Farmakoterapi utbildningspaket

Längd
Egen takt
Pris
2 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Starta kursen när du vill! se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Längd
Egen takt
Pris
2 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Starta kursen när du vill! se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Kursen är bokningsbar via arrangörens hemsida 🤗

Kursbeskrivning

Farmakoterapi - utbildningspaket - e-kurs

Farmakoterapi för apoteksfarmaceuter

Som farmaceut på apotek har du en viktig funktion i rådgivningen till kunden. Inte bara kring läkemedel och administration, utan även hur läkemedlet påverkar kundens sjukdom och hälsa. Att du som apotekspersonal har rätt kompetens är mycket viktigt och en förutsättning för optimal och säker läkemedelsanvändning för kunden. I din roll behöver du därför kunskap om hur läkemedlen ska användas för olika kunder du möter

Med Läkemedelsakademins e-kurser får du kunskap inom 13 olika terapiområden och du kan du göra kursen när du vill på ett roligt och tidseffektivt sätt.

Hur fungerar det?

Titta på våra filmer för att se hur kurserna är upplagda!
Farmakoterapi Bipolär sjukdom
Farmakoterapi Hypertoni

Varje kurs tar ca 45-90 minuter att genomföra.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Starta kursen när du vill!

  • Onlineutbildning
  • Distans

Målgrupp

E-kurserna riktar sig till dig som är farmaceut och som möter receptkund på apotek. Teori kring verkningsmekanismer mm, är förstås samma oavsett yrkesgrupp och roll, men exempel och kundfall kommer från fysiska öppenvårdsapotek.

Kursinnehåll

E-kurser
Utbildningarna är indelade i avsnitt med teori, övningar och exempel på kundmöten. I de flesta kurser ingår ett kunskapstest, liksom utvärdering (av kursen eller deltagaren?). Efter att du gått igenom kursen kan du skriva ut ett personligt kursintyg.

Idag kan vi erbjuda följande utbildningar inom området Farmakoterapi: Antikoagulantia, Astma KOL, Barn & läkemedel, Bipolär sjukdom, Depression, Diabetes, Djur & läkemedel, Hjärtsvikt, Hypertoni, ADHD, Reumatoid artrit, Äldre och läkemedel och Öppenvårdsinfektioner.

Fokusnummer
Utöver kurserna får du också tillgång till kortare e-kurser (”fokusnummer”) med situationer och kluriga kundfrågor inom Parkinsons sjukdom, Klimakteriebesvär, Bakteriell vaginos och svampinfektion samt Dyslipidemi. (Ett fokusnummer tar ca 10 minuter att genomföra.)

Läkemedelsnytt
Du som använder vår kurs i farmakoterapi får även ”Läkemedelsnytt”, om nya läkemedel på marknaden, nya indikationer eller annat som påverkar din roll som rådgivande apoteksfarmaceut. Läkemedelsnytt kommer två gånger per år.
(Läkemedelsnytt tar ca 10 minuter att genomföra.)

Upplägg

Modulerna är webbaserade och åtkomliga med inloggning som mejlas separat. Uppdateringar, utveckling och underhåll av utbildningsmoduler sker årligen. Kursinnehållet är kvalitetssäkrat och granskat av ämnesexperter verksamma på apotek.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Farmakoterapi utbildningspaket, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 5 recensioner
Skriv en recension
5/5
Kursdeltagare
04 jul 2023

Mycket tydligt och enkelt skrivet språk så att alla kan förstå, tar verkligen upp de viktigaste punkterna för hypertonibehandlingen

5/5
Kursdeltagare
04 jul 2023

Hela utbildningen var den bästa jag gjort på så länge jag kan minnas, mycket pedagogiskt upplagt

5/5
Kursdeltagare
04 jul 2023

Lättöverskådligt, verkligen en bra repetition!

Läkemedelsakademin i Stockholm AB
Wallingatan 26 A
Box 1136, 11181 Stockholm

Korrekt kunskap inom läkemedel

För dig som arbetar inom läkemedelsområdet är aktuell kunskap och kompetensutveckling en nyckel till framgång. Med vårt nätverk inom exempelvis forskning, industri, apotek och myndighet, kan vi erbjuda aktuella utbildningar där du får den kunskap du behöver för att hålla dig...

Läs mer om Läkemedelsakademin i Stockholm AB och visa alla utbildningar.

Highlights