Visa utbildning.se som: Mobil

ELBAM Online - Lärarledd Webbutbildning

Kompetensutveckla.se
Kort om utbildningen
2 dagar
8 395 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2021-11-17 08:30 - Distans
Distans, Rikstäckande
Onlineutbildning, Företagsanpassad utbildning, Öppen utbildning
Kommande starter
Distans
8 395 SEK
2021-11-17

Distans
8 395 SEK
2021-12-15

Sverige
8 395 SEK
2021-11-17

Sverige
8 395 SEK
2021-12-15
ELBAM Online - Lärarledd Webbutbildning

Kursbeskrivning

Vi är godkända utbildare åt AFA Försäkring.

Om ni har kollektivavtal och uppfyller kraven så har ni möjlighet att få upp till 70% av kostnaden subventionerad. Grundläggande arbetsmiljöutbildning.

Utbildningen ges via videolänk och motsvarar en vanlig lärarledd utbildning där deltagarna kommer ha möjlighet att via detta medium samverka och ställa frågor direkt till handledaren.

ELBAM Online - Lärarledd Webbutbildning bygger på utbildningen BAM - Bättre Arbetsmiljö som är en av Sveriges största och populäraste arbetsmiljöutbildning men har ett fokus på elarbeten och elbranschen.

ELBAM Online ger ett helhetsperspektiv på arbetsmiljö och arbetsmiljöarbete och speglar parternas gemensamma syn på vad som är en grundläggande kunskapsnivå gällande arbetsmiljö. ELBAM eller likvärdig utbildning ska enligt Installationsavtalet 2020- 2023 ges till skyddsombud och ledamöter i skyddskommittéer. Arbetsmiljölagen ställer också krav på att chefer och arbetsledare har gedigna kunskaper om arbetet, riskerna i arbetet och åtgärder för att förebygga skador vilket innebär att denna utbildning också lämpar sig för dem.

Syftet med utbildningen är att deltagaren skall få grundläggande arbetsmiljökunskaper och en god förståelse för hur samverkan mellan arbetsgivare, skyddsombud och övriga anställda i arbetsmiljöfrågor bör fungera.

Målgrupp

ELBAM Online vänder sig till chefer, arbetsledare, skyddsombud och ledamöter i skyddskommittéer samt andra som i sin yrkesroll har behov av kunskap om hur arbetsmiljöfrågor inom elbranschen ska hanteras.

Kursinnehåll

Utbildningen behandlar framförallt följande punkter:

  • SAM - Systematisk Arbetsmiljöarbete
  • OSA - Organisatorisk och social arbetsmiljö
  • Hur deltagarna skall kunna samverka i arbetsmiljöfrågor på arbetsplatsen
  • Hur deltagaren ska kunna undersöka risker och medverka till att genomföra förebyggande insatser för att uppnå en bra arbetsmiljö
  • Deltagaren ska även kunna följa och överblicka sambandet mellan en bra arbetsmiljö och verksamhetens utveckling samt hur deltagaren ska kunna söka vidare information och kunna omsätta den i det dagliga arbetsmiljöarbetet

Investering

8 395 SEK exklusive moms.

Examen, diplom m.m.

Efter genomförd utbildning erhåller kursdeltagaren ett personligt kursintyg.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om ELBAM Online - Lärarledd Webbutbildning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Kompetensutveckla.se

Har du frågor eller funderingar, ring oss på 010-206 76 20 så hjälper vi dig. Kompetensutveckla.se erbjuder aktuella utbildningar inom arbetsmiljökunskap samt kurser som är till för att höja säkerheten på arbetsplatserna. Våra kurser är alltid genomarbetade och syftet är...


Läs mer om Kompetensutveckla.se och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Kompetensutveckla.se

Paviljongvägen 17
852 40 Sundsvall

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera ELBAM Online - Lärarledd Webbutbildning!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 796 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen ELBAM Online - Lärarledd Webbutbildning från Kompetensutveckla.se, fyll i dina uppgifter:

Reportage
”En bra arbetsmiljö går hand i h...

Att en god arbetsmiljö är viktigt är något de flesta idag skriva under på. Däremot är det kanske inte alltid lika solklart vad som egentligen utgör en god arbetsmiljö, hur man uppnår en sådan samt varför man egentligen ska göra det.

Läs mer