Visar 1-17 av 17 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-17 av 17 träffar

Mer om Medarbetar-/ utvecklingssamtalsutbildning

Utvecklingssamtalet är ett regelbundet återkommande samtal mellan arbetstagare och chef där ni diskuterar arbetstagarens och företagets situation. Syftet med medarbetarsamtal är att medarbetaren ska utvecklas och att organisationen gynnas av det genom samspelet med chef och medarbetare. Medarbetarsamtalet är även viktigt för chefen, då det är en bra möjlighet att påverka den anställde att utvecklas och effektivisera sitt jobb. Och ett forum för att lyfta frågeställningar.

Frågor som kan tas upp är arbetsmiljö, samarbetet inom avdelningen och kompetensutveckling samt relationen till chefen.

Både arbetstagarens och företagets behov ska styra den anställdes framtida utveckling. Det kan även handla om ett motiverande samtal.

Tid och  plats för medarbetarsamtal

Minst en gång per år bör ett företags anställda ha utvecklingssamtal med sina chefer. Tänk på att avsätta ordentligt med tid till samtalet samt att sitta i en miljö där ni är ostörda av telefoner och besök. Ett medarbetarsamtal bör alltid planeras in i förväg och inte göras spontant. För dig som är chef är det viktigt att tänka på att medarbetarsamtalet är viktigt för medarbetaren, och du bör därför prioritera det.

Chefens roll i medarbetarsamtalet

Utvecklingssamtalet ska fungera som ett sätt för den anställde att diksutera intressen och möjligheter. Under samtalet bör ni tala om aktuella arbetsuppgifter, arbetssituation, utvecklingsmöjligheter och kompetensutveckling.

Syftet med medarbetarsamtal är att den anställde ska kunna utveckla sig själv, och att organisationen gynnas av det genom samspelet med chef och medarbetare. Frågor som kan tas upp är arbetsmiljö, samarbetet inom avdelningen och kompetensutveckling samt relationen till chefen.

Medarbetarsamtalet är även viktigt för chefen, då det är en bra möjlighet att påverka den anställde att utvecklas och effektivisera sitt jobb. Och ett forum för att lyfta frågeställningar.

Det är vanligt att medarbetarsamtalet följer en standardiserad mall för hela organisatoinen. Och att man utvecklar en utvecklingsplanf ör medarbetaren.

Bli bättre på medarbetarsamtal

Ett sätt att bli bättre på medarbetarsamtal är att gå en utbildning inom utvecklings- och medarbetarsamtal. Exempel på ämnen som kan tas upp i kurser som handlar om att hantera medarbetarsamtal:

  • Planering inför medarbetarsamtalet
  • Att upprätthålla struktur på samtalet
  • Att motivera medarbetare
  • Framföra jobbig återkoppling
  • Utvärdera prestationen
  • Dokumentation och uppföljning
  • Tydligt förmedla mål
  • Handlingsplan och avstämning
  • Diskutera kompetensutveckling
Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Jämför utbildningar
Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨
Reportage
Kör bara kör - det finns så myck...

Anna Lundberg, HR-specialist och kursledare på kursen ”Agila metoder för HR”, berättar om vilka fördelar ett agilt arbetssätt kan föra med sig till området HR, men även om vilka eventuella utmaningar som kan uppstå. 

Läs mer
Bentgsfors kommun om Framgångsak...

En av de kommuner som blev nyfikna på Framgångsakademin var Bengtsfors kommun. Dennis Wessman jobbar på kommunens avdelning inom arbete och integration för unga, för dem har Framgångsakademin kommit till stor nytta. Kurserna har hjälpt deltagarna förbättra sitt psykiska mående och bidragit till att de blivit mer inkluderade i samhället. I den här intervjun berättar Dennis mer om hur de gått tillväga.

Läs mer
Kumla Kommun om Framgångsakademin
Framgångsakademin

Våren 2020 grundades Framgångsakademin av Alexander Warg-Pärleros. Syftet var att hjälpa människor att nå sin fulla potential och utvecklas med hjälp av flera av Sveriges mest framgångsrika personer genom onlinekurser och träningsverktyg. I en intervju berättar Lise från Kumla Kommun varför de valde Framgångsakademin.

Läs mer
Bra framtidsutsikter för utbilda...

Jenny Gentele, kursledare i utbildningen Diplomerad redovisningsekonom, om goda framtidsutsikter för utbildade redovisningsekonomer och sitt intresse för årsredovisningar.

Läs mer