Visar 1-25 av 59 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-25 av 59 träffar
1
2
3

Mer om Diplomerade & certifierade projektledarkurser

När det gäller certifiering och diplomering inom projektledning finns det vissa begrepp man bör ha koll på. Här på utbildning.se har vi utbildningar inom exempelvis PMP, IPMA, Lean, Sig Sigma och Prince 2. Vi börjar dock med att gå igenom varför en certifiering inom projektledning är användbar.

Varför bli certifierad projektledare?

I en alltmer projektorienterad värld försäkrar en professionell certifiering att projektledaren är redo att möta kraven i projekt över hela världen. Skickliga projektledare är i efterfrågan var man än är och en globalt erkänd projektledarcertifiering visararbetsgivare att du har kunskap, erfarenhet och utbildning för att effektivt bidra till projektgruppens framgång.

Några anledningar till varför en certifiering kan gynna dig och din karriär:

  • Certifieringar erkänner dina kunskaper inom projektledning - dina färdigheter och förmågor. Det fungerar som ett opartisk stöd för din projektexpertis och yrkeserfarenhet på en global nivå .
  • En certifiering återspeglar prestation. De certifieringar du hittar på utbildning.se kommer att visa att du har kompetens inom området eftersom du uppfyller de standardkrav som fastställts av globala aktörer inom projektledning.
  • Många märker av löneökningar och nya karriärsmöjligheter tack vare deras certifiering.
  • Certifierade projektledare får ökat erkännande från arbetsgivare när det gäller att ta fortsatta steg i inom professionell utveckling .
  • Certifiering kan ge dig en konkurrensfördel på arbetsmarknaden eftersom det kan differentiera dig från konkurrenter på din arbetsmarknad.

Olika typer av certifiering inom projektledning

PMP (Project Management Professional) - Är den viktigaste och mest välkända inom industrin när det gäller certifiering av projektledare. Den är globalt erkänd och ett bevis på att du har erfarenhet, utbildning och kompetens för att leda och styra projekt.

IPMA- IPMA: s fokus ligger på utveckling och marknadsföring av yrket som projektledare. Den ger normer och fastställer riktlinjer för arbetet genom IPMA Competence Baseline (ICB ®).

PRINCE2- Är en akronym för "PRojects IN Controlled Environments"  är en processbaserad metod för effektiv projektledning. Är allmänt vedertaget och används inom den privata sektorn, både i Sverigeoch internationellt. Fokuserar på:

  • Definiering organisationsstrukturen för projektledningen
  • Produktbaserad planeringsstrategi
  • Uppdelning av projektet i hanterbara och kontrollerbara steg
  • Flexibilitet som kan appliceras på en nivå som är lämplig för projektet.

Vill du läsa mer och jämföra mellan olika projektledarcertifieringar? I vår Projektledarguide har vi samlat ihop information om de vanligaste certifieringarna inom projektledning. Läs mer och hitta just den certifieringen som passar dig.

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Relaterade kategorier
pmi  
Jämför utbildningar
Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨
Reportage
Att arbeta som registrator kan v...

Vi på SIPU har fått förmånen att intervjua Sophia Ulfstedt på Myndigheten för Yrkeshögskolan. Sophia är sedan flera år en återkommande kund till SIPU. Vi bad om att få intervjua henne i syfte att berätta om yrket registrator.

Läs mer
Skräddarsydd satsning på kommune...
SIPU

Norrköpings kommun valde att satsa på sina registratorer – och vilken utdelning det gav. Kompetensutveckling i sitt esse!

Läs mer
CANEA Partner Group AB
Projektledarutbildning hos CANEA

CANEA har erfarenhet av att utbilda projektledare inom många branscher. Anna Nyberg, Key Account Manager på Protexion Sverige AB och Anders Ahlström, it-konsult har gått kursen Projektledarcertifiering - PMPCANEA Partner Group AB.

Läs mer om vad de tycker om upplägget och nyttan.

Läs mer
Vad säger kursdeltagarna?
Advantum Kompetens

Advantum Kompetens har under årens lopp arbetat i snart sagt alla branscher och företag samt inom kommuner, landsting och statliga verk. Kursdeltagarna ger i snitt utbildningen 4,6 i helhetsomdöme på en 5-gradig skala! Vad säger då kursdeltagarna?

Läs mer