Inga recensioner än

Spaterapeututbildning

Kerstin Florian, i Stockholm
Längd
10 dagar
Pris
16 000 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
18 september, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Längd
10 dagar
Pris
16 000 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
18 september, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Kursen är bokningsbar via arrangörens hemsida 🤗

Kursbeskrivning

Spaterapeututbildning

Spaterapeututbildning enligt Kerstin Florians koncept

Komplettera din terapeututbildning - bli diplomerad spaterapeut!

Vi var först med att starta spaterapeututbildning och har lång erfarenhet när det gäller att utbilda spaterapeuter. Det är en etablerad utbildning där vi lär ut spabehandlingar enligt Kerstin Florians koncept. Vi arbetar efter en anrik, europeisk kurtradition som omarbetats för att passa dagens moderna spaanläggningar och salonger.

Kerstin Florian är idag erkänd som en av de ledande märkena inom spaindustrin. Vi har fått utmärkelse i USA för våra naturliga produkter och behandlingar samt för att vara visionärer som lagt grundstenarna för hur spa utvecklats. Spakonceptet finns idag på flera av världens främsta spaanläggningar och lyxiga femstjärniga hotell. Konceptet är i ständig utveckling för att ligga i framkant.

Du går alla dagar för att få yrkesutbildningen och Kerstin Florian-diplomering. 

Upplägg

100 h på 10 dagar uppdelat på två block samt egenträning

DATUM:
VT17-21 april (del 1) + 15-19 maj (del 2)
HT 18-22 sep (del 1) + 23-27 okt (del 2)

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

18 september, 2023

  • Öppen utbildning
  • Stockholm

Målgrupp

KURSEN ÄR FÖR

Öppen utbildning för diplomerad hudterapeut eller certifierad massör som läst minst 100 timmar anatomi och fysiologi. Skolan måste vara godkänd av SHR, Kroppsterapeuternas yrkesförbund (Kry) eller motsvarande. Max antal 12 personer.

Schema på utbildning bifogas med anmälningsbekräftelsen. Egen praktisk träning görs mellan de två kursblocken och möjlighet till behandlingslokal finns och diskuteras med kursledaren på plats.

Kursinnehåll

DAG 1
En vindlande genomgång av spahistoriens viktigaste milstolpar genom Europa. Första kursdagen går vi igenom det viktiga steget, som många behandlingar startar med - skrubb. Vi lär ut olika skrubbtekniker och vilka produkter som används.

DAG 2
Dermatologi, fördjupning av kroppens största organ - huden. Vi talar om hudens funktioner och hur vi kan få den i bättre balans med hjälp av ansiktsvård. Vi lär oss ansiktsrengöring, applicering av mask, Kerstin Florians Akupressur och djuprengörande massage samt genomgång av produkterna som används.

DAG 3
Peloterapi, terpiformen där organiska och icke organiska leror används i hälsobringande syften. Vi går igenom effekter och de vanligaste lerorna som används inom spa. Du får lära dig den fantastiska Moor Mud inpackningen med det ”svarta guldet” - den organiska leran Moor Mud.

DAG 4
Läran om Hydroterapi och Balneoterapi - terapeutiskt användande av vatten med hjälp av dess fysiska egenskaper som innehåll av mineraler och temperatur. Hur vatten påverkar kroppen och hur det kan användas på olika sätt inom spa.

DAG 5
Allt runt omkring oss är energi, inklusive oss själva. Vi berättar om universalkraften Qi och lär ut en energibalanserande ritual och hur den används i behandlingar. Hur hjälper vi gästen att fortsätta ta hand om sin hud hemma? Under eftermiddagen går vi igenom grundläggande moment av försäljning och hur du ger rekommendationer. Allt för att du ska känna dig bekväm med försäljning i spamiljö.

DAG 6
En dag i havets tecken. Thalassotherapi - terapeutiskt användande av havsvatten och alger. Vi går igenom de vanligaste algerna som används inom spa och du får lära dig den närande Spirulinainpackningen.

DAG 7
Att rena kroppen genom utrensning och detox har använts i tusentals år inom olika kulturer och religioner, så det är ingen ny företeelse även om metoderna skiftar. Under dagen går vi igenom detox och tillhörande behandling som även inkluderar Body Firming Detox för spänst och lipolys.

DAG 8
Aromaterapi - Konsten och vetenskapen om hur man använder eteriska oljor utvunna ur växter (blommor, träd, örter och plantor) för att lugna, balansera och föryngra kroppen, sinnet och själen. Dagens behandling är en av Kerstin Florians Signaturbehandlingar Ginger Renewal.

DAG 9
Nordisk hydroterapi med bastu och kalla bad. Dagen innehåller genomgång av basturitualer och läran om kalla bad. Basturitualen är en gruppaktivitet eller badritual som utförs av en värd/värdinna, s.k. Gusvärd, som är med inne i bastun under själva ritualen. Vi kommer lära ut handdukstekniken och arbeta med inslag av värme, kyla, doft, smak, musik och tid för kontemplation.

DAG 10
Kursavslut med diplomering.

Investering

16 000 kr (exkl. moms) inkl. övningspaket (behandlingsmaterial och utvalda produkter), till ett värde av 1235 kr. Kompendium och kursmaterial ingår. Diplom erhålles efter godkänt praktiskt och teoretiskt prov.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Spaterapeututbildning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!
Kerstin Florian
Artillerigatan 42, 2 tr
114 45

Komplettera din terapeututbildning - bli diplomerad spaterapeut!

Vi var först med att starta spaterapeututbildning och har lång erfarenhet när det gäller att utbilda spaterapeuter. Det är en etablerad utbildning där vi lär ut spabehandlingar enligt Kerstin Florians koncept. Vi arbetar efter en anrik, europeisk kurtradition som omarbetats för...

Läs mer om Kerstin Florian och visa alla utbildningar.

Highlights