Förstå din egen och andras beteende- och kommunikationsstilar

Kursakademin, Distans
Pris
2 490 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Starta när du vill se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Pris
2 490 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Starta när du vill se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Från 2 490 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Förstå din egen och andras beteende- och kommunikationsstilar

Alla har olika beteendestilar. När vi förstår vår egen och varandras beteendestilar kan vi bidra till bättre samspel, öppnare företagsklimat och färre missförstånd. DISC-analysen är ett verktyg som används i många situationer där människors likheter och olikheter har betydelse, till exempel i teamutveckling, ledarskapsutveckling eller personlig utveckling. Genom att göra analysen, ta del av din personliga rapport och få ett återkopplingssamtal så ökar din kunskap om din beteende- och kommunikationsstil.

DISC-analysen ger dig, oavsett vilken roll du har, ökade kunskaper om din beteende- och kommunikationsstil. Rapporten och det efterföljande samtalet ger ökad självinsikt och underlättar kommunikationen. Du blir mer medveten om din grundstil och din anpassade stil.

Om du är ledare blir du bättre på att leda utifrån din stil och ökar förståelsen för andras sätt att bete sig och reagera.  Du bli bättre på att interagera med andra och kan bättre förstå varför andra beter sig som de gör.

När alla i en grupp gör testet blir det lättare att se fördelningen av beteendestilar och vad och en bidrar med i gruppen. Man ökar förståelsen för varandras olikaheter och sätt att vara på. Gruppen blir effektivare och kommunicerar bättre.

Om kursen

Du gör DISC-analysen och får efter det ut din personliga rapport. Den beskriver ditt grundbeteende, ditt anpassade beteende, skillnaden mellan dem och hur vad det säger om hur du hanterar olika situationer.  Du får lära dig om hur din föredragna still hjälper dig planera och organisera, hur du fattar beslut, hur du kommunicerar och vad din chef kan behöva veta. Rapporten berättar också om vilka egenskaper som syns mest, vad som engagerar dig och hur andra kan uppfatta din beteendestil.

Efter testet och att du läst rapporten har du ett återkopplingssamtal där vi går igenom ditt resultat och hur du kan använda det.

Målgrupp

Den här kursen riktar sig till främst till dig som leder eller samordnar andra, men även du som har en annan roll får ett stort värde av den.

Kursinnehåll

  • DISC-analysen tar cirka 15 minuter att göra.
  • Personlig och användbar rapport.
  • Återkopplingssamtal.

Upplägg

I samband med utbildningen får du en personlig rapport med din personliga analys.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Förstå din egen och andras beteende- och kommunikationsstilar, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.