Visa utbildning.se som: Mobil

Post #Metoo - Undvik diskriminering och sexuella trakasserier

Lead Human Europe AB
Kort om utbildningen
4-8 timmar
Nästa tillfälle: Löpande kursstarter - Sverige
Företagsanpassad utbildning
   
Rikstäckande
Svenska

Kursbeskrivning

Post #Metoo

Våra attityder och beteenden påverkar våra arbetsplatser

Metoo-kampanjen har skakat om alla samhällsskikt i Sverige. Nu har tystnadskulturen brutits och vi har fått höra berättelser som vittnar om hur våra arbetsplatser är föremål för icke önskvärda beteenden och attityder.

Trots tydlig lagstiftning och arbetsmiljöföreskrifter som stöd för att undvika diskriminering och sexuella trakasserier når våra företag och organisationer inte önskat resultat.

Utbildningen fokuserar på att skapa förutsättningar för att undvika diskriminering och sexuella trakasserier och hjälpa er igång med arbetet.

Utbildningen går igenom:

  • Hur ni skapar tydlighet och trygghet på er arbetsplats.
  • Lagen och övrigt stöd som finns att tillgå.
  • Viktiga faktorer som skapar förutsättningar för en arbetsplats fri från diskriminering och     sexuella trakasserier.
  • Konkreta verktyg för att komma igång med arbetet.

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till företag och organisationer som beslutat sig från att gå från vetskap till handling och växla upp arbetet med för att minska diskriminering och sexuella trakasserier, ansvariga för frågor inom diskriminering och sexuella trakasserier som t ex ledningsgrupper, HR-personal, chefer och ledare. Utbildningen kan också anpassas för hela team och arbetsgrupper av medarbetare oavsett ansvarsområde. 

Kursinnehåll

  • Lagstiftning och arbetsgivarens ansvar – Hur ser arbetsgivaren och chefens ansvar ut? Vad säger lagen?
  • Normkritiskt tänkande och förhållningssätt – Hur drar ni nytta av mångfald på er arbetsplats? Hur lär ni er att inkludera fler genom normkritiskt tänkande?
  • Makt och härskartekniker – Hur används härkarstekniker och sexuella trakasserier för att uttrycka makt?
  • Oönskade beteenden – Hur lär ni  er att se mönster för att förebygga oönskade beteenden?

Upplägg

Utbildningen är till stor del upplevelsebaserad och dynamisk. Pedagogiken bygger mycket på interaktivitet där deltagarna bidrar till kursens innehåll genom dialog och delning av egna upplevelser (på den nivå man själv är bekväm med). Vi fokuserar på att skapa vilja till förändring genom story telling, video, case att sätta sig in i och samtal som leder till nya insikter snarare än att pådyvla på andra vad man bör/måste göra. Teoriblocken är relativt övergripande med möjlighet till fördjupning. 

Tid & plats

Utbildningens upplägg gällande omfattning och innehåll anpassas efter organisationens behov och önskemål och genomförs i Stockholm eller hos kund. Olika block kan väljas till eller tas bort efter önskemål. 

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Post #Metoo - Undvik diskriminering och sexuella trakasserier, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Lead Human Europe AB

Lead Human Europe AB

Vision

Vi ser en mänskligare värld där världens ledare skapar tydlighet, agerar förebilder och bygger förtroende. I den mänskligare världen frigörs engagemang, innovationskraft och kreativitet. Där får människor, organisationer och nationer förutsättningar att utvecklas, prestera på topp och må bra. När...


Läs mer om Lead Human Europe AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Lead Human Europe AB

116 20 Svartensgatan 7 Stockholms län

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Post #Metoo - Undvik diskriminering och sexuella trakasserier!

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 3 recensioner.
Alla recensioner för arrangören