Krandagarna

Kiwa Sweden Academy, i Göteborg
Längd
2 dagar
Nästa kurstillfälle
Kontakta oss för mer information se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Utbildaren är ackrediterad enligt ID06
Utbildaren är ackrediterad enligt ID06
Längd
2 dagar
Nästa kurstillfälle
Kontakta oss för mer information se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Utbildaren är ackrediterad enligt ID06
Utbildaren är ackrediterad enligt ID06
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

krandagarna

Välkommen till Krandagarna 2023

I år ses vi på Arken Hotel & Art Garden Spa. Under två dagar får du återigen möjlighet att träffa branschkollegor, ta del av nyheter, intressanta föredrag, utställning och utbildning.

Datum:8-9 november 2023
Plats:Arken Hotel & Art Garden Spa, Göteborg

I anmälan ingår: Föredrag, intressant utställning med leverantörsföretag till kran- och lyftindustrin, fikor, luncher och middag samt möjlighet till miniutbildningar på tisdag eftermiddag.

Årets Krandagar kommer att ha fokus på säkerhet och ny teknik. Vi erbjuder dig ett program fullt av nyheter, branschinformation och chans till erfarenhetsutbyte. Dessutom spetsar vi i vanlig ordning till det med frågestunder, överraskningar och trevliga inspel så som middag med underhållning. 

Exempel på ämnen och föredragshållare att se fram emot:✔️ Sneddrag med traverser kan vara både farligt och kostsamt -Stefan Dahlman, Gigasense

I vissa fall är sneddrag med traversen strikt förbjudet och i andra fall måste sneddrag med traversen tillåtas på ett kontrollerat sätt, utan att människor utsätts för risker eller att skada på traversen uppkommer. Stefan kommer presentera hur ett säkerhetssystem kan förhindra eller kontrollera sneddrag med traverser.

✔️Innovativ kran för vindkraftsindustrin-Mikael Roos & Sebastian Lövgren, Skyrex
Vindkraftbranschen strävar efter högre och större vindkraftverk för att möta det ökade behovet av grön energi. Dagens kraftverk ligger på gränsen till vad som är möjligt att installera med konventionella mobilkranar och utvecklingen av framtida kraftverk begränsas till stor del av tillgängliga lyftlösningar. Skyrexkommer att visa ett alternativt installationssystem för vindkraftverk och belysa dess fördelar, men även utmaningar som de ställts inför.

✔️ Intelligent inspection by Kiwa- Milan Poznic, Kiwa

✔️Vad ska man tänka på vid specialmontage av kran?-Sebastian Rydén,Rydéns Kranmontage och Bygg AB. Kalkylering & riskbedömning.

✔️ Nya föreskrifter-Rasmus Aronsson, Arbetsmiljöverket

✔️ Kvalitativ och kostnadseffektiv träning med hjälp av simulatorer- Oskar Wernersson, Oryx Simulations.
Omfattande utbildningär avgörande för att säkerställa säkerhet, precision och effektivitet i drifteninom området för tunga maskinoperationer.Denna föreläsning utforskar den transformationspotential som användningen av simuleringar har när det gäller utbildning av tunga maskin- och kranförare, med fokus på hur simuleringar på ett säkert sätt avsevärt kan förbättra utbildningskvaliteten samtidigt som kostnadseffektiviteten ökar.

✔️Intelligenta inbyggda SW funktioner i AC-drifter/drivsystem för kranutrusning-Mikael Holmberg, ABB Drives
Olika SW funktioner i drivsystem kan användas i olikakranrörelserför smidigare användning, ökadeffektivitet och för säkrare användning.Mikael har närmare 30års erfarenhet i ABB Drives med drivsystem av olika generationer ochharjobbat mycketmedatt utveckla erbjudandet förkranindustrin.

✔️Identifiera och hantera säkerhetshot- Klas Friberg
Med 30 år som chef inom polisverksamhet där han haft förmånen att leda specialverksamheter, stora organisationer och myndigheter kommer Klas Friberg att ge oss en inblick i världsläget ur ett säkerhetsperspektiv. Vad innebär det att terrorhotsnivån i Sverige har höjts till 4 på den femgradiga skalan? Vad bör man tänka på som verksamhetsledare? Klas arbetar idag som strategisk rådgivare men är för många känd som f.d chef för Säpo där han ledde arbetet med att skydda den nationella säkerheten. Han guidar oss kring vikten av att analysera och identifiera sårbarheter i den egna verksamheten med syftet att reducera och eliminera potentiella säkerhetshot. 

✔️ Patrik Benrick, Göteborgs Hamn

(Med reservation för ändringar)

Boka in dagen före!
Vi smygstartar Krandagarna med miniutbildning på eftermiddagen – håll dig uppdaterad genom vår hemsida. På kvällen är serveras det buffé för tidigt ankomna till självkostnadspris. 

Skynda er att boka innan platserna är slut och kom ihåg att vi har fri avbokning fram till 2 veckor innan utsatt datum.

Utställare?
Företag som vill ställa ut under Krandagarna kan boka plats

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Kontakta oss för mer information

  • Öppen utbildning
  • Göteborg

Varför välja Kiwa Sweden Academy?

Distansutbildningar

Bli diplomerad/certifierad

Kursledare med branschexpertis

Målgrupp

Seminariet vänder sig till dig som är användare av kranar och lyftanordningar.

Video

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Krandagarna, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 2 recensioner
Skriv en recension
4/5
Christer
10 nov 2014
4/5
Roffe
03 dec 2012

Som vanligt bra upplägg,bra utbyte med andra deltagare.

Kiwa Sweden Academy
Neongatan 4B
431 53 GöteborgKiwa Sweden har mer än 30 års erfarenhet och djup kunskap från arbete inom industrin i norra Europa. Vi har också lång erfarenhet av utbildning och kan därför hjälpa dig att nå dina mål. Vår utbildning baseras på Kiwa Swedens...

Läs mer om Kiwa Sweden Academy och visa alla utbildningar.

Highlights