Visa utbildning.se som: Mobil

Basutbildning i LSS för assistansanordnare

Kaustik AB
Kort om utbildningen
2 dagar
5 550 SEK exkl. moms
   
Distans
Svenska

Kursbeskrivning

Basutbildning i LSS för assistansanordnare

Vår basutbildningen för assistansanordnare vänder sig särskilt till dig som är verksamhetsledare i assistansverksamhet, administrativ personal samt egna arbetsgivare och naturligtvis andra som är intresserade av att få grunderna i vad man behöver tänka på när man ska bedriva personlig assistans.

Under utbildningen lär du dig grunderna för att bedriva personlig assistans. Utbildningen är utformad efter IfAs (Intressegruppen för assistansberättigade) Vägledningsbok och denna ingår även som kursmaterial.

Vi går bland annat igenom lagstiftningen (LSS) och dess intentioner, vilka lagkrav och regelverk du måste förhålla dig till och hur du praktiskt kan utföra ditt arbete för att möta dessa krav och regler.

Denna tvådagars-utbildning för anordnare/ administratörer inom assistans arrangeras i samarbete med Intressegruppen för Assistansberättigade (IfA). IfA har arbetat med att säkra och kvalitetshöja personlig assistansen genom bland annat politiskt påverkansarbete, information och utbildning kring personlig assistans sedan 1994.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Inga förkunskaper krävs. Utbildningen vänder sig till dig som är verksamhetsledare i assistansverksamhet, administrativ personal samt egna arbetsgivare och andra som är intresserade av att få grunderna i vad man behöver tänka på när man ska bedriva personlig assistans.

Kursinnehåll

Några av de områden som berörs under utbildningen

  • Assistansanordnare & arbetsgivare
  • Kostnaderna för personlig assistans?
  • Försäkringskassans kontroller
  • Dokumentation enligt LSS
  • Redovisning till den assistansberättigade
  • Tystnadsplikten
  • Kvalitetsledningssystem
  • Arbetsmiljö
  • Lex Sarah

Tid & plats

Utbildningen innefattar två utbildningstillfällen den 10-11 november kl 09.00-16.00.  Utbildning är digital så då deltar på föreläsningarna och gruppövningarna via länk.

Investering

Två digitala heldagar mellan kl 09.00-16.00 för 5.550 kr exklusive moms.

Kursledare

Sophie Karlssonär verksamhetsansvarig för IfA och har lång erfarenhet inom personlig assistans. Hon är själv assistansanvändare och har arbetat som jurist inom funktionshinderrörelsen.

Lilly Keyär utbildnings/personalansvarig på IfA och har lång erfarenhet av att hålla utbildningar i arbetsmiljö, arbetsledarfrågor samt allmänt kring avtal och övrigt inom den personliga assistansen. Hon är även medförfattare till Vägledningsboken.

Examen, diplom m.m.

Efter genomförd utbildning erhåller du ett diplom.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Basutbildning i LSS för assistansanordnare, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Kaustik AB

Kaustik AB

Kaustik Akademi -Kompetensutveckling, i både teori och praktik, med möjlighet till erfarenhetsutbyte med andra inom branschen. Kaustik AB är ett IT- och kunskapsföretaget inom personlig assistans och omsorg. Utbildningarna erbjuds alla som verkar inom dessa branscher, både privata och offentliga...


Läs mer om Kaustik AB och visa alla utbildningar.
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Basutbildning i LSS för assistansanordnare från Kaustik AB, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Bli den första att recensera Basutbildning i LSS för assistansanordnare!
Mer inom området

Liknande utbildningar