Visa utbildning.se som: Mobil

AAA-Projektledarutbildning. För de som vill ha det bästa?

Ledarskap & Projekthantering i Sverige AB
Kort om utbildningen
11 dagar
40 750 - 47 500 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2019-10-02 - Malmö
Göteborg, Kalmar, Malmö, Stockholm
Danska, Arabiska, Estniska
Öppen utbildning
Kommande starter
Malmö
2019-10-02  
41 750 SEK
Kalmar
2019-10-08  
40 750 SEK
Stockholm
2019-10-15  
47 500 SEK

Kursbeskrivning

Certifieringsgrundande projektledarutbildning

I ett led att höja statusen för projektledning i Sverige har vi nu tagit nästa steg. Vi har nu registrerat vår utbildning hos IPMA. Vi är endast sex stycken utbildningsföretag som genomfört denna registrering och vi är det företag som har den längsta utbildningen.

En registrerad utbildning är kartlagd vad gäller längd, innehåll, utbildningsmetod och den effekt utbildningen förväntas ge på deltagarens kompetensnivå

Kartläggningen är verifierad av Svenskt Projektforum. En registrering kan ses som en varudeklaration granskad av en oberoende part. Ett av de främsta målen med registreringen är att göra det enklare för företag och individer att välja rätt utbildning.

Känner du ibland en osäkerhet då du ska arbeta i projekt? Det är inte helt ovanligt med följande scenario. Du får veta av din närmsta chef att ni har fått ett projekt och att du ska vara projektledare. Projektet är väldigt viktigt och du får inte misslyckas. Det ska vara klart om tre månader och du ska leverera enligt kontraktet du får av din chef.

projektledarutbildning

Följande frågeställningar är vanliga:

– Vad gör jag nu? Tre månader är ganska snart och det är    påskledighet under tiden.
– Hur startar jag projektet?
– Vilka är mina medarbetare och vad ska vi leverera?
– Hur ska jag angripa den här arbetsuppgiften?


Under utbildningen ger vi dig svaren på alla dessa frågor och på många fler. Du kommer att lära dig att hantera alla tänkbara situationer som uppstår.

Upplägg

Vi har erfarenhet från alla typer av projekt. Våra lärare är certifierade och aktiva som projektledare och har sammantaget utbildat över 2000 projektledare som certifierat sig på olika nivåer enligt IPMA.

Dessutom har vi utbildat ett stort antal projektledare som inte gått vidare till certifiering samt projektmedarbetare och projektägare.

Vår utbildning börjar med kickcoff två dagar internat och genomföres därefter  enligt lagt schema under en period om ca 2,5 månad.

Utbildningen avslutas med kickout där vi äter gemensam middag kvällen dag 10.

Utbildningen omfattar elva kursdagar varav sex dagar är projektkunskap och fem dagar är ledarskapsutbildning. Vi är rörande överens om att dessa båda delar måste hänga ihop. Därför har vi tagit fram en ledarskapsutbildning som är specialanpassad för de projektdelar vi lär ut.

Vi har även ett alternativ som omfattar fem dagar, se intensivutbildning.

Kursdeltagarna omsätter de teoretiska kunskaper de erhåller i praktiska erfarenheter genom att parallellt med den teoretiska utbildningen arbeta med ett projekt på hemmaplan. Detta återkopplas löpande i utbildningen för att dra lärdomar.

Hos oss får du l support även efter utbildningen slut..

I utbildningen ingår dokumentation i form av kompendier, pärmar eller böcker. 

Målgrupp

Vi arbetar och strävar efter att alla medarbetare oavsett nivå, ska kunna nå optimal utdelning när man jobbar i projekt. Därför utbildar vi både projektledare, projektägare, styrgrupper och projektmedarbetare.

Vår projektledarutbildning är till för dig som vill veta hur det egentligen fungerar att arbeta  som projektledare på ett riktigt sätt så att du erhåller optimal utdelning.

Vi har tagit fram ett speciellt ledarskapspaket som är anpassat till hur projekt ska bedrivas. fem dagar ledarskap och sex dagar projekthantering, där allt hänger ihop och deltagarna är samma genom hela utbildningen. Detta skapar möjligheter utöver det vanliga då vi lägger stort fokus på gruppdynamiken.

Utbildningen vänder sig till alla branscher och yrkeskategorier.

Utbildningen vänder sig till alla både om du vill certifiera dig enligt IPMA, PMI eller inte certifiera dig alls.

Välkomna och testa oss.

Vi har avtal med Trygghetsrådet.

Ytterligare information hittar du på vår hemsida.

Kursinnehåll

Projektledning – sex dagar

Vi utgår från en vattenfallsmodell och bygger på den med olika verktyg beroende på typ av projekt. Vi utgår från de nio kunskapsområden en projektledare måste kunna hantera:

Projektintegration
Målstyrning
Kvalitetsstyrning
Planering och tidsstyrning
Ekonomistyrning
Ledarskap
Kommunikation
Osäkerhetshantering
Resursupphandling och inköp

Ledarskap – fem dagar

Gruppens utveckling och individens roll i denna
Mänskligt beteende
Motivationsfaktorer och dess betydelse för arbetsresultatet
Situationsanpassat ledarskap
Effektivare kommunikation
Samband mellan samarbete, beslutsfattning och resultat

Eget projektarbete

Cirka 80 timmar eget projekt som drivs i den egna organisationen, detta för att erhålla ett lärande och för att omsätta teorier i praktik. Vanligtvis finns det en arbetsuppgift eller ett projekt som passar att ha som projekt.

Upplägg

Utbildningen startar upp med internat de två första dagarna. Därefter läser vi enligt lagt schema 2 dagar ca varannan vecka.

Kontakta oss för schema

Tid & plats

Öppna utbildningar på följande orter: Stockholm, Göteborg, Malmö, Kalmar och Karlskrona.

Vi genomför denna utbildning som kundanpassad utbildning  i hela Sverige där  kund så önskar!

Vi ut bildar även projektmedarbetare och projektägare.

Läs mer och anmäl dig till någon av våra utbildningar här.

Investering

Utbildningen kostar i Stockholm och Göteborg 47500, Malmö  41750 och Kalmar 40750.

I priset ingår internat i enkelrum  de två första dagarna, lunch och fika övriga dagar samt kurslitteratur och gemensam middag kvällen dag 10.

Vid anmälan av två deltagare till en och samma grupp lämnar vi 10% rabatt på deltagare 2.
Vid anmälan av tre deltagare till en och samma grupp lämnar vi 10% rabatt på deltagare 2 och 15% rabatt på deltagare 3.

Vid anmälan av fyra deltagare till en och samma grupp betalar man för tre.

Mat & logi

Internat de två första dagarna ingår i priset,

Övriga kurstillfällen ingår lunch och fika.

Kursledare

Vi använder oss av spetskompetens både inom ledarskap och projektkunskap.Våra projektlutbildare är certifierade enligt den europeiska standarden IPMA och oerhört erfarna projektledare som är verksamma eller har varit verksamma i olika företag och organisationer. De har gedigna erfarenheter av att arbeta med olika typer av projekt. Många exempel från de projekt de har arbetet med och hur de har löst problem som dykt upp där kommer att ges under utbildningen.

Information om våra lärare hittar du på vår hemsida

Examen, diplom m.m.

Efter utbildningen erhåller intyg och ett värdebevis  att du får kontakta oss för rådgivning så länge du önskar efter genomgången utbildning.

Du har även möjlighet att gå vidare och certifiera dig enligt IPMA B, C och D och enligt PMI.

Inget tvång att man certifierar sig får att man går utbildningen.

Certifikat

ipma

IPMA

Som projektledare kan du bli IPMA-certifierad. Certifieringen sker på olika nivåer beroende på kunskap och erfarenhet. Certifieringen sker utifrån IPMA:s ramverk – en internationell och ideell organisation som arbetar för att främja projekt som arbetsform.

Läs mer om IPMA

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om AAA-Projektledarutbildning. För de som vill ha det bästa?, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Alija Imsirovic, TRR
(5)
En lärorik utbildning med kunniga och proffsiga lärare. En hel del intressanta diskussioner, bra kombination mellan teori och praktiska övningar. Är mycket nöjd med utbildningen.
Joakim Thunborg, Boverket
(4)
Bra och gedigen kurs med grundläggande kunskaper i projektledning. Nackdelar: Gammaldags material i pärmar utan bra sammanfattningar av de verktyg som kursen gav. För lite personlig feedback utan det är upp till kursdeltagarna själva om de kan ta till sig personlighetsutveckling, kunskapen och innehållet.
Linda Loorentz, Växjö Energi AB
(5)
Bra mix mellan ledarskap och projektkunskap. Många bra verktyg att ta med sig. Mycket gruppövningar i kursen vilket gör att man bättre förstår hur man kan använda verktygen i praktiken. "Bjussiga" lärare. Många bra diskussioner i gruppen. Nöjd!

Ledarskap & Projekthantering i Sverige AB

Ledarskap & Projekthantering i Sverige AB

Ledarskap & Projekthantering i Sverige AB

Vår lärarkonstellation har tillsammans utbildat över 1000 personer som har certifierat sig på nivå B, C och D enligt IPMA:s ramverk hos Svenskt Projektforum. Eleverna arbetar i utbildningen med egna projekt som följer utbildningen. Det för att skapa ett lärande...


Läs mer om Ledarskap & Projekthantering i Sverige AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Ledarskap & Projekthantering i Sverige AB

Almvägen 13
372 53 Kallinge

Recensioner
AAA-Projektledarutbildning. För de som vill ha det bästa?
Kursrecensioner
(4,7)
Baseras på 218 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 377 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Reportage
Varför uppfinna hjulet varje gån...

Arbetar ni i projekt men saknar kontroll och struktur? Ledarskap och Projekthantering i Sverige AB strävar efter att alla medarbetare, oavsett nivå, ska kunna hantera olika typer av projekt. Ledarskap och Projekthantering i Sverige AB är ett relativt nytt företag som startade 2014. Däremot har lärare och ledare i företaget en otrolig kunskap och gedigen erfarenhet från att ha varit verksamma inom området i andra organisationer.

Läs mer