina planer på att läsa en utbildning? Svara på vår korta undersökning och hjälp oss att hjälpa dig!

AAA-Projektledarutbildning. För de som vill ha det bästa?

Ledarskap & Projekthantering i Sverige AB
Kort om utbildningen
11 dagar
40 750 - 47 600 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2020-10-21 - Göteborg
Göteborg, Kalmar, Karlskrona, Malmö, Stockholm
Danska, Svenska
Kommande starter
Göteborg
47 500 SEK
2020-10-21

Kursbeskrivning

Certifieringsgrundande projektledarutbildning

I ett led att höja statusen för projektledning i Sverige har vi nu tagit nästa steg. Vi har nu registrerat vår utbildning hos IPMA. Vi är endast sex stycken utbildningsföretag som genomfört denna registrering och vi är det företag som har den längsta utbildningen.

En registrerad utbildning är kartlagd vad gäller längd, innehåll, utbildningsmetod och den effekt utbildningen förväntas ge på deltagarens kompetensnivå

Kartläggningen är verifierad av Svenskt Projektforum. En registrering kan ses som en varudeklaration granskad av en oberoende part. Ett av de främsta målen med registreringen är att göra det enklare för företag och individer att välja rätt utbildning.

Känner du ibland en osäkerhet då du ska arbeta i projekt? Det är inte helt ovanligt med följande scenario. Du får veta av din närmsta chef att ni har fått ett projekt och att du ska vara projektledare. Projektet är väldigt viktigt och du får inte misslyckas. Det ska vara klart om tre månader och du ska leverera enligt kontraktet du får av din chef.

projektledarutbildning

Följande frågeställningar är vanliga:

– Vad gör jag nu? Tre månader är ganska snart och det är    påskledighet under tiden.
– Hur startar jag projektet?
– Vilka är mina medarbetare och vad ska vi leverera?
– Hur ska jag angripa den här arbetsuppgiften?


Under utbildningen ger vi dig svaren på alla dessa frågor och på många fler. Du kommer att lära dig att hantera alla tänkbara situationer som uppstår.

Upplägg

Vi har erfarenhet från alla typer av projekt. Våra lärare är certifierade och aktiva som projektledare och har sammantaget utbildat över 2000 projektledare som certifierat sig på olika nivåer enligt IPMA.

Dessutom har vi utbildat ett stort antal projektledare som inte gått vidare till certifiering samt projektmedarbetare och projektägare.

Vår utbildning börjar med kickcoff två dagar internat och genomföres därefter  enligt lagt schema under en period om ca 2,5 månad.

Utbildningen avslutas med kickout där vi äter gemensam middag kvällen dag 10.

Utbildningen omfattar elva kursdagar varav sex dagar är projektkunskap och fem dagar är ledarskapsutbildning. Vi är rörande överens om att dessa båda delar måste hänga ihop. Därför har vi tagit fram en ledarskapsutbildning som är specialanpassad för de projektdelar vi lär ut.

Vi har även ett alternativ som omfattar fem dagar, se intensivutbildning.

Kursdeltagarna omsätter de teoretiska kunskaper de erhåller i praktiska erfarenheter genom att parallellt med den teoretiska utbildningen arbeta med ett projekt på hemmaplan. Detta återkopplas löpande i utbildningen för att dra lärdomar.

Hos oss får du l support även efter utbildningen slut..

I utbildningen ingår dokumentation i form av kompendier, pärmar eller böcker. 

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Vår projektledarutbildning riktar sig till ALLA som arbetar eller vill arbeta som projektledare, inom ALLA yrkesområden och branscher. Vi är erfarna lärare både inom projektdelen och ledaskapsdelen, alla är specialister och handplockade till oss och vår utbildning för att ge er det bästa.

Utbildningen ger er insikt i projektprocessen och hur den ska användas. Projektledararens roll och vilka krav som kan ställas på beställare och styrgruppsmedlemmar, en viktig kunskap för att lyckas med sina projekt.

Vi erbjuder också inte bara stöd genom coachning under hela utbildning utan även ett livslångt stöd, där ni kan kontakta era lärare och inte behöva känna er ensamma.

Vi arbetar och strävar efter att alla medarbetare oavsett nivå, ska kunna nå optimal utdelning när man jobbar i projekt. Därför utbildar vi både projektledare, projektägare, styrgrupper och projektmedarbetare.

Oavsett projekt, projektmodell, organisation är målsättningen med vår utbildning att skapa rätt förutsättningar, för att använda projekt som arbetsform på ett framgångsrikt sätt.

Deltagarna får med sig kunskaper som utgör grunden för att kunna sätta upp ett projekt som säkerställer framgång i alla typer av organisationer. Vi lär ut hur du ska ta dig an alla typer av projekt, allt från Bygg och anläggning till IT–Projekt, plus alla projekt där emellan.

Vår projektledarutbildning är till för dig som vill veta hur det egentligen fungerar att arbeta  som projektledare på ett riktigt sätt så att du erhåller optimal utdelning.

Vi har tagit fram ett speciellt ledarskapspaket som är anpassat till hur projekt ska bedrivas. fem dagar ledarskap och sex dagar projekthantering, där allt hänger ihop och deltagarna är samma genom hela utbildningen. Detta skapar möjligheter utöver det vanliga då vi lägger stort fokus på gruppdynamiken.

Utbildningen vänder sig till alla både om du vill certifiera dig enligt IPMA, PMI eller inte certifiera dig alls.

Välkomna och testa oss.

Vi har avtal med Trygghetsrådet.

Ytterligare information hittar du på vår hemsida.

Kursinnehåll

Projektledning – sex dagar

Vi utgår från en vattenfallsmodell och bygger på den med olika verktyg beroende på typ av projekt. Vi utgår från de nio kunskapsområden en projektledare måste kunna hantera:

Projektintegration
Målstyrning
Kvalitetsstyrning
Planering och tidsstyrning
Ekonomistyrning
Ledarskap
Kommunikation
Osäkerhetshantering
Resursupphandling och inköp

Innehåll i projektdelen:

Varför projekt – Hur ser en projektmodell ut – Ansvar och befogenheter – Samarbete – Konflikter – Faserna i projektinledning, Planering, Osäkerhetshantering, både risker och möjligheter, Kvalitetsplan, Genomförande, Projekt på rätt kurs, och Avslut – Olika verktyg och metoder i alla faser – Effektiva möte – Kravhantering - Genomförande av projekt – Överlämning – Reflektion och lärande.

Ledarskap – fem dagar

Innehåll i ledarskapsdelen:

Vem är jag och hur leder jag andra – Kommunikation, Feedback, Att bygga kultur, Motivationsteorier – Konflikthantering – De svara samtalen – Situationsanpassat ledarskap – Stresshantering – Det moderna ledarskapet – Grupper utveckling – Övningar – Rollspel – Dialoger och reflektioner.

Eget projektarbete

Cirka 80 timmar eget projekt som drivs i den egna organisationen, detta för att erhålla ett lärande och för att omsätta teorier i praktik. Vanligtvis finns det en arbetsuppgift eller ett projekt som passar att ha som projekt.

Upplägg

Utbildningen startar upp med internat de två första dagarna. Därefter läser vi enligt lagt schema 2 dagar ca varannan vecka.

Kontakta oss för schema

Tid & plats

Öppna utbildningar på följande orter: Stockholm, Göteborg, Malmö, Kalmar och Karlskrona.

Vi genomför denna utbildning som kundanpassad utbildning  i hela Sverige där  kund så önskar!

Vi ut bildar även projektmedarbetare och projektägare.

Läs mer och anmäl dig till någon av våra utbildningar här.

Investering

Utbildningen kostar i Stockholm och Göteborg 47500, Malmö  41750 och Kalmar 40750.

I priset ingår internat i enkelrum  de två första dagarna, lunch och fika övriga dagar samt kurslitteratur och gemensam middag kvällen dag 10.

Vid anmälan av två deltagare till en och samma grupp lämnar vi 10% rabatt på deltagare 2.
Vid anmälan av tre deltagare till en och samma grupp lämnar vi 10% rabatt på deltagare 2 och 15% rabatt på deltagare 3.

Vid anmälan av fyra deltagare till en och samma grupp betalar man för tre.

Mat & logi

Internat de två första dagarna ingår i priset,

Övriga kurstillfällen ingår lunch och fika.

Kursledare

Vi använder oss av spetskompetens både inom ledarskap och projektkunskap.Våra projektlutbildare är certifierade enligt den europeiska standarden IPMA och oerhört erfarna projektledare som är verksamma eller har varit verksamma i olika företag och organisationer. De har gedigna erfarenheter av att arbeta med olika typer av projekt. Många exempel från de projekt de har arbetet med och hur de har löst problem som dykt upp där kommer att ges under utbildningen.

Information om våra lärare hittar du på vår hemsida

Examen, diplom m.m.

Efter utbildningen erhåller intyg och ett värdebevis  att du får kontakta oss för rådgivning så länge du önskar efter genomgången utbildning.

Du har även möjlighet att gå vidare och certifiera dig enligt IPMA B, C och D och enligt PMI.

Inget tvång att man certifierar sig får att man går utbildningen.

Certifikat

ipma

IPMA

Som projektledare kan du bli IPMA-certifierad. Certifieringen sker på olika nivåer beroende på kunskap och erfarenhet. Certifieringen sker utifrån IPMA:s ramverk – en internationell och ideell organisation som arbetar för att främja projekt som arbetsform.

Läs mer om IPMA

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om AAA-Projektledarutbildning. För de som vill ha det bästa?, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,8

Baseras på 246 recensioner.

Eve-Linn, Mörbylånga kommun
(5)
Mycket givande utbildning med ett tydligt och bra upplägg där teori blandas med mycket praktiska övningar vilket gör inlärningen enklare och roligare.
Jacob Oskarsson, Kalmar Vatten AB
(5)
Utbildningen bygger ditt självförtroende som projektledare och ledare och ger dig verktyg och struktur för att driva projekt så som du vill att det ska gå.
Micke Johansson TRR
(5)
Väldigt bra utbildning med erfarna lärare som verkligen brinner för att lära ut. Teori blandat med "praktiska" övningar som ger en väldigt bra plattform för lärande. Kan verkligen rekommendera denna kurs.

Ledarskap & Projekthantering i Sverige AB

Ledarskap & Projekthantering i Sverige AB

Metodik

Vi är inte störst, men förmodligen bäst i Sverige på projektledarutbildningar. Detta grundar vi på ett medelbetyg på 4.8 av 5 möjliga, från de 447 kursdeltagare som gått våra utbildningar. Vår lärarkonstellation har tillsammans utbildat över 5000 projektledare. Kursdeltagarna kommer...


Läs mer om Ledarskap & Projekthantering i Sverige AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Ledarskap & Projekthantering i Sverige AB

Almvägen 13
372 53 Kallinge

Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen AAA-Projektledarutbildning. För de som vill ha det bästa? från Ledarskap & Projekthantering i Sverige AB, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
(4,8)
Baseras på 246 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 451 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Reportage
Varför uppfinna hjulet varje gån...

Arbetar ni i projekt men saknar kontroll och struktur? Ledarskap och Projekthantering i Sverige AB strävar efter att alla medarbetare, oavsett nivå, ska kunna hantera olika typer av projekt. Ledarskap och Projekthantering i Sverige AB är ett relativt nytt företag som startade 2014. Däremot har lärare och ledare i företaget en otrolig kunskap och gedigen erfarenhet från att ha varit verksamma inom området i andra organisationer.

Läs mer

Liknande utbildningar