Visa utbildning.se som: Mobil

Preparandkurs IPMA-D/C/B - distanskurs inför certifiering som projektledare

LC2
Kort om utbildningen
60 timmar
9 700 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: - Distans
Öppen utbildning
   
Distans
Svenska

Kursbeskrivning

Preparandkurs på distans inför projektledarcertifiering enligt IPMA-D/C/B 

Distanskurser inför certifiering som projektledare. Längd på kurserna beror på certifieringsnivå. Tidsinsatsen varierar mellan ca. 30 timmar på D-nivå och ca. 80 timmar på B-nivå.

Under kursen har du en personlig kurscoach, som är certifierad på den nivå du valt. Tillsammans arbetar ni fram en genomförandeplan som passar din arbets- och livssituation. En målsättning i kurserna är att ta fram utkast av ansökningsdokumenten (självutvärdering) före certifieringsprocessens obligatoriska introduktionsseminarium. När du är färdig med den tidskrävande självutvärderingen fokuserar du på att förbereda dig inför certifieringsprovet. Provförberedelser sker genom litteraturstudier, arbete med den webb-baserade Preparandsimulatorn X-AM IPMA och med för ändamålet framtagna litteraturreferenser och rekommendationer. Med simulatorn repeterar du snabbt dina teoretiska projektkunskaper. Den visar tydligt din kunskapsutveckling och indikerar din nivå. Din distanscoach följer hela tiden dina förberedelser och hjälper dig att optimera vägen fram till certifiering. GARANTI: Om du har gått någon av våra grundkurser i projektledning betalar vi omprovavgiften om du skulle misslyckas med certifieringsprovet.

Efter provet på IPMA-C och IPMA-B nivå guidar dig kurscoachen fram till workshop och intervju, samt stöttar dig i arbetet med den projektledningsrapport som skall författas på IPMA-B nivå.

Efter anmälan till lämpligt certifieringstillfälle är certifieringsprocessens milstolpar fixerade. Längden på kursen beror därför på vilken certifieringsnivå du valt. Kortaste tidsperioden mellan anmälan och certifiering varierar mellan 2 månader för D-nivån och 4 månader för B-nivån. Du väljer själv startdatum och bestämmer tillsammans med kurscoachen lämpligt certifieringstillfälle.

Målgrupp

Kurserna riktar sig till personer som redan har teoretiska kunskaper i projektledning motsvarande Grundkurs i projektledning, men som behöver repetera dessa, och som under flexibla studieformer, men med personligt kompetent stöd vill förbereda sig på en projektledarcertifiering enligt IPMA-D, IPMA-C eller IPMA-B, på ett effektivt och stressfritt sätt.

Upplägg

Kurslängden varierar och beror på certifieringsnivå, 30-90 timmar under 2-5 månader.

Investering

Preparandkurs IPMA-D, 9 700 kr, IPMA-C, 15 600 kr, eller IPMA-B, 18 600 kr. Certifieringsavgift tillkommer, 9 900kr, 28 900 kr respektive 33 900 kr, exkl. 10% rabatt på certifieringsavgift om certifiering beställs genom oss.

Certifikat

ipma

IPMA

Som projektledare kan du bli IPMA-certifierad. Certifieringen sker på olika nivåer beroende på kunskap och erfarenhet. Certifieringen sker utifrån IPMA:s ramverk – en internationell och ideell organisation som arbetar för att främja projekt som arbetsform.

Läs mer om IPMA

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Preparandkurs IPMA-D/C/B - distanskurs inför certifiering som projektledare, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,6

Baseras på 22 recensioner.

Léni, Trafikverket
(5)
Inför min IPMA-C certifiering tog jag stöd av LC2 och deras distansbaserade preparandkurs. Marie, som coachade mig med stor professionalism, erbjöd en strukturerad förberedelse med konstruktiv feedback för varje steg jag genomförde. Jag kände mig riktigt trygg inför inlämning av ansökan men även inför resterande moment då Marie och jag stämde av...
Visa mer
Liselott
(4)
Bra upplägg för mig som egentligen inte hade tid. Rak kommunikation och tuff coaching, men nödvändig. Fantastik möjlighet till reflektion över hur jag jobbar och hur jag beter mig i olika situationer. Det blev många omtag under arbetet med ansökan/självutvärdering, eftersom det händer så mycket. Det är därför det går mer tid än att bara skriva d...
Visa mer
Christer Vikström
(5)
Kursen med dess verktyg, simulator och support var utmärkt som förberedelse inför certifieringen. Om jag hade gått direkt på certifieringen hade det utan tvekan inneburit en hel del helg- och kvällsstudier för att hinna med. Nu kunde jag i ett lugnare tempo genomföra kursen och förberedelserna utan att behöva känna mig alltför stressad.

LC2

LC2

LC2 - Kurser i Projektledning och Ledarskap

LC2 erbjuder sedan mer än 10 år flexibla distanskurser i projektledning för yrkesverksamma. Kursutbudet i projektledning sträcker sig från IPMA registrerade grundkurser, via preparandkurser inför IPMA och PMI-certifieringar, till avancerade fortsättningskurser....


Läs mer om LC2 och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

LC2

Stora Åvägen 21
436 34 Askim

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(4,6)
Baseras på 22 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 66 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Reportage
Flexibiliteten passade perfekt
Kompetensutveckling oberoende av plats och tid

– Jag har lärt mig strukturera upp projektets delar på ett mer systematiskt sätt och kan samtidigt undvika fallgropar och misstag som andra har gjort, berättar Pierre Bodin som gått LC2:s utbildning Certifieringskurs i projektledning  IPMA-D

Läs mer

Liknande utbildningar