Visa utbildning.se som: Mobil

Missa inte Upskill & Reskill den 25 januari 2023 – ett digitalt och kostnadsfritt event! Anmäl dig idag 

Fall Protection Theory - Web Course

Kompetensutveckla.se
Kort om utbildningen
4 - 6 timmar
2 195 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: Löpande start - Distans
Onlineutbildning
Distans
Engelska
FALL PROTECTION THEORY

Kursbeskrivning

Gå Fall Protection Theory och få stöd från AFA

Har ni ett kollektivavtal och uppfyller kraven så har ni möjlighet att få upp till 70% av kostnadensubventionerad. Detta är möjligt tack vare den satsning som Svenskt, LO & PTK Näringsliv just nu gör på arbetsmiljöutbildningar. Ansökan görs hos AFA Försäkring.

Om utbildningen Fall Protection Theory

I Sverige utgör fallolyckor ungefär en av tre arbetsplatsolyckor vilket innebär att det också är den absolut vanligaste olyckstypen på byggarbetsplatser. Fallolyckor är också en av de vanligaste orsakerna till dödsfall på arbetsplatserna. Vi erbjuder säkerhetsutbildningen Fall Protection Theory som är en fallskyddsutbildning på engelska.

Arbetsmiljölagstiftningen kräver att alla som utför bygg- och anläggningsarbete på 2 meters höjd eller högre och där det finns risk för fall ska ha en utbildning i fallskydd. Detta är en generell utbildning och behandlar flera olika typer av fallskydd.

Utbildningen följer Arbetsmiljöverkets föreskrifter och EU-direktivet. Utbildningen är en fallskyddsutbildning på engelska.

Syftet med utbildningen

Syftet med utbildningen i fallskydd teori är att ge er som deltagare grundprinciperna samt kunskap om vilken sorts utrustning som krävs för olika typer av arbete och vänder sig till alla som arbetar på höjd (med fallhöjd över två meter), t ex på tak, ställning eller i liftar. Utbildningen är också lämplig för chefer, arbetsledare och skyddsombud som behöver kunskaper om fallskydd.

Målgrupp

Alla som arbetar på höjd över 2 meter.

Kursinnehåll

Utbildningen Fall Protection Theory behandlar främst följande punkter:

 • Hur fallskydd räddar liv

 • Användning av utrustning för fallskydd

 • När en olycka inträffar

 • Riskbedömning

 • Lagar, föreskrifter och förordningar som gäller

 • Fallskyddssystem

 • Förankring

 • Kontroll

 • Skötsel

 • Daglig tillsyn

 • Arbetsgivarens och arbetstagarens skyldigheter

Upplägg

Utbildningen är en streamad digital distansutbildning som kan genomföras på valfri ort när det passar kursdeltagaren. Efter bokning har deltagare 180 dagar på sig att genomföra utbildningen.

Tid & plats

Online

Investering

2 195 SEK exklusive moms/ pers.

Examen, diplom m.m.

Kursintyg som ni kan skriva ut redan idag.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Fall Protection Theory - Web Course, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Kompetensutveckla.se

Kompetensutveckla.se erbjuder aktuella utbildningar inom arbetsmiljökunskap samt kurser som är till för att höja säkerheten på arbetsplatserna. Våra kurser är alltid genomarbetade och syftet är att kursdeltagarna ska få kunskaper och bra verktyg som dem kan använda i sin dagliga...


Läs mer om Kompetensutveckla.se och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Kompetensutveckla.se

Paviljongvägen 17
852 40 Sundsvall

 Visa telefonnummer
www.kompetensutveckla.se

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Fall Protection Theory - Web Course!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 870 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Fall Protection Theory - Web Course från Kompetensutveckla.se, fyll i dina uppgifter:

Reportage
”En bra arbetsmiljö går hand i h...

Att en god arbetsmiljö är viktigt är något de flesta idag skriva under på. Däremot är det kanske inte alltid lika solklart vad som egentligen utgör en god arbetsmiljö, hur man uppnår en sådan samt varför man egentligen ska göra det.

Läs mer