Visa utbildning.se som: Mobil

Har covid-19 påverkat dina planer på att läsa en utbildning? Svara på vår korta undersökning och hjälp oss att hjälpa dig!

Excel Bas Online

Learnesy
Kort om utbildningen
12 månader
2 495 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: Börja när du vill - Distans
Öppen utbildning
   
Distans, Göteborg, Malmö, Stockholm

Kursbeskrivning

Excel Bas - En komplett onlinekurs för en person eller för hela företaget!

Kursen Excel Bas är Learnesys storsäljare med över 20 000 användare som går kursen varje år. Den riktar sig till dig som är nybörjare eller självlärd i Excel, och som är redo att ta ditt Excelanvändande till nästa nivå. Kursen utvecklas kontinuerligt baserat på feedback som vi samlar in från våra användare, och den kommer med sin genomtänkta pedagogik och sitt användarvänliga upplägg att göra dig till en bekväm och effektiv användare av Excel.  

Varför Excel Bas är rätt kurs för dig:

 • Du går kursen i ditt eget tempo. De korta lektionerna lämpar sig utmärkt för att dela upp utbildningen i mindre omgångar. 
 • Du kan se lektionerna och göra proven i den ordning du önskar, du måste inte börja med de grundläggande delarna om du är mer intresserad av att direkt lära dig om funktioner och pivottabeller.
 • När du är klar med kursen 100% så får du ett personligt kursintyg, men du kan även efter det repetera alla momenten under hela tillgångsperioden 
 • Learnesy lanserar ingen ny grundkurs i Excel, vi förbättrar hela tiden vår befintliga. Under din tillgång kommer vi uppdatera och lägga till såväl lektioner som prov, allt baserat på feedback från våra användare. 
 • Du får tillgång i hela 12 månader medan själva kursen bara tar ca 8-10h att genomföra varav mesta delen av tiden spenderas på prov och uppgifter i Excel.
 • Gör den själv eller med dina kollegor, gå bara Excel Bas eller lägg till fördjupningskurser, kontakta oss så hittar vi ett upplägg som passar dig och din organisation! 

Kursens innehåll

Kursen börjar med att du får lära dig grunderna i Excel, hur du lägger in data och hur du får det att se proffsigt ut. Vi går sedan successivt mot mer avancerad användning och i andra delen av kursen lär du dig bland annat att arbeta med Pivottabeller, hur du gör funktioner som "Leta rad" och "Om fel" samt hur du skapar ett makro. Kursen är baserad på korta lektioner med tillhörande prov, allt för en effektivt och personlig inlärning.

Kursen finns både på svenska, norska, danska och engelska.

Är ni flera som vill gå kursen? Inga problem, kontakta oss så sätter vi upp ett fleranvändarkonto åt er. 

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Excel Bas är en onlinekurs i Excel som riktar sig till dig som är nybörjare eller självlärd i Excel, och som snabbt vill utvecklas till en mästare i programmet.

Kursinnehåll

 • Såhär fungerar kursen
 • Lär känna Excel
 • Grundläggande funktionaliteter
 • Grundläggande formelhantering
 • Formatering
 • Ändra kalkylbladets utseende och innehåll
 • Skriv ut
 • Diagram
 • Justera kalkylbladets översikt
 • Hantering av flera kalkylblad och arbetsböcker
 • Funktioner
 • Säkerhet och delning
 • Arbete i databaser
 • Pivottabeller
 • Konsekvensanalyser
 • Makron

Video

Fortsatta studier

När du är klar med Excel Bas kommer du på ett effektivt sätt lösa många av dina utmaningar i Excel själv. Vill du gå fler kurser erbjuder Learnesy onlinekurser på flera nivåer och språk. 

Upplägg

Tillgång till kursen: 12 månader
Ca 85 lektioner
Beräknad kurstid (video+quiz): 8-10 h beroende på hur snabb du är med övningarna
Genomsnittlig längd per lektion: ca 2,5 min
Personligt kursbevis när du är klar

Tid & plats

Excel Bas är en onlinekurs som fungerar oavsett var du befinner dig. Allt du behöver är tillgång till internet, sedan bestämmer du själv när och var du ska gå kursen. 

Investering

2495 kronor exkl. moms

Erbjudande

Om du redan nu vet att du vill fördjupa dig inom områden som Pivottabeller och Funktioner finns Excelpaketet. Det innehåller två fördjupningskurser inom just Pivottabeller och Funktioner och kostar 2995 kr exkl. moms för 12 månaders tillgång. Då får du även en övningsuppgiftskurs på köpet. 

Kursledare

Learnesy grundades 2014 av kollegorna Marcus Andersson och Robert Gulevski. Genom arbete inom funktioner som inköp, ekonomi, affärsutveckling, projektledning, försäljning och marknadsföring hade de upplevt att det oavsett bransch fanns en gemensam nämnare som bidrog till ett effektiv arbete med framgångsrikt resultat – Microsoft Excel.

De kunde se att deras medarbetare ofta saknade kompetens och utbildning i programmet vilket ledde till att Excel istället för att vara ett kraftfullt hjälpmedel blev både en tidstjuv och ett irritationsmoment. Med ett behov identifierat kunde de med sin erfarenhet och kunskap ta fram en utbildning som både var praktiskt inriktad och tidseffektiv. En pedagogik som bygger på nano-learning innebär att lektionerna är korta – i genomsnitt ca 2 minuter. Grunden till Learnesy var lagd.

Examen, diplom m.m.

Efter att du har gjort alla prov i kursen får du ett personligt kursbevis, men du kan även efter det fortsätta repetera alla lektioner och prov under hela din tillgång.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Excel Bas Online, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 17 recensioner.

Tonny Nyman
(5)
Rickard Skogastierna
(5)
Mycket smidig användargränssnitt och detaljerad utbildning som har gett mig många "oj, det där trodde jag inte gick att göra" upplevelser.
Viktor Klasson
(5)
Kan verkligen rekommendera kurserna, en av mina bästa köp helt klart! Känner mig självsäker i Excel nu och blivit jättemycket mer effektiv, alla kan bli excelproffs! Jättebra och trevlig service!

Learnesy

Learnesy

Välkommen till Learnesys onlineutbildningar

I en värld som blir allt mer digitaliserad ser fler och fler fördelarna med onlineutbildningar. 2014 startades Learnesy med ett tydligt fokus om att leverera marknadens bästa onlineutbildningar i Microsoft Excel. Eftersom vi under flera år levererat utbildning i programmet...


Läs mer om Learnesy och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Learnesy


 Visa telefonnummer

Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Excel Bas Online från Learnesy, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 17 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,9)
Baseras på 43 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar