Visa utbildning.se som: Mobil

BAS P/U Online - Lärarledd Webbutbildning (1 dag)

Kompetensutveckla.se
Kort om utbildningen
1 dag
4 900 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2021-05-11 09:00 - Distans
Distans
Onlineutbildning
Kommande starter
Distans
4 900 SEK
2021-05-11

Distans
4 900 SEK
2021-06-08

Distans
4 900 SEK
2021-06-22

Distans
4 900 SEK
2021-08-03
BAS P/U Online - Lärarledd Webbutbildning 1 dag

Kursbeskrivning

Vi är godkända utbildare åt AFA Försäkring.

Om ni har kollektivavtal och uppfyller kraven så har ni möjlighet att få upp till 70% av kostnaden subventionerad.

BAS P/U Online - Lärarledd Webbutbildning 1 dag

Utbildningen ges via videolänk och motsvarar en vanlig lärarledd utbildning. Via detta medium kommer deltagarna ha möjlighet att samverka och ställa frågor.

Syftet med denna utbildning är att du som deltagare skall få kunskap om arbetsmiljöansvaret och hur arbetsmiljöfrågor ska beaktas från planering och projektering till utförande samt att deltagaren efter utbildning skall ha de kunskaper som krävs för att kunna fungera som byggarbetsmiljösamordnare.

Vid varje bygg- och anläggningsarbete ska det finnas en byggarbetsmiljösamordnare för planering och projektering (BAS-P) och en för utförande (BAS-U) som ska utses av byggherren. Den som utses ska kunna styrka utbildning och erfarenhet för att inneha rollen. Denna kurs går igenom det ansvar som åläggs beställare, byggherre BAS-P och BAS-U.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Kursen vänder sig till:

Alla som skall arbeta som byggarbetsmiljösamordnare samt alla som i sin yrkesroll har behov av kunskap om hur byggarbetsmiljösamordningen på en arbetsplats skall se ut såsom chefer, arbetsledare, skyddsombud, byggherrar, beställare m.fl.

Kursinnehåll

Utbildningen behandlar framförallt följande punkter:

  • Grundläggande arbetsmiljökunskaper.
  • Arbetsmiljölagen och arbetsmiljöförordningen.
  • Arbetsplatsens utformning.
  • Arbetsmiljöverkets föreskrifter om byggande.
  • Arbetsmiljöansvar och straffansvar.
  • Arbetsgivar- och arbetstagaransvar.
  • Byggherre- och projekteringsansvar.
  • Upprättande av arbetsmiljöplan och förhandsanmälan.

Upplägg

Vi rekommenderar att deltagarna använder sig av en dator med en ordentlig skärm, framförallt ur ett ergonomiskt perspektiv så är detta det allra bästa. Headset/ hörlurar är också att föredra och en bra och stabil internetuppkoppling då utbildningen kommer hållas via en videolänk.

Investering

Pris

5 900 SEK exklusive moms.

Examen, diplom m.m.

Efter genomförd utbildning erhåller deltagaren ett personligt kursintyg.

Certifikat

BAS U & BAS P

BAS P och BAS U

På varje byggarbetsplats måste byggherren utse byggarbetssamordnare, dels för utförandet av bygget och för projektering. BAS U står för Byggarbetsmiljösamordnare för utförande och BAS P står för Byggarbetsmiljösamordnare planering och projektering.

Läs mer om BAS P och BAS U

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om BAS P/U Online - Lärarledd Webbutbildning (1 dag), direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,1

Baseras på 13 recensioner.

Sofia Grelsson, Östersunds kommun
(4)
Kunde varit mer fokus på BAS-P och den rollen jämfört Byggherrens ansvar och vilka mandat som hör till vilken roll. Verkar sällan som BAS-U då vi är en beställarorganisation. Några nya saker tar jag med mig och funderar på . I en Totalentreprenad när projektering och utförande sker samtidigt. Ska det bara finnas en BAS? Vilken roll är korrekt då...
Visa mer
Namn
(2)
Väldigt forserade genomgångar. Kort tid för uppgifter. Kan behöva mer intro om hur man läser en AFS - kopplingen § och kommentar. Hade önskat mer tid för AMP med gemensam genomgång av risker.
Zofia Andersson, Din Samarbetspartner
(4)
För mig var det en bra kurs då den jag tidigare har gått var förinspelad. Det är alltid nyttigt att höra om andras erfarenheter. Jag tycker det var bra med 3 lite större övningar samt fint att man fick ställa lite frågor efteråt.

Kompetensutveckla.se

Har du frågor eller funderingar, ring oss på 010-206 76 20 så hjälper vi dig. Kompetensutveckla.se erbjuder aktuella utbildningar inom arbetsmiljökunskap samt kurser som är till för att höja säkerheten på arbetsplatserna. Våra kurser är alltid genomarbetade och syftet är...


Läs mer om Kompetensutveckla.se och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Kompetensutveckla.se

Paviljongvägen 17
852 40 Sundsvall

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(4,1)
Baseras på 13 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 714 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen BAS P/U Online - Lärarledd Webbutbildning (1 dag) från Kompetensutveckla.se, fyll i dina uppgifter:

Reportage
”En bra arbetsmiljö går hand i h...

Att en god arbetsmiljö är viktigt är något de flesta idag skriva under på. Däremot är det kanske inte alltid lika solklart vad som egentligen utgör en god arbetsmiljö, hur man uppnår en sådan samt varför man egentligen ska göra det.

Läs mer

Liknande utbildningar