Visa utbildning.se som: Mobil

Vi gör just nu en uppföljande undersökning gällande hur COVID-19 har påverkat och fortsätter att påverka hur och om du väljer att gå en utbildning. Vi är så tacksamma om du vill svara på våra frågor. Gå till undersökningen.

1-årig utbildning i KBT

KBT teamet
Kort om utbildningen
2 terminer
17 400 SEK exkl. moms
   
Distans

Kursbeskrivning

1-årig KBT-utbildning

Den 1-åriga utbildningen i kognitiv beteendeterapi är vår populäraste utbildning och en utbildning vi haft sedan 2005, då vi var en av de två som startade denna utbildning. Utbildningen ger en bred KBT-kunskap med teoretiska utgångspunkter, analys, kliniska tillämpningsområden, psykoterapeutiska arbetsmetoder. Den är för dig som vill ha kvalitet utan att behöva satsa all din tid för att få en bra utbildning. Efter slutförd utbildning har du tillförskaffat dig kunskaper som är användbara i ditt privatliv men främst i ditt arbetsliv inom flertal arbetsområden.

  • Du stärker din CV och blir mer attraktiv på arbetsmarknaden med de kunskaper du lär dig i denna kompetenshöjande utbildning.
  • Med den kognitiva beteendeterapins verktyg kan du bättre bemöta andra och leda problemlösning människor emellan.
  • Du lär dig att förstå varför vi beter oss som vi gör och kan därför skapa positiv förändring i din omgivning och i ditt yrke.

Utbildningens målsättning
Utbildningen ger en bred KBT-kunskap med teoretiska utgångspunkter, analys, kliniska tillämpningsområden, psykoterapeutiska arbetsmetoder och empirisk forskning. Efter slutförd utbildning har deltagaren tillförskaffat sig kunskaper som är användbara i privatliv men främst inom arbetslivet. 

Kognitiv beteendeterapi
Kognitiv beteendeterapi (KBT) beskrivs som en strukturerad, mål- och problemorienterad, aktiv och pedagogiskt upplagd. Betoning på empiriskt grundade teorier och behandlingsformer. Man utgår ifrån analysen av individens funktion i sitt sammanhang såväl vid problem i livssituationen som vid olika typer av psykopatologi. Behandlingsmetoderna innehåller såväl beteendeinriktade som kognitiva inslag och tar ständigt till sig ny empiriskt grundad kunskap.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Utbildningen passar dig som jobbar inom coaching, behandling, utbildning, personalhantering och liknande områden. Du stärker din CV och blir mer attraktiv på arbetsmarknaden med de kunskaper du lär dig i denna kompetenshöjande utbildning. Utbildningen ger dig praktiskt användbara verktyg i ditt arbete med människor.

Omfattning i tid:
Beräknas till mindre än 20 % av en arbetstid. Man beräknar 2 föreläsningsdagar per månad och egna studier. Du kan alltid lägga din egen nivå högre i studierna än avsedda krav då materialet är gediget.

Behörighetskrav
Gymnasiekunskaper i svenska och engelska.

Kursinnehåll

Introduktion
Genomgång av utbildningens innehåll och kompletterande litteratur, presentation av kognitiv beteendeterapi, dess historik och utveckling.


KBT-relaterade teorier
Genomgång av grundläggande teoretiska begrepp, teorier och modeller inom KBT vilket lär deltagaren att förstå och genomföra analyser och behandlingsplanering och även få en förståelse för ett beteendeinriktat behandlingsalternativ.


Problemformulering, problemanalys, konceptualisering, diagnostik och psykopatologi
Utbildningsmomenten innehåller analysmetoder inom KBT, problemanalys och funktionell analys samt psykoterapeutiska teorier och metoder inom KBT.


Problemområden och metoder som ingår
Depression, = negativt tänkande och aktivitet, Ångestproblematik såsom:Panikångest, Social fobi, Tvångssyndrom, Hälsoångest ,PTSD, ger dig kunskaper om katastroftänkande. Övrigt: Smärta, Stress, Sömn, ASD / ADHD, Ätstörningar, Missbruk, Psykos, Samtalsmetodik, Mindfulness, ACT.


Examination och avslut
Varje termin avlutas med en examination via vår utbildningsportal eller digitala inlämningsuppgifter. Vid godkänt resultat av båda dessa examinationer erhålls ett utbildningsintyg

Upplägg

Utbildningen sträcker sig över två terminer och är en ren distansutbildning där inlärning sker via vår utbildningsportal som du får tillgång till via din dator eller surfplatta. Portalens utbildningsmaterial består av videoföreläsningar, textinlärning, övningar och quiz. Du har även möjlighet att ställa frågor kring innehållet och chatta med utbildare och andra deltagare genom de verktyg som finns i portalen. 


Litteratur
Utbildningen innehåller ingen obligatorisk litteratur. Vi tillhandahåller dock en litteraturlista med rekommenderade böcker som ett komplement till utbildningsportalens innehåll. Denna litteratur finns att köpa och även låna på många bibliotek. Kostnad för litteraturen ingår inte i utbildningskostnaden.

Investering

Pris: 17 400kr (ex. moms)

I kostnaden ingår utbildning via KBT-utbildarnas utbildningsportal i form av videoföreläsningar, textmaterial, övningar och quiz. Kurslitteratur ingår ej.

Pris inklusive moms: 21 750 kr

Delbetalning ges via Humanfinans. 

Ansökan finns på hemsidan.

Kursledare

Utbildningsansvariga

Elizabeth Ekman
Phd., Leg. Psykoterapeut (KBT), handledare

Elizabeth har över 30 års erfarenhet av kliniskt arbete inom KBT. Hon är sedan 1992 föreläsare, utbildningsansvarig och handledare för grundläggande psykoterapiutbildningar (steg1) och flera andra utbildningar. Elizabeth har utbildat läkare, psykologer, sjuksköterskor, kuratorer, socialsekreterare och personal inom psykiatriska öppenvården, kriminalvården, neuropsykiatriska team samt SISU/elitidrotten och dess idrottspsykologiska rådgivare. Utöver detta har hon haft flera internationella uppdrag inom KBT för ASD och ADHD och publicerat flera artiklar i området.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om 1-årig utbildning i KBT, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,6

Baseras på 9 recensioner.

JVE
(5)
En bra utbildning som gett mig mycket ! Tack för feedback och snabb rättning.
MB
(5)
Anna
(1)
Ostrukturerad, otydliga mål, inga datum att förhålla sig till/planera sitt liv utifrån. Om en person inte behöver detta kan jag rekommendera kursen, annars absolut inte.
KBT teamet Kommentar:
Beklagar Anna att detta är din totala upplevelse. Under uppbyggnaden med ny portal förekom en rad olika problem vilket vi räknade med och vi erbjöd därför utbildningar till kraftigt reducerade priser med information om situationen. Vi gav deltagarna under dessa omständigheter extra hjälp i olika former, som var utöver det vanliga. Idag är uppby...
Visa mer

KBT teamet

KBT teamet

KBT Teamet startades 2005 och är ett företag med mångårig erfarenhet av KBT-utbildning, både i klassrum och på nätet. Vår utbildningsledning har en gedigen akademisk kompetens och 40 års erfarenhet av att bedriva KBT-utbildning, handledning och kliniskt arbete inom många...


Läs mer om KBT teamet och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

KBT teamet

Olaus Petrigatan 6
115 34 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(4,6)
Baseras på 9 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 14 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar