Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Orienteringskurs i kognitiv beteendeterapi

KBT Svealand
Kort om utbildningen
5 dagar
8 600 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2020-10-12 09:00 - Örebro
Sista ansökan: 2020-09-07
Öppen utbildning
   
Örebro

Kursbeskrivning

Utbildning i kognitiv beteendeterapi

KBT utbildningUnder orienteringskursen presenteras olika terapeutiska modeller och tekniker för områden som depression, ångesttillstånd, personlighetsstörningar och psykoser. De teorier och tekniker vi går igenom grundar sig på en kognitiv beteendeterapeutisk referensram.

Syftet med kursen i KBT är att vara det första obligatoriska steget i kognitiv beteendeterapi-utbildning, samt att de kunskaper du får genom kursen direkt ska kunna praktiseras på din arbetsplats.

Efter ha avklarat kursen Orienteringskurs i kognitiv beteendeterapi erhåller du ett diplom som intygar att du gått det första obligatoriska steget i KBT-utbildning. Intyget ger behörighet att söka grundutbildningen (steg 1).

Kursen sträcker sig över fem dagar måndag-fredag.

föreläsning kbt

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om utbildningen påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som redan idag arbetar inom fältet eller till dig som vill fördjupa kunskaperna om kognitiv beteendeterapi, för egen personlig utveckling eller intresse.

Kursinnehåll

Kursen varvar föreläsningsmoment med diskussioner, videodemonstrationer, grupparbete och övningar.

Det sker en genomgång av grundbegrepp som bland annat säkerhetsbeteenden, automatiska tankar, tankeförvrängningar, livsregler med mera och den kognitiva beteendeterapins tillämpbarhet vid olika typer av störningar, exempelvis;

  • Ångestsyndrom
  • Social ångest
  • Traumabehandling (PTSD)
  • Förstämningssyndrom
  • Tvångssyndrom
  • Personlighetsstörning
  • Dubbeldiagnos
  • Psykotisk störning

Investering

8600 exkl. moms. (10 750 kr inkl. moms)

Mat & logi

Förmiddags- och eftermiddagsfika samt lunch ingår i priset. För den som vill övernatta under veckan finns Scandic mitt över gatan där man som kursdeltagare hos KBT Svealand får rabatt.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Orienteringskurs i kognitiv beteendeterapi, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,8

Baseras på 6 recensioner.

Kristina
(5)
Väldigt lärorik kurs. Rekommenderas!
Ingrid G
(5)
Bra med olika "typer" av föreläsare. Bra med stigande nivå på vad gruppuppgifterna krävde. Trots mycket korvstoppning fick man en nyfikenhet på vad Steg 1 kan innebära. Insåg att denna vecka troligen var att skumma av ytan. Ändå fick man med sig redskap att använda första dagen tillbaka på jobbet. Så - TACK!
Love B
(5)
Fantastisk vecka med kompetenta lärare och verklighetsförankring i exempel som utvecklande gruppövningar. Hårt tempo med kreativa förslag och mycket bra verktyg att ta med sig till min verksamhet och arbete.

KBT Svealand

KBT svealand

KBT Svealand är ett utbildningsinstitut och terapicenter som erbjuder utbildning och behandling inom kognitiv beteendeterapi och kognitivt förhållningssätt. KBT Svealand Utbildningsinstitut erbjuder orienteringskurser, grundutbildning i kognitiv beteendeterapi (steg 1), Beroendeterapeut med KBT-inriktning, uppdragsutbildningar och handledning i kognitiv beteendeterapi och kognitivt...


Läs mer om KBT Svealand och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

KBT Svealand

Skäpplandsgatan 1 c
70346 Örebro

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(4,8)
Baseras på 6 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 17 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar