Visa utbildning.se som: Mobil

Grundkurs i projektledning som distanskurs

LC2
Kort om utbildningen
50 timmar
8 900 SEK exkl. moms
Öppen utbildning
   
Distans

Kursbeskrivning

Grundkurs i projektledning

Projektarbetsformen blir allt vanligare. Förmågan att kunna ta ansvar för en större och unik arbetsuppgift, som är begränsad i tiden, som kräver en tillfällig organisation och ett målinriktat arbetssätt efterfrågas allt mer i dagens projektorienterade arbetsliv.

Kursen vänder sig till yrkesverksamma som under flexibla studieformer vill skapa förutsättningar för att effektivt kunna leda och delta i projekt.

Efter genomgången kurs har du en god inblick i projektet som arbetsform och projektledarens roll. Du har tränat dig i några av projektledningens metoder. Du behärskar projektarbetets terminologi och har förståelse för projektets olika faser och utmaningar.

Efter grundkursen finns fortsättningskurser som Project Management Advanced, Project Management Team Leader och Program & Portfolio Management. Med en speciell Preparandkurs IPMA-D kan du dessutom förbereda dig på en internationellt erkänd certifiering.

Kursens innehåll bygger på de internationellt erkända projektkunskapsbaserna IPMA Competence Baseline (ICB) och Project Management Body of Knowledge (PMBOK). Kursen består av följande moduler:

  • Projektets grund
  • Projektstarten
  • Planering
  • Kostnader
  • Kvalitet
  • Riskhantering
  • Teamet
  • Genomförande/Styrning
  • Projektavslut

Kursen består av 36 interaktiva webb-baserade lektioner. Mellan eller parallellt med modulerna läser du projektledningslitteratur och reflekterar över din egna organisations sätt att genomföra projekt och egna erfarenheter.

Vår rekommendation är att du planerar för att arbeta med kursen under 6-9 veckor. Erfarenheten visar att kursdeltagarna lägger 30-50 timmar på kursen. Det är dock Du som själv väljer start- och slutdatum, tempo, tidpunkt, plats och metod för dina studier.

Under kursen har du tillgång till en personlig handledare, som på distans stöttar dig, svarar på dina frågor och deltar i virtuella diskussioner relaterade till kursinnehållet. Du studerar självständigt, individuellt eller tillsammans med andra via nätet. Inlärningen sker framför allt genom interaktiva övningar och webbdiskussioner med din handledare och andra kursdeltagare. Statusindikatorer visar tydligt hur det går för dig under kursen. 

IPMA Registrering

En IPMA Registrerad utbildning är kartlagd vad gäller innehåll, form och effekt. Kartläggningen är därefter verifierad av Svenskt Projektforum. En IPMA Registering kan ses som en varudeklaration granskad av en oberoende part som gör det enkare för dig att välja rätt utbildning.

ipma registrering

Kurslitteratur och kursintyg

Aktuell kurslitteratur ingår i kursavgiften. Efter godkänd kurs får du ett kursintyg med IPMA-stämpel.

Investering

8 900 kr plus moms, speciella studentpriser.

Certifikat

ipma

IPMA

Som projektledare kan du bli IPMA-certifierad. Certifieringen sker på olika nivåer beroende på kunskap och erfarenhet. Certifieringen sker utifrån IPMA:s ramverk – en internationell och ideell organisation som arbetar för att främja projekt som arbetsform.

Läs mer om IPMA

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Grundkurs i projektledning som distanskurs, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Kenneth Nilsson
(4)
Generellt bra kurs, med hög teknik och servicenivå, som jag rekommenderar. Kursen kräver dock självdisciplin då den utförs över tid. Skulle uppskattat tidsramar. Nu blev det 12 månader på hela kursen. Det finns en risk att man skjuter på kursen om andra saker kommer i vägen. Men flexibiliteten är även positiv.
Marie Tingwe
(5)
Intressant och välarbetat kursinnehåll, mycket god kontakt med kursledare och hög flexibilitet som gör att den går anpassa till din verksamhet. Rekommenderar!
Jesper Hagberg
(5)
Bra innehåll, passade mig kanon att dela upp avsnitten och bocka av när jag hade lite tid över. Bra med frågorna som avstämning mellan läsningen.

LC2

LC2

LC2 - Kurser i Projektledning och Ledarskap

LC2 erbjuder sedan mer än 10 år flexibla distanskurser i projektledning för yrkesverksamma. Kursutbudet i projektledning sträcker sig från IPMA registrerade grundkurser, via preparandkurser inför IPMA och PMI-certifieringar, till avancerade fortsättningskurser....


Läs mer om LC2 och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

LC2

Stora Åvägen 21
436 34 Askim

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(4,6)
Baseras på 16 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 65 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Reportage
Flexibiliteten passade perfekt
Kompetensutveckling oberoende av plats och tid

– Jag har lärt mig strukturera upp projektets delar på ett mer systematiskt sätt och kan samtidigt undvika fallgropar och misstag som andra har gjort, berättar Pierre Bodin som gått LC2:s utbildning Certifieringskurs i projektledning  IPMA-D

Läs mer