Visa utbildning.se som: Mobil

Har covid-19 påverkat dina planer på att läsa en utbildning? Svara på vår korta undersökning och hjälp oss att hjälpa dig!

Orienteringsutbildning i KBT

KBT teamet
Kort om utbildningen
Egen takt
1 500 SEK exkl. moms
   
Distans
Svenska

Kursbeskrivning

Orienteringsutbildning i KBT

Denna utbildningen ger dig en orientering i KBT och dessa grunder. Den  startar när du vill och du arbetar helt i din egen takt.
Den riktar sig till dig som är nyfiken på kognitiv beteendeterapi och vill lära dig vad det innebär och hur det fungerar. Du får en insyn i och förståelse för de tekniker som används för att påverka och förändra beteenden och psykologiska problem. I dagens samhälle där större krav ställs på att kunna kommunicera och förstå mänskligt beteende blir kunskaperna utbildningen ger dig användbara i ditt dagliga arbete.

Utbildningens målsättning
Deltagaren ska efter slutförd utbildning ha fått en inblick i inlärningspsykologi, kognitiv teori, samtalsmetodik och en kunskap om olika emotionella problem och tillstånd, ur ett KBT-perspektiv. Kunskaper som är användbara i både privatliv och arbetsliv. 


Kognitiv beteendeterapi
Kognitiv beteendeterapi (KBT) är strukturerad, mål- och problemorienterad, aktiv och pedagogiskt. Man utgår från evidens dvs forskningsstudier och inte en enstaka teori. Man utgår ifrån en analys av det problem som personen framställer i  exempelvis en livssituationen eller av ett psykologiskt problem.
Behandlingsmetoderna innehåller såväl beteendeinriktade som kognitiva inslag.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp


Behörighetskrav
Utbildningen har inga behörighetskrav.

Kursinnehåll

Introduktion
Presentation av vad är kognitiv beteendeterapi (KBT) och dess historik 

KBT-relaterade teorier
Här lär du dig om kognitiv teori och inlärningspsykologisk teori, för att kunna förstå och genomföra enkla analyser och du lär dig hur du formulerar / kartlägger ett problem.

Problemområden och metoder som ingår
Ångestproblematik, Samtalsmetodik, Mindfulness, ACT.

Upplägg

Utbildningen löper kontinuerligt i din egen takt och är en ren onlineutbildning. Detta innebär att all inlärning sker via vår utbildningsportal och kräver att deltagaren har tillgång till en dator eller surfplatta med bra internetuppkoppling. I portalen har deltagaren möjlighet att ställa frågor till utbildare och kommunicera med andra som går utbildningen samtidigt via de verktyg som finns i portalen. Deltagaren erhåller ett utbildningsintyg när de genomfört utbildningens samtliga moment.

Investering

Pris*: 1.500 kr ex. moms, (1.875 kr inkl. moms)

I kostnaden ingår utbildning via KBT Teamets utbildningsportal i form av textföreläsningar, textmaterial, och quiz.
Ingen examination. Du får intyg efter genomgången utbildning.
En rekommenderad litteraturlista medföljer för den som önskar läsa mer.

Utbildningen är tillgänglig from 201101
Ansökan mottages 

Kursledare

Utbildningsansvarig

Elizabeth Ekman
Phd, Leg. Psykoterapeut (KBT), handledare

Elizabeth har över 35 års erfarenhet av kliniskt arbete inom KBT. Hon är sedan 1992 föreläsare, utbildningsansvarig och handledare för grundläggande psykoterapiutbildningar (steg1) och flera andra utbildningar. Elizabeth har utbildat läkare, psykologer, sjuksköterskor, kuratorer, socialsekreterare och personal inom psykiatriska öppenvården, kriminalvården, neuropsykiatriska team samt SISU/elitidrotten och dess idrottspsykologiska rådgivare. Utöver detta har hon haft flera internationella uppdrag inom KBT för ASD och ADHD och disputerat inom området där hon publicerat flera artiklar.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Orienteringsutbildning i KBT, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

KBT teamet

KBT teamet

KBT Teamet startades 2005 och är ett företag med mångårig erfarenhet av KBT-utbildning, både i klassrum och på nätet. Vår utbildningsledning har en gedigen akademisk kompetens och 40 års erfarenhet av att bedriva KBT-utbildning, handledning och kliniskt arbete inom många...


Läs mer om KBT teamet och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

KBT teamet

Olaus Petrigatan 6
115 34 Stockholm

 Visa telefonnummer

Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Orienteringsutbildning i KBT från KBT teamet, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Orienteringsutbildning i KBT!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 14 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar