Visa utbildning.se som: Mobil

Hissar - Regler och krav

Kiwa Inspecta
Kort om utbildningen
1 dag
5 900 SEK exkl. moms
Öppen utbildning
   
Solna, Stockholm

Kursbeskrivning

hiss

Hissar - Regler och krav

Är du ny i hissbranschen eller har du fått ändrade arbetsuppgifter? Kommer du i kontakt med de regelverk och standarder som gäller för tillverkning eller ombyggnationer av hissar?

Det har hänt en hel del med regelverket kring hissar de senaste åren, speciellt med de krav som Boverkets har  vid ombyggnation av gamla hissar. Boverkets krav har vållat en del problem när det gäller hissar i äldre fastigheter som inte är byggda efter idag gällande krav. För att höja säkerheten på gamla hissanläggningar vill man nu ställa retroaktiva krav vid modernisering och ombyggnad. 

Under kursen kommer vi att förklara samspelet mellan regelverket och de europeiska standarder som gäller för persontransporterande hissar. Vi kommer även ta upp hur utgivandet av BFS 2012:11 H14 har markerat att även hissbranschen måste ta hänsyn till personer med funktionshinder för att kunna underlätta deras vardag.

Målgrupp

Kursen vänder sig till hisskonstruktörer, hisskonsulter samt hissinstallatörer som är nya i branschen eller som vill ha en repetition av de grunder som styr vår verksamhet.

Kursinnehåll

Under kursen kommer vi gå igenom följande moment:

  • Kraven i Hissdirektivet
  • Harmoniserade standarder
  • Boverkets författningssamling BFS 2012:11 H14
  • Swetic-dokument

Investering

Pris 5 900 SEK exkl. moms. 

I priset ingår dokumentation, lunch och kaffe.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Hissar - Regler och krav, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Kiwa Inspecta

Kiwa InspectaKiwa Inspecta har mer än 30 års erfarenhet och djup kunskap från arbete inom industrin i norra Europa. Vi har också lång erfarenhet av utbildning och kan därför hjälpa dig att nå dina mål. Vår utbildning baseras på Kiwa Inspectas...


Läs mer om Kiwa Inspecta och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Kiwa Inspecta

Neongatan 4B
431 53 Göteborg

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Hissar - Regler och krav!

Arrangörsrecensioner
(4,3)
Baseras på 3 recensioner.
Alla recensioner för arrangören