Fallskydd - Grundläggande

LAVI gruppen, i Örebro
Längd
4 timmar
Pris
1 800 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Löpande starter se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Utbildaren är ackrediterad enligt ID06
Utbildaren är ackrediterad enligt ID06
Längd
4 timmar
Pris
1 800 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Löpande starter se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Utbildaren är ackrediterad enligt ID06
Utbildaren är ackrediterad enligt ID06
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

Fallskydd handlar om att rädda liv

Arbetsgivare är skyldiga enligt arbetsmiljölagen att tillhandahålla utrustning och utbildning för arbeten på höga höjder (över 2 meter). Vårt råd är: Investera i ett komplett fallskydd. En bra fallskyddsutrustning kostar inte mer än ett par tusenlappar. Se till att dina medarbetare får det skydd och den utbildning de måste ha när de jobbar på höga höjder. Sköt utrustningen noggrant och anlita certifierade besiktningsmän för den årliga och lagstadgade kontrollen av utrustningen.

Mål med kursen

Målet med utbildningen är att deltagaren ska få grundläggande kunskaper om vilka lagar och EUdirektiv som tillämpas på arbetsplaster, hur man väljer rätt utrustning för arbetet samt hur man använder sin fallskyddsutrustning.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Löpande starter

  • Öppen utbildning
  • Örebro

Målgrupp

Verksamheter som vill öka sitt säkerhetstänkande genom att hantera sin fallskyddsutrustning korrekt. Utbildningen vänder sig till all personal på arbetsplatsen, ingen förkunskap krävs.

Kursinnehåll

Utifrån Arbetsmiljöverkets författningssamling och EU-direktiv ge en säkerhetsutbildning vilken innehåller föreskrifterna om bland annat arbetsmiljö. Utbildningen är både teoretisk och praktisk. Deltagarna får efter en teoretisk genomgång praktiskt tillämpa att simulera ett fall och får på detta sätt kunskap om vilka påfrestningar kroppen utsätts för. Utbildningen avslutas med en praktisk och en skriftlig tentamen.

Certifikat

ID06-ackrediterad

ID06

ID06 är ett ID-kort för byggbranschen som loggas med den enskilde anställdes utbildningshistorik. På detta sätt kan platschefen enkelt få en överblick över vilka behörigheter som de anställda har och vilka arbetsmoment som de har kompetens att utföra. Endast utbildningar från utbildare som är ackrediterade kan loggas på kortet. 

Läs mer om ID06

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Fallskydd - Grundläggande, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,7

Baseras på 7 recensioner.
Skriv en recension
5/5
Kursdeltagare
08 apr 2022

Jättebra. Bra lärare

4/5
Kursdeltagare
08 apr 2022

Braoch kunning instruktör. Synd att vi inte fick kursböcker

5/5
Kursdeltagare
08 apr 2022

Mycket seriös och informativ

LAVI gruppen
Bettorpsgatan 10
703 69 Örebro

LAVI gruppen – Erbjuder alltid spetskompetens

LAVI gruppen är ett lösningsorienterat utvecklingsföretag med fokus på kompetensutvecklingsfrågor och kompetensproblematik. Vi levererar utbildningar inom områdena teknik, el, brandskydd, individ- och organisationsutveckling. Våra kunder är alltifrån privatpersoner, företag till kommuner såsom Karlskrona, Kumla, Örebro, Borlänge, Ludvika med flera. Vidare...

Läs mer om LAVI gruppen och visa alla utbildningar.

Highlights