Visa utbildning.se som: Mobil

Hann du inte se alla inspirerande föreläsningar på Upskill & Reskill? Inga problem! Allt finns tillgängligt t o m 26 januari kl 23.59. Tipsa gärna fler som inte hunnit kolla. Gå direkt till eventet! ⭐

1-årig utbildning i KBT, Intensivläsning 2 terminer på 1 termin

KBT teamet
Kort om utbildningen
1 Termin
17 400 SEK exkl. moms
   
Distans

Kursbeskrivning

1-årig KBT-utbildning

(Denna erbjuds nu även i intensiv form, 2 teminer läses på 1termin. I övrigt ingen skillnad, Se kbtt.se för startdatum etc. Fn behöver du kontakta utbildningsansvarig om du önskar denna version)

Den 1-åriga utbildningen i kognitiv beteendeterapi är vår populäraste utbildning och en utbildning vi haft sedan 2005, då vi var en av de två som startade denna utbildning. Utbildningen ger en bred KBT-kunskap med teoretiska utgångspunkter, analys, kliniska tillämpningsområden, psykoterapeutiska arbetsmetoder. Den är för dig som vill ha kvalitet utan att behöva satsa all din tid för att få en bra utbildning. Efter slutförd utbildning har du tillförskaffat dig kunskaper som är användbara i ditt privatliv men främst i ditt arbetsliv inom flertal arbetsområden. Den ger inte enbart bra akademisk kompetens utan även den bästa kliniska kompetensen där du lär dig hantverket.

  • Du stärker din CV och blir mer attraktiv på arbetsmarknaden med de kunskaper du lär dig i denna kompetenshöjande utbildning.
  • Med den kognitiva beteendeterapins verktyg kan du bättre bemöta andra och leda problemlösning människor emellan.
  • Du lär dig att förstå varför vi beter oss som vi gör och kan därför skapa positiv förändring i din omgivning och i ditt yrke.

Utbildningens målsättning
Utbildningen ger en bred KBT-kunskap med teoretiska utgångspunkter, analys, kliniska tillämpningsområden, psykoterapeutiska arbetsmetoder och empirisk forskning. Efter slutförd utbildning har deltagaren tillförskaffat sig kunskaper som är användbara i privatliv men främst inom arbetslivet. 

Kognitiv beteendeterapi
Kognitiv beteendeterapi (KBT) beskrivs som en strukturerad, mål- och problemorienterad, aktiv och pedagogiskt upplagd. Betoning på empiriskt grundade teorier och behandlingsformer. Man utgår ifrån analysen av individens funktion i sitt sammanhang såväl vid problem i livssituationen som vid olika typer av psykopatologi. Behandlingsmetoderna innehåller såväl beteendeinriktade som kognitiva inslag och tar ständigt till sig ny empiriskt grundad kunskap.

Vad gör att du skall välja vår utbildning:

Du behöver ställa dig fråga: Vill jag arbeta för att få en möjlighet att kunna förstå en klients kliniska bild och förstå hur jag kan påverka detta eller vill jag enbart klara mig och få ett intyg. Anledning att jag säger detta är att det finns idag allt för många som har större fokus på att få dig som deltagare än att få dig gå igenom med en hög kompetens. Med andra ord det finns mer eller mindre seriösa utbildare. De som är seriösa har i stort sett samma upplägg i denna utbildning sedan många år tillbaka. 

Utbildningsansvarig i KBT Teamet, som ansvarar för kvalitén på innehåll och pedagogik, har en lång erfarenhet av genomföra KBT utbildningar, en lång och bred klinisk erfarenhet av klient arbete samt har förläst det mesta inom KBT i över 30 år, på olika nivåer nationellt likväl som internationellt. Detta präglar innehåll och genomförandet av kunskapen.

Det finns ingen översyn avseende privata utbildningar och därför kan man i denna "djungel" enbart utgå från kunskapsnivån kliniskt och akademiskt från Utbildningsansvarig som är den som ansvarar för dessa delar.

Den kliniska erfarenheten hjälper att ge kunskap utöver vad litteraturen kan ge. Du behöver kunna ställa frågor och få svar på dessa till någon med lång kliniks erfarenhet.

Målgrupp

Utbildningen passar dig som jobbar inom coaching, behandling, utbildning, personalhantering och liknande områden. Du stärker din CV och blir mer attraktiv på arbetsmarknaden med de kunskaper du lär dig i denna kompetenshöjande utbildning. Utbildningen ger dig praktiskt användbara verktyg i ditt arbete med människor.

Upplägg:

Du får vid start en inloggning och du kan sedan påbörja när du vill.
Varje moment med olika avsnitt öppnas upp men ca 5 veckors mellanrum för att sedan ligga uppe under hela utbildningen. Detta innebär att du följer en kursplan för att du skall lära in i rätt ordning men kan läsa när du vill. 

Under varje avsnitt finns quiz för att testa din kunskaper och möjlighet till att ställa frågor. Under terminen ges tillfälle till zoom möte för frågor och för introduktion av grupp

Omfattning i tid:
Här läser du 2 terminer på 1 termin.

För utbildning på 2 termer beräknar man  till mindre än 20 % av en arbetstid, vilket blir lika med 2 föreläsningsdagar per månad samt tid för egna studier. Du kan alltid lägga din egen nivå högre i studierna än avsedda krav då materialet är gediget.

Examination ges digitalt på portalen efter varje moment och som en andra möjlighet i slutet av var termin.

Behörighetskrav
Gymnasiekunskaper i svenska och engelska.

Kursinnehåll

Introduktion
Genomgång av utbildningens innehåll och kompletterande litteratur, presentation av kognitiv beteendeterapi, dess historik och utveckling.

KBT-relaterade teorier
Genomgång av grundläggande teoretiska begrepp, teorier och modeller inom KBT vilket lär deltagaren att förstå och genomföra analyser och behandlingsplanering och även få en förståelse för ett beteendeinriktat behandlingsalternativ.

Problemformulering, problemanalys, konceptualisering, diagnostik och psykopatologi
Utbildningsmomenten innehåller analysmetoder inom KBT, problemanalys och funktionell analys samt psykoterapeutiska teorier och metoder inom KBT.

Problemområden och metoder som ingår
Depression, = negativt tänkande och aktivitet, Ångestproblematik såsom:Panikångest, Social fobi, Tvångssyndrom, Hälsoångest ,PTSD, ger dig kunskaper om katastroftänkande. Övrigt: Smärta, Stress, Sömn, ASD / ADHD, Ätstörningar, Missbruk, Psykos, Samtalsmetodik, Mindfulness, ACT.

Examination och avslut
Varje termin avlutas med en examination via vår utbildningsportal eller digitala inlämningsuppgifter. Vid godkänt resultat av båda dessa examinationer erhålls ett utbildningsintyg

Upplägg

Utbildningen sträcker sig över en terminer men du läser 2 teminers studier intensivt på denna termin. Den är en ren distansutbildning där inlärning sker via vår utbildningsportal som du får tillgång till via din dator eller surfplatta. Den följer en kursplan där varje moment öppnas upp efter ca 2-3 veckors mellanrum efter en utbildningsplan. Du kan alltid återgå till materialet under hela utbildningen. Portalens utbildningsmaterial består av digitala föreläsningar, textinlärning, övningar och quiz. Du har även möjlighet att ställa frågor kring innehållet och chatta med utbildare och andra deltagare genom de verktyg som finns i portalen. 

Litteratur
Utbildningen innehåller ingen obligatorisk litteratur. Vi tillhandahåller dock en litteraturlista med rekommenderade böcker som ett komplement till utbildningsportalens innehåll. Denna litteratur finns att köpa och även låna på många bibliotek. Kostnad för litteraturen ingår inte i utbildningskostnaden.

Investering

 Pris: 17 400kr (ex. moms)

I kostnaden ingår utbildning via KBT-utbildarnas utbildningsportal i form av videoföreläsningar, textmaterial, övningar och quiz. Kurslitteratur är en rekommendation och ingår ej i priset och är ej obligatorisk utan för att vidareutveckla sina kunskaper om man så önskar.

Pris inklusive moms: 21 750 kr

Delbetalning ges via Humanfinans. 

Ansökan finns på hemsidan (kbtt.se) till utbildning och till Human Finans.

På hemsidans första sida längst ned kan du se en kort film som ger en inblick i portalen

Tid /datum för "Öppet Hus" och zoom är inlagt på hemsidan kbtt.se /startsidan för frågor om våra utbildningar.

Kursledare

Utbildningsansvariga

Elizabeth Ekman
Phd., Leg. Psykoterapeut (KBT), handledare

Elizabeth har över 30 års erfarenhet av kliniskt arbete inom KBT. Hon är sedan 1992 föreläsare, utbildningsansvarig och handledare för grundläggande psykoterapiutbildningar (steg1) och flera andra utbildningar. Elizabeth har utbildat läkare, psykologer, sjuksköterskor, kuratorer, socialsekreterare och personal inom psykiatriska öppenvården, kriminalvården, neuropsykiatriska team samt SISU/elitidrotten och dess idrottspsykologiska rådgivare. Utöver detta har hon haft flera internationella uppdrag inom KBT för ASD och ADHD och publicerat flera artiklar i området.

Examen, diplom m.m.

Utbildningsintyg utfärdas efter godkänt genomförande med utbildningen omfattning och innehåll

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om 1-årig utbildning i KBT, Intensivläsning 2 terminer på 1 termin, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

KBT teamet

KBT Teamet

KBT Teamet startades 2005 och är ett företag med mångårig erfarenhet av KBT-utbildning, både i klassrum och på nätet. Vår utbildningsledning har en gedigen akademisk kompetens och 40 års erfarenhet av att bedriva KBT-utbildning, handledning och kliniskt arbete inom många...


Läs mer om KBT teamet och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

KBT teamet

Olaus Petrigatan 6
115 34 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera 1-årig utbildning i KBT, Intensivläsning 2 terminer på 1 termin!

Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 56 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen 1-årig utbildning i KBT, Intensivläsning 2 terminer på 1 termin från KBT teamet, fyll i dina uppgifter: