Visa utbildning.se som: Mobil
Kort om utbildningen
Nästa tillfälle: Kontakta oss. - Västra Götaland
Företagsanpassad utbildning
   
Västra Götaland

Kursbeskrivning

MotorsågskursMotorsåg och röjsåg

Vem behöver utbildning?
Alla som använder sig av motorsåg eller röjsåg i arbetet omfattas av utbildningskravet.
Undantaget är jordbrukare som arbetar i egen skog, om de däremot hjälper någon annan markägare omfattas de också av utbildningskravet.
Byggnadsarbetare som använder kedjesåg/motorsåg i arbete klarar sig ofta med utbildning Nivå A då de inte använder sågen för trädfällning.
Skall sågan användas för trädfällning så behövs även Nivå AB.

Se våra utbildningspaket nedan under målgrupp

Utbildningen syftar till att ge de grundläggande kunskaper och färdigheter som krävs, för att på ett säkert sätt använda motorkedjesåg vid vanligt förekommande sågarbeten, som t.ex. vedkapning och sågning i rent trä, normalt skogsarbete såsom trädfällning, kvistning och kapning. Efter genomförd utbildning skall deltagarna känna till gällande säkerhetskrav samt praktiskt kunna hantera sågen på ett säkert sätt.
Utbildningen avslutas med teoretiskt samt praktisk prov.

Målgrupp

Våra utbildningar vänder sig i första hand till dig som använder motorsåg samt röjsåg för arbete inom byggbranschen, för industriellt bruk eller inom parkskötsel.
Utbildningen genomförs enligt de riktlinjer som arbetsmiljölagen beskriver med utbildningsmaterial ifrån Skogsvårdsstyrelsen.
Efter godkänt teoretiskt samt praktiskt slutprov utfärdas utbildningsbevis 

Utbildningspaket Motorsåg Bygg och Park
Anpassad motorsågsutbildning för dig som använder motorsåg för enklare motorsågsarbeten och mindre träd, tex inom byggbranchen eller inom parkmiljö
Utbildningen omfattar en utbildningsdag och avslutas med teoretiskt samt praktiskt slutprov för att säkerställa kunskapskrav för att använda motorsågen i ditt arbete.

Utbildningspaket Röjsåg Bygg och Park
Anpassad röjsågsutbildning för dig som använder röjsåg inom i huvudsak bygg- och parkmiljö, tex grästrimning, röjning av buskar och sly, samt mindre träd.
Utbildningen omfattar en utbildningsdag och avslutas med teoretiskt samt praktiskt slutprov för att säkerställa kunskapskrav för att använda motorsågen i ditt arbete.


Motorsåg Nivå A
Grundläggande kunskaper för hantering utav motorsåg, dock ej nedtagning utav träd.

Motorsåg Nivå A+B
Grundläggande kunskaper för hantering utav motorsåg samt nedtagning utav träd.
Utbildningstid 2 dagar.

Röjsåg Nivå RA+RB
Grundläggande kunskaper för hantering utav röjsåg samt röjning av gräs, sly samt även vegetation över 2 meters höjd. Utbildningstid 1-2 dagar.

Kursinnehåll

Utbildningen som är praktiskt inriktad inleds med teori, vi går då igenom säkerhetsföreskrifter och lär känna maskinen. Därefter sker utbildningen utomhus och praktik varvas med korta teoripass

  • Säkerhetsföreskrifter vid motorsåg- samt röjsågsarbete, lagar och föreskrifter.
  • Personlig skyddsutrustning, kläder och utrustning
  • Arbetsteknik, grundregler, ergonomi
  • Riskmoment, säkerhetskontroll
  • Nedtagning av träd
  • Skötsel av sågar och klingor, filning, startteknik mm

Upplägg

Utbildningen genomförs både inomhus samt utomhus.

Självstudier
Vid större grupper om 3 personer finns också möjlighet att genomföra viss del utav utbildningen genom självstudier i studiecirkelformat.
Utbildningen handleds då utav oss och kursmaterial skickas innan kursstart, teoretisk och praktsikt prov genomförs utav oss efter genomgångna studiecirkelsamlingar.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Motorsåg och röjsåg, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Läridé - Företagsanpassad kompetensutveckling

Läridé - Företagsanpassad kompetensutveckling

Läridé AB startade sin verksamhet år 2000 och är ett utbildningsföretag med inriktning på behörighetsutbildningar, utbildningar där arbetsmiljölagen eller försäkringsbolag ställer krav på dokumenterad kunskap. Vårt arbetsområde är rikstäckande men i huvudsak genomför vi utbildningar i området kring Västra Götaland...


Läs mer om Läridé - Företagsanpassad kompetensutveckling och visa alla utbildningar.
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Motorsåg och röjsåg!

Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 124 recensioner.
Alla recensioner för arrangören