Regulatory Affairs Academy

Längd
1 år
Pris
63 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
1 oktober, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Distans med träffar
Längd
1 år
Pris
63 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
1 oktober, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Distans med träffar
Kursen är bokningsbar via arrangörens hemsida 🤗

Kursbeskrivning

Regulatory affairs

I utbildningsprogrammet "Regulatory Affairs Academy" samlar Läkemedelsakademin kurserna du behöver för att bygga din Regulatory Affairs-kompetens

Här får du:

 • kunskap om de regulatoriska kraven för läkemedelsutvecklingens olika faser före och efter produktgodkännande* på global nivå med tonvikt på Europa.
 • färdigheter att planera, projektleda och genomföra det regulatoriska arbetet för att understödja en optimerad läkemedelsutveckling, produktsäkerhet och tillgänglighet på marknaden samt säkerställa att företaget uppfyller de regulatoriska krav som ställs från myndigheter.
 • kompetens att tolka och analysera de regulatoriska regelverken för att kunna fungera såväl operativt som rådgivande under läkemedelsutvecklingens olika faser före och efter produktgodkännande*.

*Läkemedelsmyndighetsgodkännande för att få sälja ett läkemedel i ett visst land

Regulatory Affairs Academy består av 12 enskilda kurser som tillsammans täcker regulatorys roll och de regulatoriska kraven i läkemedelsutvecklingens olika faser före och efter produktgodkännandet.

Du hittar alla ingående kurser samt när de genomförs på kurshemsidan.


Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

1 oktober, 2023

 • Distans med träffar
 • Distans

Målgrupp

Regulatory Affairs Academy riktar sig till dig som önskar arbeta med/redan är verksam inom regulatory affairs för läkemedelsindustrin i Sverige.

Kanske har du startat din bana inom regulatory affairs och behöver uppdatera och bygga på din kompetens, eller så befinner du dig idag i en annan roll inom life science och har siktet inställt på en tjänst inom regulatory-området.

Förkunskaper: examen inom t ex farmaci, biomedicin, medicin, molekylärbiologi eller kemi, alternativt yrkeserfarenhet där motsvarande kunskap införskaffats.

Kursinnehåll

Det ingår 12 fristående kurser framtagna av Läkemedelsakademin tillsammans med branschens experter, i ett paket som innebär 25% rabatt jämfört med om kurserna köpts enskilt.


Exempel på kurser som ingår:

 • Basics of regulatory affairs
 • Introduction to life science
 • Nordic market access
 • Regulatory strategies

För fullständig lista över kurser, se hemsidan!

Upplägg

Vissa kurser ges i form av online live-seminarier, andra som förinspelade seminarier och en del som e-kurser. Några kurser kan komma att ges som hybridmöten på plats hos Apotekarsocieteten i Stockholm. Det betyder att du i så fall kan välja att delta fysiskt på kursen, i mån av plats.

Utbildningen är möjlig att kombinera med annan sysselsättning. Jobbar du redan inom regulatory har du alltså möjlighet att omsätta dina nya kunskaper i praktiken redan under studietiden.

Investering

63 900 kr exkl moms

Tips! Medlemmar i Apotekarsocieteten kan söka stipendium för fort- och vidareutbildning hos Apotekarsocieteten senast 31 oktober för utbildningar med start under vårterminen 2024.

Kursledare

Kursledarna är erfarna föreläsare med branscherfarenhet från läkemedelsföretag, myndigheter och konsultverksamhet.

Regulatory Affairs Academy har, förutom Läkemedelsakademin,  följande initiativtagare, sponsorer och samarbetspartners:

 • Science Skills
 • Apotekarsocietetens sektion för Regulatory Affairs
 • Astra Zeneca
 • Naturvetarna
 • Aptio Group.

Examen, diplom m.m.

Efter genomförd kurs får du ett personligt kursintyg som visar att du följt Regulatory Affairs Academy under ett år och vilka kurser du gått.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Regulatory Affairs Academy, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Läkemedelsakademin i Stockholm AB
Wallingatan 26 A
Box 1136, 11181 Stockholm

Korrekt kunskap inom läkemedel

För dig som arbetar inom läkemedelsområdet är aktuell kunskap och kompetensutveckling en nyckel till framgång. Med vårt nätverk inom exempelvis forskning, industri, apotek och myndighet, kan vi erbjuda aktuella utbildningar där du får den kunskap du behöver för att hålla dig...

Läs mer om Läkemedelsakademin i Stockholm AB och visa alla utbildningar.

Highlights