Visa utbildning.se som: Mobil

Ledarskapsutbildning – med systemisk inriktning

Kommunikologcenter
Kort om utbildningen
10 dagar
24 000 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2019-08-22 09:00 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm

Kursbeskrivning

För människor som leder andra människor 

Syftet med utbildningen är att ge såväl den nye ledaren som den med mer erfarenhet en djupare förståelse för och kunskap om vad som är gemensamma framgångsfaktorer för att lyckas med uppdraget att vara ledare både för sig själv och andra. Att vara en ledare som tillsammans med sitt team lyckas med att både må och nå toppen.

Med en systemisk förståelse tränar vi på att kunna möta varje individ och situation flexibelt och precist.

Vår pedagogik

För att ge förutsättning till ett effektivt lärande så varierar vi våra pedagogiska aktivitetsramar under utbildningen. Några exempel på aktiviteter är föreläsningar, demonstrationer, analys/filtrering, träning med handledning, erfarenhetsutbyte och reflektion.

Kursinnehåll

Ämnen:

  • Att leda med intention, ramar och beteende som utgångspunkt
  • Kommunikation är allt – Kommunikationens ABC
  • Att ge och ta emot sorterad feedback
  • Effektiva möten som fyller sitt syfte
  • Struktur som ökar effektivitet och minskar stress
  • Konflikthantering, meningsfulla medarbetarsamtal och dagligt ledarskap

Mer om innehållet:

Att leda med intention, ramar och beteende som utgångspunkt

Alla delar i livet hör samman och allt påverkar oss. Innehållet i utbildningen bidrar till en ökad förståelse för att alla människor och varje situation är unik. Detta behöver vi ha uppmärksamhet på när vi leder andra människor. Det handlar bland annat om att bli tydlig med:

Vad är intentionen med det vi gör?

Vilka miljöer, arbetssätt och sammanhang bidrar till goda tillstånd.

Vilka föreställningar om mig själv, andra, livet och ledarskap hjälper och vilka hindrar mig och andra att utvecklas?

Agerar jag i samstämmighet med den riktning jag vill leda mig och andra?

Vad behövs för att få alla delar i ett system att fungera tillsammans?

Kommunikation är allt – Kommunikationens ABC

Syftet är att inspirera, väcka insikter och öka förståelsen för vad kommunikation är och hur din kommunikation påverkar dig själv och andra. Den största resursen i alla organisationer är människorna som jobbar där. Genom god kompetens inom kommunikation så frigörs den resursen.

Det blir enklare att uppnå önskade mål och tillstånd genom ökad medvetenhet och kunskap om kommunikation. Många missförstånd och konflikter kan undvikas.

Att ge och ta emot sorterad feedback

Feedback ska kunna bidra till värdefull utveckling och bekräftelse.

Vi tränar på att utgå ifrån intentionen med det som utfördes och riktar sedan feedbacken till om intentionen uppnåddes eller inte. Vad som bidrog eller förslag till justering. Vi tydliggör vad vi faktiskt har sett och hört av den som vi ska ge feedback till, istället för att ta utgångspunkt i tolkningar, i en specifik metod eller modell. När feedback är en fungerande och uppskattad aktivitet så är vår erfarenhet att det sker positiv utveckling både i individen och i organisationen.

Effektiva möten som fyller sitt syfte

Du får verktyg till att planera, genomföra och följa upp effektiva möten.

Några frågeställningar som vi tar med oss i träningen är syfte med mötet, tydlig ramsättning, rätt personer på plats, att hålla sig till mötesagenda, ansvarsfördelning och uppföljning.

Struktur som ökar effektivitet och minskar stress

Minska stress, öka effektivitet och må bättre genom att skapa en struktur som hjälper dig och andra att göra rätt saker, vid rätt tillfälle och med ett medvetet fokus.

Många av oss har en fullproppad agenda, en lång att-göra-lista, en mailbox som aldrig är tom, en telefon som går varm. Och i tillägg till det så har vi ett privatliv som vi också vill hinna med och må bra i.

Genom några enkla justeringar i ditt arbetssätt kan stora positiva förändringar ske. Både för dig och dem i din närhet.

Konflikthantering, meningsfulla medarbetarsamtal och dagligt ledarskap

När vi lagt grunden inom alla områden som är beskrivna ovanför, så kommer du enklare kunna hantera alla tänkbara situationer som ledare. Vi kommer bland annat att träna på konflikthantering, medarbetarsamtal och dagligt ledarskap med utgångspunkt i en systemisk förståelse. Att ställa rätt frågor och agera i linje med det vi önskar uppnå för att både må och prestera på topp!

Video

Upplägg

Utbildningen består av 10 utbildningstillfällen. Mellan varje tillfälle ingår det uppgifter att genomföra på sin arbetsplats, i sitt team och i sitt liv.

Utbildningsdatum

- 22-23 augusti

- 19-20 september

- 17-18 oktober

- 14-15 november

- 5-6 december

Utbildare

Huvudansvarig utbildare

Suss Björklund är grundare till Kommunikologcenter Sjöstaden, kommunikolog, hälsopedagog och 4-barnsmamma.

Hon arbetar främst som utbildare, förändringsledare och coach. Hon är även utvecklare av träningskonceptet SlowMotion training.​​

Suss har tidigare arbetat i över 20 år i olika ledningsfunktioner inom tränings- och hälsobranschen, där hon bland annat var med och utvecklade nordens största träningskedja.

Hon har alltid en tydlig drivkraft att bidra till att hjälpa fler att må bättre.

Gästutbildare: Lasse Evertsson, coach & kommunikolog,

Lasse har många års erfarenhet av att coacha såväl elitidrottare, som företag och organisationer, där målet är att höja prestationen och ”njutationen”. Är det möjligt? Vilka nycklar kan hjälpa dig i din resa med att utveckla både den du är och vad du gör?

Lasse Evertsson

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Ledarskapsutbildning – med systemisk inriktning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Kristine
(4)
Inspirerande och lite annorlunda utbildningsdagar i härlig miljö. Rutinerade och erfarna kursledare som verkligen gjorde det "lilla extra" i allt. Känner mig rustad med nya insikter och verktyg som utvecklar mig som ledare. Tack!
Mirjam Holten
(5)
Fantastiska kursledare som på ett inspirerande och motiverande sätt har fått mig att utvecklas både i min ledarroll men också privat. Övningar som har utvecklat min medvetenhet kring kommunikation, samt hur jag kan använda detta i praktiken.
Lina Herbert
(5)
Mycket givande utbildning i en lugn härlig miljö. Utbildningen ger nya reflektioner på både privat och yrkeslivet. Önskar att alla fick gå denna utbildningen eftersom den öppnar ögonen på så många sätt.

Kommunikologcenter

Kommunikologcenter

Vi erbjuder en miljö och ett sammanhang där du kan trivas, vilja vara en del av och där det finns möjlighet till utveckling för att må och fungera bra. Kommunikologi är ett kunskapsområde inom förändrings- och utvecklingsprocesser. ...


Läs mer om Kommunikologcenter och visa alla utbildningar.
Recensioner
Ledarskapsutbildning – med systemisk inriktning
Kursrecensioner
(4,8)
Baseras på 5 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 29 recensioner.
Alla recensioner för arrangören