Visa utbildning.se som: Mobil

Stress- och utmattningssyndrom

Kompetensteamet
Kort om utbildningen
2 dagar
6 980 SEK exkl. moms
Öppen utbildning
   
Stockholm
Svenska

Kursbeskrivning

 

Välkommen till Stress & utmattningssyndrom 2019

21-22 maj

 

Under två kunskapsrika dagar kommer några av Sveriges främsta experter inom stressforskning att finnas på plats för att behandla de mest aktuella och viktigaste delarna inom stress och utmattningssyndrom. För att du ska kunna ge den bästa vården och behandlingen till dina patienter har vi valt att fokusera på det senaste som hänt inom såväl forskning och utveckling som inom gamla och nya behandlingsmetoder.

Vårt mål med konferensen är att du under två dagar ska fördjupa din kunskap och uppdatera dig med den senaste forskningen och nyheterna inom stress och utmattning. Du kommer få ny konkret kunskap inom olika behandlingsmetoder som du direkt kan applicera i mötet med din patient för att få bättre behandling och resultat.

Kursinnehåll

Programinnehåll 

  • Uppdatera dig med den senaste forskningen och utvecklingen inom stress & utmattningssyndrom!
  • Hur har stress blivit ett svar på samhällsförändringar?
  • Ta del av aktuella och moderna behandlingsplaner för patienter med stress och utmattningssyndrom
  • Utmattningssyndrom och arbetsrelaterad stress – lär dig mer om rehabiliteringsprocessen
  • Öka din förståelse för sambandet mellan sömn och stress

Investering

6980 SEK exkl. moms.

I priset ingår lunch, förfriskningar och dokumentationsmaterial.

Kursledare

Under konferensens Stress och utmattningssyndrom 2018får du bland annat lyssna till;

Aleksander Perski, stresspsykolog och forskare

Aleksander Perski, stresspsykolog, docent vid Karolinska Institutet, forskare vid Stressinstitutet Stockholms universitet, chef för Stressmottagningen i Solna. Aleksander Perski talar om stressbehandling ur ett helhetsperspektiv – hur man skapar balans mellan omgivningens förväntningar och de egna upplevda resurserna samt begränsar stress. Han kommer också att tala om arbetsrelaterad stress, hur den yttrar sig hos patienten i de olika faserna och hur patienten påverkas och förändras genom en rehabiliteringsprocess.

Giorgio Grossi, beteendevetare 

Giorgio Grossi, beteendevetare/leg. psykoterapeut och docent i medicinsk psykologi, forskningsansvarig vid Stiftelsen Stressmottagningen. Giorgio Grossi kommer att fördjupa er inom bedömning och behandling av stress och utmattningssyndrom. Han kommer att gå igenom hur en korrekt bedömning görs samt gå vidare inpå aktuella och moderna behandlingsplaner. Han berättar om vad som ingår i multimodal rehabilitering, hur en tredje vågens KBT-behandling kan se ut samt hur arbetar du med Acceptance and Commitment Therapy.

Lena Mallon, psykiatriker

Ett spännande anförande om sambandet mellan sömn och stress av Lena Mallon, psykiatriker, med. dr, överläkare vid Säters sjukhus, bedriver forskning vid Sömnforskningsenheten, Inst. för neurovetenskap vid Akademiska sjukhuset. Lena Mallon redovisera den senaste forskningen inom ämnet, påvisar värdet av sömn för vårt fysiska och psykiska välbefinnande, samt delge vilka behandlingsmetoder som ger bäst resultat och påverkan.

Marie Åsberg, professor i psykiatri

Marie Åsberg senior professor i psykiatri, Stressrehab, Institutionen för kliniska vetenskaper vid Danderyds sjukhus /Karolinska Institutet. Marie kommer ge en omfattande genomgång av stress- och utmattningssyndrom, bakgrund, diagnos och nytt inom behandling kommer att presenteras. Marie kommer också gå igenom hur du använder och mäter med den senaste skattningsskalan för stress och utmattningssyndrom.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Stress- och utmattningssyndrom, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Kursdeltagare
(5)
God mat och fika. Bra lokaler. Lärt mig nytt och fått bekräftelse på att jag gör rätt- God känsla och är nöjd med dagen.
Kursdeltagare
(5)
Toppen bra med innehåll, pauser, mat, m.m.
Kursdeltagare
(4)
En riktigt bra helhet, TACK!

Kompetensteamet

Kompetensteamet

Kompetensteamet är ett konferens- och utbildningsföretag som sedan starten 2009 har tagit fram och utvecklat konferenser och utbildningar. Genom att alltid utgå från målgruppens behov och efterfrågan skräddarsyr vi programmen, på så sätt vet vi att konferenserna alltid behandlar högaktuella...


Läs mer om Kompetensteamet och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Kompetensteamet

Box 3096
103 61 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Stress- och utmattningssyndrom
Kursrecensioner
(4,3)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 253 recensioner.
Alla recensioner för arrangören