Gör vår undersökning om kompetensutveckling för chansen att vinna en helt gratis utbildning från Keystone Production!

Brandfarliga Heta Arbeten

Längd
1 dag
Pris
2 600 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
23 augusti, 2024 (+3 kursstarter)
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-08-21
Utbildningsform
Öppen utbildning
Språk
Svenska
Längd
1 dag
Pris
2 600 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
23 augusti, 2024 (+3 kursstarter)
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-08-21
Utbildningsform
Öppen utbildning
Språk
Svenska
Från 2 600 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Brandfarliga Heta Arbeten

Brandfarliga Heta Arbeten!

Välkommen till utbildning i Brandfarliga Arbeten, utbildning för dig som arbetar med verktyg som kan skapa värme eller gnistor på tillfälliga arbetsplatser. Utbildningen ger certifikat för Brandfarliga heta arbeten enligt försäkringsbolagen villkor.

Som endel utav det systematiska brandskyddsarbetet måste vi även följa försäkringsvillkorens krav för arbeten med verktyg som kan orsaka brand. 
Regelverket för Brandfarliga Heta Arbeten (heta arbeten hette det på den tiden) togs fram redan i början på 90-talet, och det är faktiskt ingen som dömts som ansvarig för en brand sedan dess när man har följt säkerhetsreglerna. Däremot är det tyvärr många som blivit ansvariga då säkerhetsreglerna inte har följts vilket förstås är mycket tråkigt. Dels betala då inte full ersättning ut för brandskada och skadeståndskrav, samt att man kan dömas för bl.a allmänfarlig vårdslöshet.

Släckningsövning via VR
Våra utbildningar följer försäkringsvillkorens utbildningskrav för brandfarliga heta arbeten och den praktiska släckningsövningen sker under utbildningsdagen. Vi använder oss idag utan den allra senaste tekniken med digital släckningsövning via VR. Ett fantastiskt fint sätt att träna sig på att släcka bränder, en riktig släckare med samma känsla som att släcka med en vanlig brandsläckare, men men fördelen att vi släcker flera olika bränder i olika miljöer och också med olika typer av släckare. 

Ordinarie pris 2600kr exkl moms
Är ni flera som vill gå så kontakta oss för pris.

Kommande kursstarter

Välj mellan 3 kursstarter

23 augusti, 2024

 • Öppen utbildning
 • Alingsås
 • Svenska
 • Sista ansökan: 2024-08-21

20 september, 2024

 • Öppen utbildning
 • Alingsås
 • Svenska
 • Sista ansökan: 2024-09-18

18 oktober, 2024

 • Öppen utbildning
 • Alingsås
 • Svenska
 • Sista ansökan: 2024-10-16

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till dig som som använder verktyg som kan orsaka värme eller gnistor på sk. tillfälliga arbetsplatser. Certifikat för Brandfarliga Heta Arbeten är ett krav enligt försäkringsvillkoren i våra företagsförsäkringar. Certifikatet ger dig möjlighet att vara både utförare, brandvakt, efterbevakare samt tillståndsansvarig.

 • Byggnads- eller anläggningsarbetare
 • Underhållsarbete inom industrin
 • Tillståndsansvarig
 • Utförare
 • Brandvakt
 • Efterbevakare
 • mfl.

Kursinnehåll

Utbildningen ger dig kunskap om hur bränder uppstår, hur vi med hjälp av de 13 säkerhetsreglerna minimerar risken för brand men också möjliggör snabb släckinsats om brand uppstår, samt att vi får träna på att släcka bränder med hjälp av brandsläckare.
Vi övar också att fylla i digitala tillståndslistor och ser hur de fungerar i verkligheten men pushnotiser, lägga till sina närmaste arbetskamrater som favoriter mm för rationell tillståndshantering.

Upplägg

Utbildningen är en heldagsutbildning där teori blandas med övningsuppgifter samt praktisk släckningsövning via VR. En engagerande och lättsam utbildning där vi inte bara lär oss vilka regler som gäller utan även inspireras till att använda dem.
Utbildningstid: 08.00-ca 15.00

Tid & plats

Utbildningen sker hos oss i Alingsås eller på plats hos dig som kund om ni är flera som vill gå samtidigt. Våra utbildningar i Alingsås brukar vi genomföra i någon utav de olika hotell- och konferenscenter som finns i Alingsås, vilket det blir beror på antalet deltagare.

 • Grand Hotell Alingsås
 • Stures Bowling och Sportbar
 • Estrad Alingsås

Mat & logi

Frukost, fika och lunch ingår i utbildningskostnaden

Kursledare

Vår kursledare Mattias är en mycket uppskattad föreläsare med förmågan att fånga sina åhörare med både spännande berättelser och avslappnat och lättsamt utbildningsklimat.

Skratt blandas med allvar, och med högsta betyg från senaste utbildningsrevisionen vågar vi nästa lova att du kommer bli mycket nöjd.

Examen, diplom m.m.

Efter avslutad utbildning erhåller du ett certifikat som gäller i 5 år, certifikatet får du både som klassiskt plastkort, digitalt i din mobiltelefon samt i ID06 om du önskar det.

Certifikat

Brandfarliga heta arbeten

Brandfarliga heta arbeten

Arbetsprocesser som innefattar användning av värme eller som kan komma att generera värme kallas brandfarliga heta arbeten. Heta arbeten är potentiellt farliga och bör bedömas och genomföras på ett kontrollerat sätt. Alla som arbetar med brandfarliga heta arbeten
bör därför ha ett certifikat. Certifikatet är giltigt i 5 år, därefter måste det förnyas.

Läs mer om Brandfarliga heta arbeten

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Brandfarliga Heta Arbeten, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 2 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
5/5
Kursdeltagare
21 mar 2024

Tycker dagen har varit kanon med en bra kursledare (Mattias)

5/5
Kursdeltagare
31 mar 2023

Toppen! Kunnig utbildningsledare, som man inte tappade intresset av att lyssna på

Läridé - Företagsanpassad kompetensutveckling

Professionella säkerhetsutbildningar

Säkerhet på arbetsplatsen handlar förstås inte bara om kunskap, men det är en viktig grundsten för att skapa en bra arbetsmiljö. Utöver kunskap så påverkas säkerheten av så mycket mer, vem som gör vad, hur vi hanterar stress eller oförutsedda...

Läs mer om Läridé - Företagsanpassad kompetensutveckling och visa alla utbildningar.

Highlights