Visa utbildning.se som: Mobil

Specialistutbildning OBM

L&B AB
Kort om utbildningen
2 dagar
12 800 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2021-10-21 09:00 - Stockholm
Sista ansökan: 2021-09-13
Distans, Malmö, Stockholm
Öppen utbildning
Kommande starter
Stockholm
12 800 SEK
2021-10-21

Malmö
12 800 SEK
2021-10-25

Specialistutbildning OBM

Specialistutbildning OBM - kurs 1

Kursernas syfte är att lära deltagarna Organizational Behavior Management, OBM, den gren av psykologin som omfattar beteende­analys i arbetspsykologiska tillämpningar.Förenklat kan OBM det kallas KBT för ledarskap och organisationsutveckling.

OBM är "den sista pusselbiten" som en deltagare uttryckte det. "Jag har använt många olika förändringsmodeller genom åren, LOTS, PM, LEAN etc. Med OBM har jag fått den sista pusselbiten - hur man faktiskt får det att fungera i praktiken."

En yrkesofficer i Försvarsmakten sa så här "Jag har gått alla våra ledarskapsutbildningar, Klart ledarskap, UGL med flera. Idag insåg jag att de bara gett mig Vad ledarskap är, OBM har gett mig Hur man gör".

Målet är att deltagarna ska kunna använda ett beteende­analytiskt arbetssätt i praktiska organisations­psykologiska situationer.

Kursen är godkänd som specialistkurs för psykologer inom arbetslivets psykologi av Psykologförbundets Specialistråd.

Kursen är även öppen för andra som verkar som konsulter inom organisations- eller ledarskapsområdet.

Tre kurser

Utbildningen består av totalt tre kurser som följer efter varandra, kurs 1 - 3. Du ansöker till och läser kurserna separat. Antagningskrav för kurs två är godkänd examination på kurs ett och för kurs tre godkänt på kurs två.

Kurs 1 - En grundkurs där du lär dig de teoretiska grundvalarna för OBM och lär dig att tillämpa dem på enklare situationer. Du får lära dig att göra problemanalyser, skilja på beteenden och egenskaper, analysera varför folk beter sig som de gör samt hur du kan göra för att påverka beteenden.

Kurs 2 –I det andra steget flyttar vi fokus till större förändringsarbeten och du får en modell för hur dessa projekt kan ledas och verktyg som bidrar till att ta fram en vision, skapa delaktighet, identifiera nyckelbeteenden samt hur rätt möjligheter kan skapas för hållbara beteendeförändringar.

Kurs 3 – Är en certifieringsgrundande kurs som omfattar minst fyra halva dagar med tid emellan för hemarbete plus personlig handledning mellan träffarna . Längd i tid och antal handledningstillfällen kan öka vid behov. Kursen examineras genom flera skriftliga examensuppgifter.

Datum för delkurserna

Kurs 1 - två heldagar, kl. 9 - 17.

En start per termin.

Kurs 2 - två heldagar kl. 9 - 17.

En start per termin.

Kurs 3 - Individuell start vid efterfrågan.

Målgrupp

Alla som är intresserade av att lära sig använda OBM och beteendeanalys i arbetslivet har nytta av kursen. Exempelvis ledare som vill bli effektivare, HR/PA som vill
ha effektiva verktyg för förändring, konsulter som vill finna nya vetenskapligt
förankrade metoder för sitt arbete med organisations- och ledarskapsutveckling.

Tid & plats

Utbildningen går på distans via Zoom.

Investering

Kurs 1 - 12 800:-

Kurs 2 - 12 800:-

Kurs 3 - fyra halvdagar 12.800:- plus handledning 3.000:- per tillfälle.

Samtliga priser är inklusive lunch och kaffe (kurs 1 och 2), exklusive moms, kurslitteratur etc.

Kursledare

LeifMartin

Leif E Andersson och Martin Carlström

Leif är leg psykolog och skrev den första boken på svenska om OBM, "OBM - Ledarskapets psykologi". Hans andra bok Psykologi för projektledare samt den tredje OBM Boken Psykologför ledare fick båda utmärkelsen årets projektledarbok av Projektforum, 2015 och 2020. Det internationella nätverket OBM Network gav 2017 honom utmärkelsen "Outstanding Contribution Award" för hans arbete med att sprida OBM i Sverige. I tidningen Chef svarar han på frågor om ledarskap som deras expert på ledarskap.

Martin är legitimerad psykolog och har sin expertis inom OBM. 2018 gav han ut boken Från Ord till Handling - Framgångsrikt förändringsarbete med OBM. Martin
driver företaget Havinder&Carlström Organisationspsykologer som har sitt
säte i Lund. Vid senaste utbildningen fick Martin betyget 4,9 av 5 i kursutvärderingen.

.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Specialistutbildning OBM, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

L&B AB

L&B AB

Vi utvecklar människor och organisationer med hjälp av evidensbaserade beteendevetenskapliga metoder. Har det hänt att du kommit överens med andra om att de ska göra saker och sen har det ändå inte blivit gjort? Känner du att ert förändringsarbete inte...


Läs mer om L&B AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter till L&B AB

L&B AB


 Visa telefonnummer

Recensioner

Snittbetyg: 4,7

Baseras på 9 recensioner.

Emilia
(5)
Bra kurs och väldigt bra kursledare som verkligen fördjupade min förståelse av metoden. De hade god förmåga att anpassa innehållet efter gruppen och ge alla deltagare utmaningar på rätt nivå, oavsett förkunskaper. Metoden är också mycket användbar för alla som arbetar med organisationer och ledarskap. Kan varmt rekommendera kursen!
Lotta Peacock Tolemac Consulting AB
(5)
Min upplevelse har varit allt igenom positiv. För mig, som läst mycket själv under flera år, blev det en bra blandning av repetition och påfyllning av nytt. Det har varit lyxigt att vi varit en liten grupp. Då blir samtalen gärna djupare och öppnare. Bra blandning av teori och praktik. Jättekunniga och pedagogiska lärare!
Anette Olrog Qinet AB
(5)
Kursen ger grundläggande kunskaper och redskap, som alla chefer har nytta av. Kursledarna är duktiga både inom sitt kunskapsområde och att förmedla kunskaperna till deltagarna på ett pedagogiskt sätt.
Recensioner
Kursrecensioner
(4,7)
Baseras på 9 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,3)
Baseras på 18 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Specialistutbildning OBM från L&B AB, fyll i dina uppgifter: