Visa utbildning.se som: Mobil

Våld i nära relationer, 3hp

Karolinska Institutet Uppdragsutbildning
Kort om utbildningen
2 tillfällen
Nästa tillfälle: Enligt överenskommelse. - Stockholm
Uppdragsutbildning
   
Stockholm

Kursbeskrivning

Våld i nära relationer är ett stort och allvarligt samhällsproblem där de våldsutsattas mänskliga rättigheter upprepat kränks. Varje år utsätts ett stort antal människor för våld från en närstående. Ofta sker våldet på den plats där man ska kunna känna sig som tryggast, hemma. Våldet och förtrycket tar sig många olika uttryck, från verbala kränkningar, kontroll och isolering till grovt fysiskt och sexuellt våld. 

Karolinska Institutet tog fram kursen "Våld i nära relationer" på uppdrag av Stockholms stad. Utbildningen ska ges till 12 000 medarbetare under 3 år.

Video

Målgrupp

"Våld i nära relationer" riktar sig till dig som möter människor i ditt arbete. Hur ska du ställa frågor om våld? Hur kan du bemöta, vilken hjälp finns att få? Denna kurs är framtagen för att utbilda många samtidigt och kan vara utgångspunkt för att skapa bättre rutiner på arbetsplatsen.

Mål och syfte

Kursens syfte är att ge dig en fördjupad bild av kunskapsläget vad gäller våld i nära relation med utgångspunkt i aktuell forskning och beprövad erfarenhet. 

Upplägg

Kursen omfattar 3 högskolepoäng och består av två halvdagar med föreläsningar, tre webbdelar och en webbaserad examination. Kursen är anpassad till att ges till många deltagare. 

Erbjudande

Innehåll och upplägg kan appliceras även hos andra organisationer, kontakta oss för mer information. Observera att denna kursen i dagsläget endast ges som en företagsanpassad kurs, och inte som en öppen kurs.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Våld i nära relationer, 3hp, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 4 recensioner.

Kursdeltagare
(5)
Bra och viktig kurs!
Kursdeltagare
(4)
Väldigt bra kurs samt bra, superbra och kunniga förelösare. Uppskattas.
Kursdeltagare
(5)
Otroligt intressant kurs med kompetenta föreläsare, en bra mix, hade tårar i ögonen många gånger under föreläsningarna.

Karolinska Institutet Uppdragsutbildning

Karolinska Institutet (KI) – ett av världens ledande medicinska universitet Karolinska Institutet erbjuder kompetensutveckling genom uppdragsutbildningar inom bland annat medicin, biomedicin, odontologi, vård och hälsa samt ledarskap.Karolinska Institutets uppdrag är att genom forskning och utbildning medverka till att förbättra människors...


Läs mer om Karolinska Institutet Uppdragsutbildning och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Karolinska Institutet Uppdragsutbildning

Berzelius väg 3
171 77 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(4,5)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 90 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Våld i nära relationer, 3hp från Karolinska Institutet Uppdragsutbildning, fyll i dina uppgifter: